Depinde ce formă de vis.
Cea mai simplă formă a viselor : dacă dorim să ne amintim ceva, închidem des ochii, spunându-ne în gând "pentru a lua de la spirit o imagine mai bună."
De ce procedem astfel? Pentru că imaginile pe care le vedem în interiorul nostru sunt mai puţin clare decât spaţiul vizual perceput de noi zilnic.Ne închidem faţă de lumea exterioară,trecând la un fel de spaţiu interior spiritual în care putem vedea imagini prin intermediul asociaţiilor.
În timpul somnului, izolarea de lumea exterioară are loc instantaneu, de aceea în timpul somnului totul există ca şi-n realitate, noi nefiind conştienţi că de fapt, visăm.
Pe scurt: în acel moment, visul reprezintă pentru noi o realitate.
De exemplu : visezi că eşti într-un local, iar cineva comandă un whiskey.Tu priveşti sticla cu dezgust şi refuzi să bei, deoarece ştii că în realitate nu suporţi băutura.
Originea unui vis se descoperă greu, însă întotdeauna trebuie să-l corelezi cu realitatea. Aceste vise se bazează pe întâlnirile zilnice trăite.
Întâmplările din timpul zilei la care am luat parte se combină prin intermediul asocierilor, creând un vis.
De asemenea, dacă o persoană este marcată de teama de a nu fi accidentată de o maşină, va exista posibilitatea ca-n timpul somnului să viseze că a fost călcată de maşină.
Ne proiectăm deci gândurile şi propriile întâmplări în spaţiul interior.
Asta e cea mai simplă formă a viselor, cea unidimensională.
Visele mai pot fi atât bi, cât şi tridimensionale.
O seară plăcută!
Poiii eu zicca st ganduri dar fiecare are parerea lui cand eream pe clasa a7a o coloega a visat ca o prietena de-a mea (ma rog care erea prietena si cu ea) statea langa un perete rozz si avea niste bugi albastru deschis si statea inghemuita si zicea ca o durea rau burta si chiar asa a fost dar nu in aceea zi si la fel cum a visat a fost e cam bizar
ok dar fiecare cu parerea lui
Sunt ganduri, eu asa cred pentru ca, tu ti le faci, un vis e ceva ce ai vazut sub un alt format, ceva ce ai trait! Cate o data pot fi si semne, dar asta se intampla rar, si la persoanele cu un anumit "dar"! Deci eu cred ca suunt ganduri cu care adormim si incepem sa visam! Sper ca te-am ajutat!
Parerea mea e ca sunt ganduri. Logic asa ar fi, insa am avut vise care chiar transmiteau ceva, alea ce sunt, tot ganduri?!
ArkanHell întreabă: