| nuamnuvreau a întrebat:

Ce ati face in urmatoarea situatie:de curand am cunoscut o fata super draguta, cu care m-am imprietenit, acum suntem foarte bune prietene.Problema e ca mai am o "sora de cruce" o cunosc de la un an, si este foarteeeeeeee geloasa.Mereu zice ca atunci cand nu mai pot vorbi cu ea o sun pe tipa asta, ca nu vrea sa-i ia locul. Le-am facut cunostiinta, din pacate doar virtual, dar prin intermediul pozele ele stiu cum arata cealalta. Cea mai mare greseala a vietii mele a fost asta, nu se inteleg deloc, cateodata prietena mea mai veche se mai "rasteste" la cealalta fata, s.a.Totusi tin la amandoua mult, si nu vreau decat ca prima sa nu mai fie asa geloasa.

Răspuns Câştigător
| ing. a răspuns:

Buna mary99.Asa mi s`a intamplat si mie mai demult.Fosta mea cea mai buna prietena nu putea sa accepte ca eu sa mai am si alte prietene in afara de ea. Le vorbea de rau pe fetele cu care mai stateam, si nici nu mai vorbea cu mine. M`am suparat si i-am explicat ca am dreptul sa am si alte prietene in afara de ea.Desi nu a inteles, si relatia noastra s`a racit, eu inca tin la ea, si acum ei ii pare rau si vrea sa ne impacam.
Asta e calea:comunicarea! Daca tine cu adevarat la tine, si nu vrea sa va distruga prietenia dintr`o prostie, va intelege ca mai ai dreptul sa ai si alte amicewinking.
Te pupkiss

9 răspunsuri:
| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Nu prea inteleg...esti obligata sa stai numai cu ea straight face si sa nu vb cu cealalata?
incearca sa le faci cunostinta si sa vb cu aman2.sa le faci sa inteleaga ca nu faci diferenta intre ele...si ca tii la fel de mult la aman2. asa poate o sa se inteleaga si o sa fiti toate 3winking

| Betty18 a răspuns:

Trebuie sa o faci pe pr ta geloasa sa o accepte pe noua ta prietena asa cum este...incearca sa ii explici ca nu-i va lua locul pentru ca ea a fost prima ta prietena si bla bla

daca ea e o prietena f buna va intelege

| faranume a răspuns:

Hey... dar de ce nu inkerki sa le faci sa se inprieteneasca... poate ca daca se cunosc mai bine... puteti fi toate 3 prietene...winkingwinkingwinking

| scootsie a răspuns:

Draga mea, poti sa ai cate prietene doresti! Nu apartii nimanui, decat familiei tale.Prietenele le poti alege tu, dar daca e una asa de posesiva, fii atenta ca are altfel de ganduri fata de tine...Nu poti fi limitata la o singura prietena... Daca nu te intelege, inseamna ca nu merita prietenia ta...

| Andreea24 a răspuns:

Astea sunt copilarii. Incearca sa o faci pe prietena ta sa inteleaga ca prietenia ta cu noua amica nu va schimba nimic in relatia voastra. Probabil ca motivul pentru care "e geloasa" si nu vrea o alta prietena e din teama ca vei vorbi despre ea cu noua amica. Convinge-o ca ti la ea si ca mai poti avea inca 100 de prietene, asta nu inseamna ca nu esti la fel de prietena ca inainte si cu ea.

| eewan a răspuns:

Eu nu inteleg ceva... daca ai o prietena nu ai voie sa ai altele? eu aleia vechi i-as zice sa o ia mai usor sau pa. hai ca asta e culmea.

| maiu a răspuns:

Nu dati sfaturi daca nu stiti TOATA povestea. E o chestie foasrte veche asta. Ea de fiecare data cand ve vedeam ( foarte rar) imi vorbea numai despre cealata fata/ ma lasa la telefon pentru cealata ( parca nu mia erma prietene) nu am nimic impotriava a avea alte prietene ( si eu am ) dar nu prea imi convine ca numai asta e subiecutl ei(la trecut). In momneutl de fata am cedat si i-am dat o sansa celeilalte fete.Nu este chiar genul meu dar asta e.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E geloasa. happy
Daca vrei sa iti faci si alte prietene nu e nici o problema, numai ca sa nu te astepti sa fie placuta de toata lumea. Conteaza ca o placi tu si gata. Nu e musai sa iesiti toate 3.

Am citit mai demult un articol intr-o revista si mi-a ramas in minte cu toate ca la inceput nu eram de acord cu el. Spunea ceva de genu ca trebuie sa ai mai multe prietene: una cu care poti barfi, una careia ii place shoppingul, una care e petrecareata, una intelegatoare si care te ajuta intotdeauna la nevoie...etc
Eu mi-am dat seama asta de curand...chiar daca ne facem prietene nu putem fi compatibile in toate privintele si atunci e ok sa ai mai multe prietene dar asta nu inseamna ca este si obligatoriu sa se inteleaga intre ele.
Greseala ta a fost ca nu le-ai facut cunostinta personal, la un suc, poate asa se cunosteau mai bine si era mai ok. Incearca varianta asta.winking

| rucsy a răspuns:

Pai ai putea sa ii explici situati si ar intelege daca ti-e cu adevarat prietena si ea va sti cu tu nu o vei uita si poate deveniti toate 3 cele mai bune prietene