NECESITATE -merg la scoala sa invat cu scopul de a devenii ceva in viata sau cineva.Asta ma motiveaza sa invat.Sa am serviciul meu(de birou) sa nu depind de sot si de nimeni.
Obligatie-din obligatie se duc acei copii obligati de parinti, cu scopul de a cheltuii banii degeaba si mintea le e in alt loc.
Pa.pa.
Amandoua ca sa invatati sa va descurca-ti in viata indiferent de ce note ia fiecare important e sa stie sa faca o adunare - scadere si sa citeasca bine, sa scrie.
Aiurea pentru uni este o necesitate celor care le place cartea si vor sa ajunga undeva iar pentru cei mai multi dintre noi o obligatie :p
E o institutie in care inveti lucruri interesanta..acm depinde de tine cum vrei sa le inveti.din curiozitate, pentru ca le consideri necesitati, din obligatie.cel mai bine ar fi sa faci intr un fel incat sa le inveti din placere
Pentru mine e o obligatie chiar daca vreau sa ajung undeva...adică cel puțin sa nu mor de foame si sa stau pe strada. Iar necesitate nu știu daca e chiar cuvântul potrivit pentru a exprima sentimentul meu fata de școala, dar pot spune si așa... E un fel de rutina zilnică si sincer ma plictisesc o zi cand nu merg la școala pentru ca nu am cu cine vorbi, glumi, etc
Pentru mine scoala este cea mai frumoasa parte a vieti pe care o am in suflet ))
Nici o obligatie nici necesitate.Mai degraba un contract cu Parintii in care eu ma aleg cu un viitor iar ei cu o anumita mandrie...
O necesitate dar şi o obligaţie. Dacă nu învăţ pe meseria mea de viitor s-ar putea să nu o mai am.Şi obligaţie pentru că-mi trebuie multe informaţi!
Pentru mine, acum însemnă şi o necesitate pentru că aflii multe lucruri, dar şi o obligaţie. În mare parte lucrurile pe care la înveţi nu o să-şi mai trebuiască. tot ce înveţi e pentru bac. Bineînţeles că rămâi şi tu cu lucruri utile în cap... dar uneori, ce învăţăm la şcoală nu ne foloseşte cu nimic. UNEORI!
Va multumesc tuturor ca ati raspuns la intrebarea mea si toti meritati cate o FUNDA dar din pacate este doar una!