Punguta cu doi bani.
Era odata o baba si un mos, baba avea o gaina, iar mosu' un cocos. Gaina babei facea oua, iar mosului taaaaare pofta ii mai era. Intr-o zi mosul isi lua inima-n dinti si ii ceru babei un ou [stia ca e foarte rea zgarcita] dar baba nu ii dadu. etc etc etc asa, cocosu a plecat de acasa in lume. Pe drum gasise o punguta cu doi bani. mai incolo se intalneste cu o caleasca, iar vizitiul ii ia punguta dar cocosul nu se lasa. "Cucurigu boieri mari, dati punguta cu doi bani" etc etc etc. si apoi cocosu a inghitit nu stiu ce vistierie, a mers acasa si l-a imbogatit pe mos...
Si-au trait fericiti pana la adanci batraneti...
Atata tin minte
Ultima data eu am citit mary popinns era vb despre niste copi care aveau o doca nou ea era buna dar se uita si urat la ei dansa pleca joia in zia ei libera iar a parte a fost cand s-au dus la unghiul ei si el daca radea de ziua lui de nastere, plutea spre tavan funny nu? am ajuns pana la parte cand cei copii si mary impreuna cu unghiul au mancat prajiturile aduse de o femeie care il gazdui pe unchiul ei pana aici am ajuns azi
sper sa primesc si fundoi
Ultima carte pe care am citit`o a fost ``Baltagul``, dar am inceput alta carte saptamana trecuta
in ``Baltagul era vorba despre viata taranilor de la munte, despre ``arta`` oieritului. in aceasta carte se povestea viata unui oier care a mers toamna tarziu sa cumpere oi si nu s`a mai intors. sotia lui, fiind ingrijorata a plecat sa-l caute pe la sfarsitul lui februarie. a cautat mult si a intrebat in toate partile de sotul ei si l-a gasit mort intr-o rapa alaturi de calul sau. sotia lui era atat de desteapta incat a reconstituit ultimele ore din viata lui si a descoperit chiar ea faptasii : doi tovarasi de`ai sotului ei. au facut inmormantarea aproape de locul in care l`au gasit pe oier, apoi femeia a plecat acasa la ea, cu gandul ca se va intoarce sa faca alt praznic mai bun.
a fost interesanta cartea ti`o recomand oricum o s`o citesti in clasa a8a sau poate ai citit`o
"o crima anuntata". E foarte tare cartea, te tine in suspans, pe parcurs se fac niste dezvaluiri socante, iar partea cea mai buna e sfarsitul, cand aflii ca presupusa victima era de fapt criminalul.Nu prea am chef sa povestesc acum, dar ti-o recomand.
Nunta in cer, de Mircea Eliade,
E destul de interesanta cartea, cu doua povesti de dragoste, in care in ambele, fetele pleaca, si nu se mai aude nimic de ele...
Pai... ultima carte p care am citit-o a fost gestapo sven hassel- e o carte care te tine cu sufletul la gura e vorba despre al doilea razboi mondial si povesteste aventurile batalionului german care lucra pentru o politie falsa sa zic asa... e mult de spus, cartea chiar merita citita
Maitreyi-M. Eliade-roman exotic considerat o mitoligie a seductiei.Este o poveste de iubire intre Allan(Eliade) si Maitreyi(o indianca). Mai multe nu`ti povestesc. Te las s`o citesti. O sa-ti placa daca esti genul cartilor de dragoste.
Vernusio întreabă: