La fel sunt si eu
Eu am gasit 2 metode : daca vrei sa te culci la 10, de la 9. 30 uita-te la TV bagata in pat. Cu cat te uiti mai mult, mai ales la ceva care nu iti straneste interesul, obosesti si...adormi. Eventual ai putea sa iti pui TV-ul sa se stinga dupa un interval de timp ca sa fi sigura ca nu il uiti deschis toata noaptea.
Sau : cum te bagi in pat, inchide ochii si nu te gandi la nimic. Si asa adormi.
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Incearca sa nu mai mananci ciocolata ssau sa bei cola inainte de somn.si eu am avut problema asta dar eu zic ca totul tine de interior.adica in ultimele 5 seri am adormit instantaneu [si eu am ore dimineata] pentru ca am incercat sa imi limpezesc gandurile, sa nu`mi sara tot felul de scenarii in minte cum se intampla de obicei.totul tine de tine.multa bafta. pup:*
Incearca un remediu naturist chiar daca multe sunt blamate. Si eu aveam probleme cu somnul, trebuia sa ma trezesc la 4 dimineata ca intram la servici, si cand ajungeam acasa pe la 2 mi se inchideau ochii si dormeam cateva ore ( 2-3) si mai apoi la 11 cand voiam sa dorm nu ma mai lua somnul
Iti recomand 1 pahar ceai de tei (nu fierbinte ci cald ) sau lapte cald indulcit cu miere si ganduri pozitive. Somn usor!
... daca te bagi in pat si ai Tv aprins sau stai ca laptopul in brate normal ca nu adormi incearca sa citesti cateva randuri inainte de culcare, asigura`te doar sa fie o lectura captivanta...nu carti de istorie sau romane plikticoase, ceva ce citesti din placere, iar somnul va veni de la sine Garantat 100%
Mai ca-mi vine sa pariez ca ai si o mare lipsa de magneziu, zinc, vitamina C si B-uri ( in special B6). Asa ca baga o vizita la un medic mai de Doamne ajuta sa ajungi sa-ti faci niste analize.
In plus fata de melatonina, mineralele si vitaminele de care am spus, mai ai ceva de facut: 5 minute inainte sa te bagi in scutece treci in revista ceea ce ai facut si TE BUCURI de ceea ce ai implinit in ziua respectiva. Ar fi necesar sa te bucuri pe bune, sa simti ca tot ceea ce ai facut este ok. Iar cele pe care nu le-i facut sau unde ai dat-o in bara... este necesar sa nu te identifici cu ele. Este doar ceva ce ai facut sau nu, dar nu este cine esti tu. Asta-i tema de meditatie Ce facem noi este ca daca nu facem bine chestia X ( deci este in A FACE) tragem repede concluziile in A FI ( adica X e prost ca nu a facut ce era de facut). Ei bine, este ca si cum ai aduna mere cu pere
Asa ca doar listezi si reprogramezi ce nu ai facut sau ce ai gresit. Si ca sa scapi din capcana vinovatiei, invata, exerseaza sa glumesti pe seama ta
Si de duci la somn multumita cu tot ce ai facut, clara despre ce anume ai putea sa experimentezi maine si vesela despre traznaile pe care le-ai facut.
Si gata, dormi ca un bebe daca te antrenezi un pic. Sa privesti un copil cum doarme, mai ales in faza de somn intins pe spate cu mainile in sus, intins pe tot spatiul disponibil. Copilul doarme asa pentru ca este multumit de el cu tot ce a facut peste zi si nu se invinovateste de ceea ce nu a facut sau a gresit. Asta-i marele secret al somnului bun
Asa sunt si eu
Eu am gasit o metoda :
Ma pun in pat, dau drumul la TV la ceva neinteresant, la un film strain si stau cu ochii inchisi.
La mine merge
Sper ca te-am ajutat :*
Bye!
Da.asta e o problema si pentru mine. punete de la 8:30 in pat si inchide ochii.pana la 10 sigur adormi.si fa asa in 3 noptzi si pana la urma te obisnuiesti.nu-i greeeu asa mi-a zis mama si am incercat si culmea merge