| MistarGoGu a întrebat:

Ce dulciuri / mancare ai încercat sa faci in copilărie / adolescentă SINGUR si ai transformat bucătăria in teren de lupta?
Aragaz / cuptor ars, veselă spartă, mizerie pe jos!
Reactia parintilor?

11 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Scoverci, un fel de placinte din faina prajite in ulei, apoi dupa preferinta mancate cu zahar ori sare, mi le facea bunica cand eram mic.
Tin minte ca am incercat sa le fac, aveam vreo 8 ani, m-am gandit sa pun zahar direct in aluat, pe langa ca le-am ars pe toate din vreo 5-6 bucati zaharul ramasese in una singura, nici macar nu era topit puteam sa iau cu lingurita sa pun in ceai laughing

| MistarGoGu explică (pentru MarianWLF):

La 8 ani! Men! Plâng de invidie toți chefii din Romania! Asa precoce!

| dullcat a răspuns:

Am incercat ceva prajitura cu mar.Nu a fost asa mare dezastru, dar a sfarsit oricum la gunoi. laughing

| MistarGoGu explică (pentru dullcat):

Daca nu au venit pompierii si NU ai aparut la Stirile ProTv la ora 5 este o.k

| LisaJulie a răspuns:

Am incercat sa fac ciocolata de casa dar nu am mers prea bine! Am murdarit toata bucataria si abia am reusit sa o curat! Am curat totul inainte sa vina mama si matusa

| MistarGoGu explică (pentru LisaJulie):

Riscai un masaj cu coada maturii?

| LisaJulie a răspuns (pentru MistarGoGu):

Nu! Dar cred ca se enerva

| KilljoyIdiot a răspuns:

Salut!
Eu chiar am cateva povesti de acest fel! O să enumăr trei dintre ele, deoarece sunt preferatele mele:

1) Deci, aveam vreo 5-6 ani. Brusc, m-a apucat pofta de pizza (nu am idee de ce) și am rugat-o pe mama să facem. Logic, ea a spus nu, fiindcă aveam deja mâncare in frigider. Totuși, eu nu m-am lăsat și am rugat-o să imi dea o rețetă (eram mică, nu aveam telefon ca să caut). Ea nu m-a prea luat în serios si mi-a dictat una la mișto (din câte țin minte, era ceva cu apă, făină și sare: o rețetă sortită eșecului!). Fiindcă eram mică, am luat-o de bună și m-am dus la bucătărie să o fac.
Clar, mi-a ieșit un amestec dezastruos și lipicios. La un moment dat, văzând că nu merge si că nu se mai duce, m-am panicat și, în prostia mea de copil mic...m-am șters cu un prosop laughing Până a venit mama să vadă ce tot fac, blatul era varză, materialele erau deja irosite (din câte îmi amintesc am pus aproape toată sarea din dulap. rolling on the floor ), iar prosopul era distrus!
În cele din urmă, mama m-a ajutat să curăț, m-am ales o predică și nu am mai incercat sa fac pizza vreodată de una singură! big grin

2) Aste e ceva mai recentă. Așadar, vara trecută, am găsit o rețetă ciudată la microunde (un fel de prăjitură în cană). Deoarece am văzut-o în mai multe locuri, inclusiv într-un manual, m-am decis să o fac. La o adică, ce putea sa meargă prost?
Ei bine, după cum probabil ți-ai dat seama, totul a mers prost! Desi am urmat întocmai instructiunile, mi-a ieșit total anapoda. "Colac peste pupăză"...am lăsat-o prea mult la microunde și s-a ars. Bucătăria a mirosit groaznic câteva zile laughing Din fericire, nu m-am ales decât cu o predică și cu o mică interdicție la bucătărie (în sensul că nu am mai avut voie să fac rețete de pe net fără să o consult pe mama).

3) Totuși, se pare că toate astea nu mi-au ajuns, fiindcă la scurt timp după, la recomandarea unei colege, am mai făcut o rețetă ciudată rău de tot (un fel de budincă de avocado si cacao). Inițial, lucrurile mergeau bine, însă, din motive dubioase, am pus mult prea multă miere. Drept urmare, chestia aia era extrem de dulce și cam scârboasă. Am încercat să repar asta cu niște zeamă de lămâie, dar nu a făcut mare lucru. În final, a trebuit să o arunc.
Când a văzut mama prostia mea, s-a cam enervat și mi-a mai ținut o predică, dar în cele din urmă s-a sfârșit cu bine! happy

Din toate aceste povești, putem trage concluzia că nu sunt cea mai bună la bucătărie (deși mă descurc la chestii de bază, precum omleta, ouăle, etc.) laughing

Zi frumoasă! big grin

| MistarGoGu explică (pentru KilljoyIdiot):

Se răsucește Creanga in mormânt cat ai scris! Amintiri din copilărie × 50! Nu e bai mare! Daca nu au venit pompierii la usa ta... e soft!

| MistarGoGu explică (pentru KilljoyIdiot):

Pe " secția " CLATITE, Gogosi, turte sunt Chef ☆☆☆☆☆

| KilljoyIdiot a răspuns (pentru MistarGoGu):

Ei, nici chiar laughing Știu, poveștile astea sunt ceva mai "soft", dar tot sunt ceva! happy