| Carnage a întrebat:

Ce caine credeti ca e mai priceput la paza dar si in acelasi timp afectuos si jucaus : un amstaff sau un rottweiler? Pareri, opinii? orice?

Răspuns Câştigător
| zamolczezingri31 a răspuns:

Cel mai bun câine de pază, care să fie şi iubitor şi jucăuş şi afectuos şi care este în stare să moară pentru tine şi care se mulţumeşte şi cu mâncare puţină şi mănâncă orice, dacă îl îngrijeşti de mic, este câinele obişnuit sau maidanez, dar şi rasa CIOBĂNESC MIORITIC de la stâna ciobanilor.Acest câine este la fel şi dacă îl iei acasă şi mai mare.Îl poţi educa mai bine decât câinii de la circ, cu comenzile tale şi ale famliei. Însă există o singură condiţie: să îl înveţi că nu este bine să mănânce de la nimeni altcineva decât de la tine şi familia ta şi să nu permiţi nici măcar prietenilor sau vecinilor, ori rudelor să se apropie de el. Câinele aşa-zis maidanez este de o mie de ori mai bun decât orice rasă de câini din lume, dacă se respectă aceste condiţii.

5 răspunsuri:
| BudăSpiritOfVengence a răspuns:

Dar un pitbull nu e bun? am un pitbull de 1 an si este jucaus (adica asa l-am invatat eu) dar cand este vorba de paza, nu are cineva tupeu sa intre in curte pentru ca este si rau in acelasi timp, daca il iei de cand e mic il poti invata tu, ti-as recomanda mai bine un pitbull pentru ca este mult mai fioros si mai "rezistent" la o bataie sau ceva.

| VadTot a răspuns:

Eu iti recomand sa te gandesti mai bine! Ori vrei un caine de paza ori unul afectuos! Deci?

| Duucu a răspuns:

Rottweiler-ul.Iar daca ar fi sa aleg dupa bunul plac, ramane Border Collie.

| Miruu12 a răspuns:

Hmm. cred ca amstaff. Cred ca e destul de jucaus chiar daca pare ca un pic fioros :p.

| baxbunny a răspuns:

Hei! eu am avut un rottweiler din pacate a murit de batranetze, aceasta rasa este foarte buna pentru paza, dar nu uita ca are incredere doar in stapanul sau daca il dresezi bine va fi si jucaus si afectuos si foarte bun pentru. paza iti spun din experienta propriebig grin