Eu cred ca nu lipseste nimic, ti se pare tie ca lipseste ceva? Exista content pentru orice si oricine indiferent de varsta, exista teme pe psihologie aplicata, exista teme in zona fenomenelor fizice( Cristian Presura ), exista content pentru documentare ( Claudia Mesea Paraschivescu - Teorii incredibile, mistele istoriei, exista content pentru pasionatii de masini ( Andy Popescu, George Buhnici, Masina potrivita ), exista content legat de mecanica motoarelor, masinilor ( 99 vehicles ), exista content pentru labari aproape de filmelor pentru adulti ( unii vloggeri, prezentari moda lenjerie intima etc ), exista content pentru copii de 10-12 ani ( Colo, Selly, Gami ), exista inclusiv o persoana care dezvaluie youtuberii tepari si fraudele pe internet ( Ciprian Lospa ), exista vlog despre afaceri, exista despre lumea animalelor, exista content in seductie( cucerirea femeilor, relationarea cu ele - Fara Sens TV), exista content pe umor si stand-up o gramada, exista content de tip PodCast o gramada. Intrebarea mea este tu chiar crezi ca lipseste ceva? Eu cred din contra ca ar mai trebui eliminat din el ca e putin content de calitate si foarte mult content prost.
Eu am impresia ca e greu de gasit continut nou. De exemplu eu primesc recomandari persoane si continut care deja il stiu sau chiar l-am vazut. Inainte primeam mereu sugestii noi si de multe ori bune. Acum primesc acelasi lucru ca in sectiune abonati.
Cand gasesc pe cineva nou e din cauza ca vorbeste unu la care sunt abonat de el.
E mult continut prost ca YouTube-ul nu te arata daca aveai sub 10 minute (acum a mai schimbat asta, e 8 si cica ar vrea sa promoveze si pe alea scurte rau ca la tik tok, dar e in stadiul de testare). YouTube promoveaza pe aia care uploadeaza foarte des si de aceea uneori faci bani daca uploadezi mai mult. Cu ce te ajuta un clip la care ai muncit 1 saptamana daca are 0 vizualizari? Si vezi pe unu care nu a editat nimic si uploadeaza random fara pic de creativitate dar are 100000 vizualizari. In cel mai bun caz tipa si se agita si face cut-uri din 5 in 5 secunde.
Ai putea sa zici ca fiecare are preferintele lui. Poate unu vrea un clip de o ora care sa mearga pe fundal in timp ce munceste sau face altceva sau altul vrea un clip interesant si creativ la care s-a muncit o gramada.
Ideea e ca observ ca YouTube e mai mult interesat sa promoveze chestii care sunt si la TV, chestii la care am incetat sa ma mai uit de cand tot auzeam de la lume "nu-ti place, nu te uita" si acum YouTube-ul a devenit asta.
Nu ma intelege gresit, nu am o problema cu continutul pe care nu-l sufar, ca il ignor, dar am o problema ca aia sunt promovati mai mereu pe cand altii creativi sunt pititi si trebuie tu sa afli cumva de ei. Chiar si asa, tot sunt cenzurati si black listed de multe ori.
Pentru ca noua televiziune va fi Youtube-ul in curand, in vreo 20 de ani maxim nici nu cred ca o sa mai existe posturile de televiziune, toate o sa se mute pe Youtube, oricum deja toate au canal de Youtube si posibil sa se infiinteze si un fel de CNA, o sa apara multe restrictii nu o sa mai fie Youtube-ul ce era odata adica o sa dispara libertatea pe care o aveai odata, dar intr-un fel poate asa scapam si de specimene odioase.
TE-ai uitat la TV? Tu crezi ca YouTube-ul e problema? Din contra asta era frumos la YouTube, ca era continut de toate felurile si tu alegeai la cine sa te abonezi si ce sa vezi, nu-ti era bagat pe gat un post tv sau o emisiune cum se incearca acum.
Eu am renuntat la TV ca m-am plictisit de emisiunile lor lipsite de creativitate.
Da, trebuie sa existe un fel de CNA ca YouTube-ul e acum accesat de toata lumea dar nici sa nu faca ca la TV sa-ti bage ei pe gat ce stiu ei mai bine.
Bune întrebări.
Lipsesc: demnitatea și autenticitatea creatorilor noștri, cât și, la nivel internațional, autoritatea pe platformă (anularea imediată a celor care preiau în prostie conținut pe care și-l însușesc, postează multiple secvențe de nuditate peste care moderatorii minunatei platforme trec cu vederea după 10-15 minute de lustruire etc.). Eventual, ar trebui filtrate mai bine reclamele, nu să-mi apară chinezi cu 2 săptămâni de experiență în editare video care pretind că au câștigat nu știu ce sume în PayPal, ori reclamă la Netflix având în miniatură un om de culoare care se holbează, plăcut surprins, la pachețelul de primăvară al bărbatului lângă care stă și așa mai departe.
Referitor la a doua întrebare, în ce mă privește, mi-am găsit deja câțiva creatori care încarcă exact ce-mi place să văd, deci nu pot veni cu un răspuns prea satisfăcător aici.