| Mihaita15 a întrebat:

Ce este vinul? Adica care sunt tipurile, cum deosebesti vinul doar gustandu-l, cu ce preparate merge "mana in mana"? Cum adica demisec? Cola se combina cu vinul? Cu ce se mai poate combina? Explicati-mi tot ce este important in alegerea unui vin. Multumesc

Răspuns Câştigător
| Dugalle a răspuns:

Sunt incepator in chestiile ce tin de vin.

Vinul este o bautura alcoolica facuta din struguri in principiu, ii se mai spune si bautura lui Bahus sau Bacus, nu mai stiu exact.

Tipuri? Tipurile tin de tipul de strugure : Hamburg, Adda, Cesla, Teasla, muscaturile ( combinatie dintre doua tipuri ), etc.

Cum iti dai seama? Trebuie sa stii gustul strugurilor ca de exemplu Hamburgul, e tamaios, foarte parfumat si dulce. Muscatul de Adda ( ceea ce am eu ) e la fel ca Hamburgul dar e doar putin tamaios, are o tenta de tamaios.

Demi sec. Aici tine de cantitatea zaharului pus in vin. Secul are foarte putin zahar mai spre deloc. Demi secul are o cantitate medie iar cel dulce are cel putin 12 grame de zahar la litru.

E ceva de genul : cat de dulce e vinul, asta e sec, demisec sau dulce.

Nu se combina vin cu cola nici macar o data! Strici vinul si e o prostie sa faci asta. Vinul e prea bun sa fie combinat cu ceva dar daca tii neaparat sa il bei cu ceva, bea vin cu apa minerala ca sa fie sprit.

In alegerea lui depinde anul in care a fost facut ( cu cat mai vechi cu atat mai bun ), tipul de vin ( sec, demisec, dulce ), tipul de strugure si culoarea ( e data de strugure dar uneori se adauga culoare ).

Repet, nu sunt un cunoscator bazat, stiu doar din ce am facut in fiecare toamna.

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ai "deschis" un subiect despre care se poate discuta o săptămână =))


Vezi câteva detalii in linkurile :
http://www.wineandcompany.ro/tipuri-de-vin

http://savoareavinului.ro/tipuri-de-vinuri.php

http://www.divahair.ro/......vinul_rosu

http://www.winetaste.ro/vinul-si-omul/12-clasificarea-vinurilor.html


Toate cele bune!

| Porcusorul a răspuns:

Reguli elementare:
1. Sec, demisec, demidulce, dulce se refera la cantitatea de zaharuri din vin. Sec insemnand acru.
2. Secul si demisecul merg ca vin de masa, in general langa fripturi sau la alte mancaruri grase. Demidulce si dulce se consuma ca deserturi.
3. Doar taranii combina vinul cu alte bauturi. Se bea ca atare sau treci pe cocktail-uri de votca.
4. Merlot, Feteasca, Tamaioasa, Riesling, Bordeaux, se refera la tipul de vita din care s-au facut vinurile, fiecare cu propriul buchet de arome.

| Porcusorul a răspuns:

A, si sa nu uit, fereste-te de "vinurile" care costa sub 15-20 lei sticla de 75 cl si mai ales de cele care se vand la sticle cu cantitati mai mari de litru. Risti sa bei alcool rafinat indoit 1/10 cu apa cu aroma de struguri.

Întrebări similare