Da-mi Doamne si mie norocul ei!
N-as mai pleca si zece luni de la tara daca s-ar putea. Fara calc, net, telefon.Nimic
Doar liniste si intoarcere in trecut
Satul bunicilor e exact ca in Morometii.Mereu m-a fascinat.Acolo oameni intresanti
Sa zic de peisjul divin, de aerul curat si de mirosul de paine de casa, de traditiile inca pastrate? Nu mai zic ca deja mi se face dor si ma ia cu regret
Mi-as lua cu mine o suta de carti si as fi cea mai fericita femeie de pe pamant: liniste, somn si carti. Raiul pe pamant.
Vara este frumos la tara si acum si acolo sunt conditii aproape ca la oras. Poti sa-ti faci si prieteni si sa te bucuri ca mai scapi de stres.
Citeste-l pe Delavrancea si-ti trece. Generatiile viitoare nu vor mai avea bunici la tara. Stii cat de trist este? Nu vei mai avea niciodata ce sa-ti amintesti despre bunicii de la tara. Compunerile de la soala vor suna asa : Cum v-ati pertecut vacanta de vara? Am fost la bloc la bunici. Nu-i trist? Fac bine parintii tai ca te trimit acolo, acolo e leaganul nostru, acolo sunt cei mai frumosi oameni daca stii sa-i privesti, acolo pot fi cele mai frumoase amintiri ale tale, cu adevarat nostime, acolo e TARA, nu taranii.
Cumpara-ti muuuuuuuulte reviste si carti. Cel mai mare avantaj este ca poti in fiecare dimineata sa pleci la alergat - pentru a te mentine in forma - sau sa-ti faci diverse masti naturale, cu ingrediente pe care sigur le gasesti pe acolo. Nu uita de muzica. Eu cand ma duc la tara imi place sa alerg pasarile, de mica ador sa fac chestia asta.
O poti numi "vara dinaintea furtunii", te poti relaxa, poti sa mai slabesti (in caz ca-ti doresti demult s-o faci, dar niciodata n-ai timp), poti invata mai multe in materie de moda, iar toamna sa fii fresh si foarte bine pregatita.
Eu stau in fiecare vara la tara, cu bunicii mei. Si chiar imi place, nu mi se pare o "Soarta cruda". Ma rog, eu am si o prietena ai carei bunici sunt vecini cu ai mei si cu care petrec toata ziua acolo, dar mai raman si singura acolo in unele saptamani, si uite ce fac ca sa ma bucur de timpul petrecut acolo:
In primul rand imi iau muzica pe care o ascult, si fara de care nu pot sa traiesc, acolo: pe CD-uri, si imi iau si casetofonul cu CD player acolo, pe telefon(cu card de memorie, sa incapa multe) sau pe mp3.
Apoi imi iau cateva carti de la biblioteca sa am ce face si citesc ori afara, ori inauntru, depinde cum am chef. Asta ma tine ocupata ceva vreme si e ceva ce imi face placere.
Alt lucru pe care il poti face este sa te uiti la TV. Banuiesc ca ai TV acolo. Macar fara cablu, si tot e ceva. Sau poti sa iti iei computerul acolo, desi eu nu fac asta, pentru ca petrec destul timp acasa la computer, si macar la tara sa stau fara. Daca ai TV cu cablu acolo, poti sa iti faci un program TV cu ceea ce iti place sa urmaresti pe tot parcursul timpului petrecut acolo. Poti sa cauti pe Internet programe TV pentru o saptamana sau poate chiar mai mult.
Daca iti place sa desenezi sau sa pictezi, poti face si asta. Poti sa profiti de ocazie ca nu te deranjeaza nimeni si poti face asta.
Un alt lucru pe care il mai fac cu prietena mea la tara, vara, sau chiar singura, este sa inventam retete de prajituri sau sa facem prajituri ale caror retete la stim deja. Daca ai ceva magazine alimentare prin apropiere, e si mai bine. Poti sa procuri de acolo ingredientele si sa incerci cate ceva.
Mai poti sa te plimbi cu bicicleta sau rolele, asta daca ai macar o zona cat de cat asfaltata pe acolo.
Poti sa explorezi fiecare camera din casa, niciodata nu sti de ce lucruri dai pe acolo. Poti sa gasesti poze, haine si multe chestii vechi.
Poti sa asculti la radio la telefon, mp3 sau la un casetofon cu radio.
Poti sa iti iei de acasa ceva reviste.
Sau poti sa stai pur si simplu afara, intinsa pe o patura si nefacand nimic, stand degeaba.
Eu una asta fac in fiecare vara si sper ca ti-am dat si tie ceva idei. Nu e chiar atat de rau sa stai vara la tara.
De ce e asa rau? Multi isi doresc asta.Decat sa te simti rau ca vei face asta, mai bine gandeste-te ca va fi super! Vei cunoaste oameni noi...+multe carti, reviste si PC cu tine
In primul rand nu mi se pare ceva foarte ''crud'' faptul ca esti nevoita sa stai toata vara la tara cu bunica. mie chiar mi ar placea pentru ca si asa nu prea am timp sa petrec cu ea iar vacanta este perfecta pentru asta. si totusi este vara, este foarte frumos sa stai la tara vara ( daca sta la tara), eu chiar ador acele peisaje... urasc anotimpul asta rece . deci nu e chiar asa groaznic si lasa ca poate poti sa te pai duci si tu pe la strand.
Am patit-o si eu - mi-am luat laptopul, multe multe filme si muzica, o tona de carti si bicicleta- m-am bronzat, m-am jucat cu cei mici, am mancat pe rupte
Nu dispera, ok
iei compul cu tine si ne ai langa tine
si viata la tara are si avantaje - aer curat, asculta iarba cum creste, culegi fructele direct din pomi si mananci clatite facute in tigaie pe spor.
In primul rand nu cred ca ar trebui sa fi obligata! in casa trebuie sa existe discutii de genul: "vrei sa mergi acolo? ". ar trebui sa vorbesti cu parintii tai si sa le spui ca nu iti convine sa stai o vara intreaga la tara. mai ai si tu prieteni cu care vrei sa te vezi etc.
sau le zici ca te duci, dar maxim 1-2 saptamana. trebuie sa pui piciorul in prag odata si odata
De fapt am uitat sa zic motivul pentru care trebuie sa ma duc la tara acela este ca parinti mei vor pleca la munca in strainatate ( nu stiu pentru cat timp dar stiu ca vor pleca cand iau eu vacanta ) hmm sa stiti ca voi chiar aveti dreptate poate nu e chiar asa de rau la tara pana la urma
si eu cand eram mica stateam la bunica mea vara dar imi placea ma distram de minune acolo, mi-e dor si acum de vremea aceea! acum depinde cum e la bunica ta, iti place de ea? adica te intelegi cu ea? nu ai prieteni pe acolo cu care sa mai faci una alta?
Dar de ce zici asta?
Mie imi place mult la tara.
Toti baietii mumosi la un loc).
E misto la tara , adica soarele e mai puternic si sa vezi ce bronz misto iti faci .
Poti sa iti iei o carte si sa citesti, eu cand merg la tara imi iau un teanc de carti pentru ca le termin repede .
Iubesc sa stau la tara vara.toti care au dat raspunsuri pana acum fac cam aceleasi lucruri ca si mine:)eu mereu merg la tara si acolo am in peste jumatate de sat rude(de nu stiu cate grade) si gasca de "copii"de varsta mea cu care chiar ma distrez. Faza cu statul la soare(bronzatul)nu prea e valabila datorita culorii pielii mele(gen: http://www.parcbench.com/......-top-0.jpg dar un pic mai deschisa)dar in rest distractie, relaxare, informare, dezvoltarea vocabulararului cu ajutorul cartilor etc... sper sa te distrezi super tare
Vara e super la tara asa ma duc si eu da nu toata vara 2-3 saptamani.Ii rogi pe parintii tai sa iei o prietena doua cu tine(eu de obicei ma duc cu sora mea si inca o prietena si poate vara asta ma alsa sa iau si prieteni).Iesiti la picnic, la un gratar, mergeti la un strand ceva sau poti sa pleci de la bunica cand ea doarme seara si te intorci a doua zi. Poti pleca la mare vorbesti cu prietenii si luati trenu.Mergi la discoteca nu conteaza daca nu ai acolo discoteca. Poti sa pleci.Iti faci schimbari(te vopsesti te tunzi incepi sa te machezi daca nu te machezi deja,iti faci un tatuaj mic intr-un loc cat mai discret sa nu vada parintii).Dai cat mai multe petreceri la tara(bautura, seminte, chipsuri si tigari pentru cei care fumeaza ).Si poti sa pleci desigur seara daca ai vreun prieten prietena cu masina pleci la tine in cartier.Eu una asta o sa fac vara asta.A si dac ai curte puteti sa va bateti cu apa cu furtunu da pentru toate astea iti trebuie si ceva bani.Succes
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: