Sinuciderea nu face decat sa PERMANENTIZEZE IN VESNICIE zbuciumul cu care SUFLETUL LOR VA PASI "DINCOLO"...
Cum poti sa se gandeasca la asa ceva?
Nu exista problema in lumea aceasta care sa nu poata fi rezolvata!
În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, persoana in cauza trebuie să vada în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care se raporteaza la ceilalţi, modul în care se raporteaza la Dumnezeu, aşteptările pe care le are de la sine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial pentru acea persoana sa caute sprijin moral. Sa nu stea aşa. Nu trebuie să îngăduie nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele sale...
Trebuie să fuga de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceara şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Şi trebuie să se mulţumeasca cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...
Ce dracu' parere sa am? S-a sinucis unu' si dai sfoara-n tara ca ti se pare interesant.Nu mai poti dracului nici macar sa mori fara ca lumea sa aiba ceva de zis in legatura cu asta.
Nu i-am inteles si nu o sa ii inteleg niciodata. Eu consider ca viata este foarte frumoasa si trebuie traita. Da, este grea, dar orice problema se rezolva, iar moartea nu este o solutie. Eu spun ca persoanele care se sinucid sunt slabe, nu pot sa lupte. Fug de probleme si cred ca moartea e scaparea. Nu e mai bine sa ramanem vii si sa ne bucuram de viata?
Hey! ツ
Pai ce parere sa am despre ei?
Eu unul sunt tot un adolescent asa ca imi dau seama oarecum de cum gandesc aceste "specimene" ale generatiei mele.
Eu unul ii consider slabi, atat de slabi intrucat nu pot sa treaca peste anumite lucruri minore din viata care lor li se par foarte importante. Sincer, nu vreau sa jignesc pe nimeni insa pe mine ma dezgusta astfel de persoane. De ce?
Pai unii bolnavi incurabili, batrani pe patul de moarte sau chiar si copii inca nenascuti...acestia poate si-ar dori sa mai traiasca macar o clipa, poate ca regreta ceea ce au pierdut, ar vrea sa aiba mai mult timp ca sa se bucure de viata, ca sa stea cu persoanele dragi s.a.m.d. in timp ce acesti copilasi incearca sa-si ia viata intrucat isi bat joc de ei unii baieti cu fite sau cine stie? Pentru ca i-a lasat scumpa si pretioasa lor iubita. De parca ar avea aceste vreo importanta!
Eu unul nu cred ca as fi in stare sa-mi fac o taietura pe umar cu lama daramite sa-mi iau viata. Mi se pare lipsit de sens, complet absurd as putea spune.
Fiecare face ce vrea, este viata lor, nu este a mea...aceste persoane sunt slabe, poate ca nu au avut noroc... poate nu pot duce atat de multe poveri si de aceea recurg la asta.
Eu unul ii inteleg pe oamenii ce se sinucid intrucat nu mai au nimic de pierdut *cei care sunt bolnavi,au dureri cumplite si nu mai au persoane dragi langa ei* insa ma dezgusta persoanele care se sinucid fara sa se gandeasca la urmari. Parintii te-au crescut atata timp si pentru ce? Pentru nimic? Nu mai bine ar fi avortat in loc sa te nasca? Ar fi scapat de durere si de multa bataie de cap. Ai fost facut ca sa-ti traiesti viata oricum ar fi ea,nu ca sa te sincizi din cine stie ce motive banale, lipsite de sens.
Inteleg, esti singur, ti-a murit o ruda, nu ai prietena, nu te intelege nimeni insa vina cui este? Este vina ta ca nu ai facut nimic ca sa schimbi asta, este vina ta ca nu esti in stare sa te bucuri si de lucrurile marunte, ca nu poti sa vezi decat partea goala a paharului.
Nu ma mira aceste stiri. Nu stiu ce viata au avut acele persoane care au recurs la aceste gesturi asa ca nu pot sa le judec deciziile. Eu unul nu as face asa ceva, atat am avut de spus.
Stiu doar asa, din vedere un baiat genial, medaliat cu argint la nu stiu ce concurs mare de informatica, una dintre sperantele orasului...L-a parasit "iubita" -iubita lui de 16 ani, el avea 17 si s-a aruncat de pe un pod *s-a sinucis*.
Ce parere sa am despre asta? Astfel de cazuri au fost intotdeauna. Cei slabi, care nu pot trece peste anumite necazuri sunt inlaturati in acest fel.
Nu imi pare rau pentru ei ci pentru persoanele pe care le lasa in urma, pentru parintii care s-au chinuit atat de mult timp ca sa-i creasca. Si pentru ce? Pentru nimic.
Aceste persoane trebuie neaparat sa vorbeasca cu un psiholog, eventual chiar si cu un preot dar mai intai cu un psiholog...Trebuie sa vorbeasca acasa, sa nu tina toata durerea in ei, s-o impartaseasca cu altii *parinti/prieteni* intrucat numai asa o sa poata sa fie oarecum "consolati".
Este doar parerea mea. Sper ca nu am jignit pe nimeni.
Succes! ✌
Buna! Cu totii trecem prin niste pase proaste in viata, nu putem avea o viata roz.O parte din cei care trec printr-o astfel de experienta sunt adolesenti.La varsta adolescentei, orice este posibil. Ei inca nu au destula minte cat sa constientizeze ceea ce fac, asa ca sinuciderea li se pare o varianta de rezolvare a problemelor. Nu este bine ceea ce fac, cei cu astfel de ganduri ar trebui sa faca vizite la psihologi. Bafta!
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare stare de depresie vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)...
Dar, inca o data, Sinuciderea nu face decat sa PERMANENTIZEZE IN VESNICIE zbuciumul cu care SUFLETUL LOR VA PASI "DINCOLO"...
Ca nu au ce face. aia care omoara pe alti cu siguranta au pe naiba in ei probabil ca se si drogheaza de oare ce nu mai tin cont ca i ia vita altuia. sau care se sinucid tot asa cred ca in general din cauza droguriilor se intamla atatea nenorociri eu nici nu ma uit la Tv la astea mai mult vad pe facebook fel si fel de tampenii... da mai des pe facebook decat la tv