Cel mai bine e sa combini ce-ti spune ratiunea cu ce te indeamna inima. Pe de o parte, deoarece suntem oameni, nu roboti, si nu putem actiona intotdeauna dupa un set de reguli prestabilite, inhibandu-ne sentimentele. Pe de alta parte, deoarece nici nu ne permitem sa fim tot timpul boemi, fara sa ne gandim la viitor sau la consecintele faptelor noastre.
Iata si cateva exemple.
In dragoste: Daca simti ca o relatie iti face mai mult rau decat bine, calca-ti pe inima si gandeste-te ca mai bine e sa suferi o singura data, despartindu-te, decat sa suferi o viata intreaga.
In profesie: Ratiunea te indeamna sa alegi in functie de considerentele financiare. Va veni o vreme cand vei regreta ca nu ti-ai ascultat si inima, urmand o profesie pe care sa o practici cu placere. De asemenea, nu-i intelept nici sa alegi o profesie pe cale de disparitie sau total nepractica. Deci trebuie sa combini ratiunea cu placerea.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Un pic din fiecare si mai mult din ultima. Mintea se formeaza in timp, instincte au si animalele
Cele mai grele decizii de luat sunt acele in care sufletul si creierul sunt de pareri diferite. Cel mai bine ar fi sa facem ce ne dicteaza inima, dar filtram putin prin creier inainte de-a implementa dorinta sufletului. Exemplu: "Sunt indragostit de o femeie casatorita care are doi copii."
Iti dai seama ca ma gandesc la consecinte! Adica, sufletul imi spune s-o intampin pe acea femeie, dar mintea imi spune sa n-o fac pentru ca are familie, are sot si copii. Ar fi o dovada de egoism din partea mea sa am pretentii de la o persoana casatorita cu familie. Da, spun cu tarie, tot timpul trebuie sa te gandesti la consecinte, iar daca consideram ca nu deranjam pe nimeni, atunci putem da curs dorintelor sufletului. Sunt de acord sa te lasi purtat de val, dar dupa ce ai gandit la consecinte inainte. Pentru ca ar fi imoral ca eu sa fiu pe val si altii sub val( altii fiind cei suferinzi din pricina mea).
Eu personal sunt foarte rationala. ma gandesc la consecinte si nu ma las never purtata de val. e pacat pentru ca nu traiesc clipa si cel mai probabil in viata nu o sa fiu never cu adevarat fericita. asta mi a spus o un prieten pe care la inceput l am urat... dar mi am dat seama ca are dreptate. Si nu am decat 17 ani.