Corect! Insa eu nu ma simt rusinata ci oripilata de progeniturile secolului 21, de generatia ipad si iphone sau 'incultii in masa'. Evit sa ma gandesc la ce generatii vor urma, eu sper ca o mare parte din populatia tarii noastre se va trezi din visare si va lua masuri.Cred ca plecam cu mari carente inca de mici copii,cand parintii considera ca responsabile de educarea plodului sunt cadrele didactice,ele la radul lor preocupate sa-si planga de mila pentru salariile de mizerie(sper sa nu fiu aspru criticata si fac precizarea ca imi apreciez o parte din profesorii care m-au format si continua sa-mi modeleze caracterul,dar sunt si indivizi care nu merita numele de 'om',iar daca ii numesc animale simt ca jignesc bietele fiinte mult prea tare si nedrept).O alta problema este imaginea pe care o promoveaza mass-media,incultura si superficialitatea.Un ultim aspect vreau sa subliniez: n-am sa arunc toate aceste lucruri neplacute din societatea noastra pe seama tarii, sunt madra ca sunt romanca si ma bucur sa spun asta, insa imi pare rau sa vad tot mai multi imbecili care vin si spun ca statul roman este responsabil. Poate o sa credeti ca ma contrzic, nu, chiar deloc! nu suntem victime, doar ne complacem in situatia asta.Pe scurt, notele de la evaluarea nationala si bac reflecta nivelul de cultura din tara noastra la momentul actual. Sper sa nu fiu judecata gresit pentru cee ce am scris.
Da ai mare drepatate dar cum puteam sa ii ajuta sa ii indreptam spre calea cea buna. Eu cred ca democratia asta nu e prea buna facem cam ce vrem nu se tine cont de nimic in tara asta.
Democratia este in regula, problema este ca in tara noastra este prost inteleasa si aplicata gresit.Cand ma gandesc la schimbarile pe care le-as face eu deja ajung la termenul de utopie.Si nu doar eu, cred ca sunt mai multe persoane care isi doresc cu adevarat sa schimbe ceva in gandirea romanilor, dar sunt in minoritate la capitolul asta.Prefer sa ma mentin imuna la ceea ce se intampla in jurul meu, sa imi urmaresc telul in viata(dar nu merg pe principiul 'scopul scuza mijloacele'), imi doresc sa ma simt mandra asa cum am zis in comentariul precedent ca sunt romanca si m-am realizat.Mai este mult pana atunci, stiu ca ma asteapta un drum lung si presarat cu obstacole, dar vointa invinge.Schimbarea nu o astept din partea celorlalti desi ar fi bine venita(in sensul bun, evident), astept doar sa vad daca omul are limita si stie sa ia masuri atunci cand nu este prea tarziu.Multa bafta iti urez!
Singura intrebare care ARE sens si nu e penibila pe saptamana asta. Big up! Wish i had an answer.
Aceasta in tradevar este absurda..Tot felul de smecheri... Daca inchizi usa la scara risti bataie...Astia imping babe pe scari si le intreaba de ce alearga si multi altii..Cocalari cu manele..Este cea mai proasta generatie pe care am vazut-o mie si rusine sa ies cu cineva de afara la o intalnire dau un exemplu..Si pur si simplu nu ai ce sa le faci..asteptam sa vedem, toate la timpul lor.
Stiu Azi imi venea sa il bat pe unu mic..statea cu unii mai mari parca in fata scolii si s-a pus sa faca pe smecheru si mi-a dat una in adidas si m-am luat de el si dupa ma face urata si iar i-am zis cateva dar tremuram de nervi si mi-a parut rau ca nu i-am dat 2 ca sa se invete minte sa nu se mai i-a de persoane necunoscute ca nu sti ce le poate capu(eu vorbesc).
Sau chestia cu pitipoancele..pai eu port fuste mai scurte..si toti tampitii se holbeaza la mine.dar eu le port pentru ca animeurile poarta fuste scurte si sunt un mare fan anime, daca port fuste scurte nu inseamna ca sunt pitipoanca sau parasuta, dar na la noi in tara cam asta sugereaza asta pentru ca sunt multe parasute pe la noi si fitoase etc...Dar nu sunt pitipoanca, am 15 ani si nu am avut prieten(si nici nu ma grabesc) nici nu am avut primul sarut.Cat despre coccalari..nu ii suport am destui pe cap care fac misto de mine ca imi place Japonia si ca imi plac animeurile si ma enerveaza la culme!
Cat despre analfabeti sunt destui.Eu sunt l; a un liceu unde nu prea se face scoala, se bazeaza mai mult pe profil da ii penibil de usor, nu stiu sa fi invatat cine stie cat, numai din cand in cand asa la materile care conteaza si in rest am mai retinut din clasa si am media 8.75. daca invatam poate era alta situatia dar sincer nu stiu la ce o sa imi foloseasca mie fizica biologia etc.
A si e la moda sa ai prieten sau prietena nu stiai? multi nu iau chestia asta in serios si e enervant cum multi se joaca pe degete unii pe altii.Cum am mai spus eu nu am avut prieten dar nici nu am de gand sa am, pentru ca m-am hotarat sa plec in japonia cat mai curand nu stiu cand 2-3 ani cam asa daca se poate, desi multi mi-ar spune lasa ca nu dureaza atat..pai atunci ce rost mai are? si daca e sa tina de ce sa fac pe cineva sa sufere din cauza ca eu am fost prea egoista sa ma gandesc si la altii? plus ca si daca as vrea sa raman probabil ca nu ar vrea sa ma impiedice saacul baiat pentru ca asta este visul meu din copilarie..si atunci as suferi si eu, deci in ambele situatii e de rau.
Multi copii fac ceva doar pentru ca e la moda si cu propriile lor dorinte si gusturi cum e? copii nu mai sunt ei insusi, vr sa fie ca majoritatea, de aia eu sunt ciudata clasei..si a scolii.dar asta e, eu eunt eu si asa mi-am descoperit adevaratii prieteni.
Si va fi din ce in ce mai rau.
Pai daca statul ar fi legalizat drogurile si prostitutia..iti inchipui ce mafia ar fi fost pe aici., si noi ce ar fi trebuit sa intelegem ca e bine?
Cand o sa ne conduca cieva care are interes sa ne ridice tara nu doar pe el insusi atunci lucrurile o sa se indrepte.Atata timp cat sunt sanatoasa o sa imi urmez visuloricat de imposibil pare..si crede-ma pare destul de imposibil..insa multi copii nu mai gandesc asa ei aleg ce e mai usor sau mai profitabil.
Dana7777777777777 întreabă: