Bună!
Vrei sa îți spun eu la ce e bun cititul? Cititul te face mai inteligent, îmbunătățește memoria, îmbunătățește calitatea somnului, te învață cum să faci singur anumite lucruri, creste capacitatea de focalizare și atenție, te ajuta sa vezi lucrurile din unghiuri diferite, te ajuta cum sa te cunoști pe tine însuți, previne boala alzheimer stimulând creierul, reduce stresul mai mult decât orice metoda.
Și astea sunt doar dintre puținele efecte pe care le produce cititul. Tine minte o persoana învață pana la sfârșitul vieții.
Tu ai doar 16 ani. Nicidecum nu ți ai format vocabularul, e doar în mintea ta acest lucru.
O sa te dezvolți și mai mult de acum încolo, atât la vocabular cât și la modul de gândire.
Acum e punctul culminant când trebuie sa citești și sa investești în tine pe plan psihic.
Acum între cărți și filme. E o diferență de la cer la pământ. Filmele niciodată nu vor putea copia întru totul o carte și sa o expună în doar 2 ore.
Ambele metode sunt frumoase pentru a te relaxa. Dar gândește-te pe tine care te ar ajuta mai mult?
Eu sincer dacă as fi în locul tău și as avea timpul liber de care dispui tu nu m as încumeta sa vizionez filme. As lasă filmele pentru o seara în familie?
Profita de timpul liber pe care îl ai acum. Vei vedea ca cu timpul acest,, timp liber,, se va micșora treptat. Profita cât mai poți de el. Studiază, citeste, retine și fii un bun model pentru cei din jurul tău și pentru noua generatie ce va veni din urma!
Numai bine! Spor la citit!?
Cărți, normal, îți dezvotă discursul, imaginația, vocabularul, exprimarea etc. Dar acu depinde și ce citești, că dacă citeștii mizeriile alea de fluturi și alte cărți de genu, mai bine te uiți la filme
Sa citeasca carti, ca sa-si dezvolte vocabularul, sa-si imbunatateasca si sa-si diversifice educatia, sa acumuleze cunsotinte noi in toate domeniile samd.
Filmele sunt povesti regizate, nu cunostinte generale, nu cultura, nu ceae ce ai nevoie pentru a te dezvolta intelectual si a fii capabil in viitor, sa fii versatil, in orice domeniu.
Ba fix asta face si un film...
Se vede ca nu ai prea citit carti in viata ta, daca tu crezi ca poti invata economie, istorie, geografie si cultura generala, din filme.
Nu cred, dar pentru prima data sunt de accord cu Ioneasca.
Nici nu poti compara filmul cu o carte in ceea ce primeste stimularea imaginatiei si imbunatatirea vocabularului.
Cat despre "dar un copil de 16 ani cred ca si-a dezvoltat aceste abilitati deja." te inseli amarnic. Niciun om nu atinge maximul acestor abilitati incat sa fie nevoit sa se opreasca din citit.
Pishtii întreabă:
anonim_4396 întreabă: