| măcheamăăăî a întrebat:

Ce e energia din punct de vedere biologic(adica energia rezultata in urma arderilor de la nivelul celulelor ) si la ce foloseste?

Răspuns Câştigător
| Vladuthz a răspuns:

Un mic sumar inainte pentr a intelege complet. Din arderea substantelor organice rezulta dioxid de carbon, apa si caldura/energie. In celule se ard/oxideaza substange organice din care rezulta energie, energie ce este convertita in niste molecule numite ATP, care mai tarziu foloseste acea energie pentru tot ceea ce faci tu. Energia nu are si nici nu a avut vreodata o definitie bazala, daca vrei sa intelegi cat de cat ce inseamna energia citeste aici.
http://en.wikipedia.org/wiki/Energy
Gandeste-te ca orice sistem fizic (om, masina, etc orice) nu ar putea efectua vreo miscare daca nu ar avea energie. De exemplu o masina cand se deplaseaza are o energie cinetica cu urmatoarea formula. Ec=mv^2/2. Adica energia cinetica din timpul deplasarii este egala cu masa ori viteza la patrat, totul supra 2.

2 răspunsuri:
| 95Cosmin a răspuns:

Din cate stiu eu energia se ia din calorii, iar ea este folosita la intretinerea tuturor functiilor corpului omenesc, de la digerare pana la miscare. Poti cauta pe google o definitie.

| măcheamăăăî explică (pentru 95Cosmin):

Am cautat inainte sa intreb.Mersi oricum!

Întrebări similare