Pai mi-a cam picat cu tronc intrebarea... vezi tu majoritatea au o mentalitate diferita in privinta lor! Suna ironic, dar desi traim in secolul XXI discriminarea romilor se accentueaza din ce in ce mai mult si pe o parte poate chiar o merita daca vorbim de "rromi" plecati in occident care nu fac altceva decat sa ne traga in jos. apoi ar fi mai multe categori, e cam greu sa-i imparti stii si tu! Nu sunt nici pro nici contra, nu prea am de-a face cu astfel de personaje in colectivul meu!
Bună.
Da, întradevăr, sunt țigani, rromi, care merită să fie respectați, pentru că am văzut și astfel de țigani : care respectă oamenii și care sunt cinstiți.
Cei care nu fac altceva decât să fure și să distrugă, ar trebui și ei tratați cu respect, ca să ne respecte și ei.
Însă, românii, ai văzut cum se comportă.
Anyway, e doar părerea mea.
Și da, consider că ei sunt discriminați.
- Asta este simpla mea părere -
O zi bunăă!
Pa paa.
Parerea mea este ca omul nu ar trebui judecat dupa etnie sau infatisare, ci dupa fapte.Toti suntem egali si ar trebui sa fim tratati in egala masura.Este foarte adevarat ca romii sunt discriminati, intra-adevar unii dintre ei sunt jalnici prin faptele lor dar asta nu insamna ca daca unii dintre ei fac asa trebuie sa ii categorisim pe toti la fel.Si pana la urma orce om de orce nationalitate fura, omoara, injura, nu se spala.De cate ori greseste un rom este facut de rusine peste tot, dar daca greseste un roman, neamt, etc. nu se mai face un `tam tam` atat de mare. Orce om greseste si ar trebui tratat in egala masura cu orcare altul.Si sa nu uitam ca nu doar romii merg in tari straine si ne fac de rusine tara.
Tiganii indiferent de comportamentul care vor se crezi ca il au, tot niste rapanosi raman, asa au fost dintodeauna, mereu cauta scandal si sunt urati cu draci ce poti sa zici. Cand te plimbi cu prietena pe faleza si mai vezi un rapanos, iti vine sa le smulgi capetele si sa ii scuipi in gura cat de urati si imputiti sunt, nu mia zic ca sunt puturosi rau de tot, si limba lor iti vine sa-ti tai urechile cand ii auzi vorbind.
Eu sunt de parere ca sunt si ei oameni ca si noi, numai ca unii stiind ca societatea ii considera discriminati, fac ce vor pentru ca stiu ca ea este de partea lor. Discriminati ei? Pe naiba! Au locuri in plus la licee si peste tot este un loc in plus si pentru ei.Nu am nimic cu ei sunt si ei oameni ca si noi dar ma enerveaza cand vad ca dupa ce ca au atatea facilitati ori distrug ori inceput cu faza ca sunt discriminati.Nu zic ca unii nu or fi, dar in nici un caz toti frate.Parerea mea
BrianMoser întreabă: