| Mariadk544 a întrebat:

Ce cărți și texte trebuie să citesc pentru EN? Și cam de la ce autori/poeți trebuie să citesc cel mai mult? Sunt a 7 a și nu am citit nimic până acum care m-ar ajuta la EN, dar vreau să mă apuc serios pe citit. Ce să citesc? Și poeziile sunt bune? Că așa nu cred că e bine să citesc rezumate făcute ca să mă scutească pentru citit cărți pentru EN, pentru că rezumatele dacă le citesc înțeleg pe moment, dar după o zi uit ce sa povestit în rezumat despre acea carte. Ce să citesc și ce să NU pierd vremea să citesc? Recomandări?????‍????????‍????

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns:

Buna.In locul tau nu m-as panica, afli ce trebuie sa inveti direct de la profesori, in clasa a VIII-a.Pe vremea mea nu se apuca nimeni sa invete cu un an sau doi inainte. Daca citesti doar rezumatul nu retii nimic, de aceea trebuie parcursa toata lectura/cartea.In acest mod creierul tau sintetizeaza si retine ce este important, valabil pentru orice informatie, inclusiv in clasa a XII-a la bac, inclusiv pentru facultate etc.

Gasesti multe canale care iti ofera pe tava tot ce trebuie sa stii, pe youtube.Am lasat aici niste linkuri : https://www.tpu.ro/......e-clasa-a/

Succes.