Conform celor mai recente statistici, în România fumatul omoară 33.000 de persoane pe an. Peste 70% dintre aceştia mor între 35 şi 69 de ani.Merita sa risti?
Fumatul este acţiunea de a aspira şi a trage fumul de tutun din ţigară sau din pipă, acţiune denumită regional şi a bea tutun sau a duhăni.
Prin combustia tutunului sunt eliberate diverse substanţe active, în special nicotina, care ajung astfel să fie absorbite de organismul uman prin intermediul organelor interne. Efectul sigur al fumatului este tabagismul. Deoarece fumatul creează dependenţă, încercarea de a întrerupe fumatul este dificilă, ducând, de regulă, la sevraj tabagic.În afară de acest tip de fumat activ, medicii constată existenţa şi nocivitatea fumatului pasiv, care constă din inhalarea involuntară a fumului de ţigară de către persoane care se află în aceeaşi încăpere cu fumători activi. Conform unui studiu global din 2010 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, circa 600.000 de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv, o treime din ei fiind copii care sunt expuşi fumului de ţigară acasă. Totodată, fumatul pasiv poate cauza pierderea auzului. Cercetători americani au descoperit că fumatul cauzează schimbări genetice legate de cancer deja după câteva minute de la inhalatul primului fum.
Mah sincera sa fiu sunt 2 feluri de tzigani si eu am avut parte de ambele feluri
a. primii sunt cei care sunt bine crescuti cu care poti discuta.eu la scoala am o colega orice pot vorbi cu ea e de treaba si nu e scarboasa sau nu stiu ce va imaginati e ca si mine si restul
b. aia jegosi cu un vocabular infect, carora nu trebuie sa le comentezi ca te ia la bataie am si din acest gen o colega daca ii comentez imd ba vrei bataie
sper ca ai inteles nu conteaza daca e tzigan iti poti gasi un prieten bun conteaza de educatie
cristinacrissss întreabă: