La aceiasi intrebare, candva, am raspuns cu cuvintele Sfantului Apostol Paul, în prima scrisoare către Corinteni: "Iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de rău. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată" (13,4-8).
Completez acum cu cuvintele marelui Blaga: "Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea"
Nu as putea sa definesc mai frumos iubirea cu cuvintele mele. Stiu doar sa va spun din experienta mea ca iubire este atunci cand traiesti prin celalalt, si el prin tine; este atunci cand vine vremea sa ii spui: ne intalnim in cer, asteapta-ma!
Aceasta este iubirea!
Iubirea? Sentimentul placut pe care il ai cand vorbesti cu el/ea.Si fluturasii din stomac
Iubire...E fericire, a avea incredere, a te indragosti de la capat la fiecare sarut, a avea sentimentul ca e pentru totdeauna... A nu putea rezista fara celalalt. A simti ca daca se intampla ceva celuilalt nu vei putea rezista. A te trezi dimineata cu el/ea in gand. Inima sa-ti bata tare cand te atinge, iti zambeste sau pur si simplu te priveste. Iubirea este facut din lucruri mici, dar care iti schimba viata. Cam asta e pentru mine. Am doar 15 anisori
Iubirea este un sentiment frofund, care il simti fata de o presoana anume sau orice fiinta. Poate fi un setiment mai puternic. sau mai slab. deseori nu o poti intelege in toata profunzimea ei si nu poti scapa de ea
IUBIRE...unii ar spune "ahh iubireaa",alti "ce e aia?" fiecare are un mod de a-si exprima iubirea,eu cred ca iubirea e un sentiment care vine si trece,la inceput esti entuziasmat/a de persoana respectiva(primele luni) apoi te plictisesti si cauti "senzatii tari" la alta persoana, uneori poti iubi cu adevarat si nu iti dai seama, prima mea iubire a durat 2ani si ceva,imi amintesc ca era foarte fericita,cand ne certam parca imi pica cerul in cap,ei bine,acum imi trece repede si de cele mai multe ori prefer sa nu ranesc persoana respectiva atunci cand ma despart de el,incer sa-l fac sa inteleaga ca se poate descurca si fara mine, ca mai sunt fete, sau alte milioana de scuze.In fine, sa revenim la iubireE un sentiment care in viata cred ca il vei simti de vreo 3-4 ori, dar si cand il simti tine-te bine, daca nu ai iubit pana acum pregateste-te! VA URMA!
misauratcuviata întreabă: