In primul rand ca sa ai o voce clara si raspicata exercitiul care se face e cu un creion asezat in gura de-a latul (deci nu cu varful inainte). Si trebuie sa incerci sa citesti cu voce tare. Este foarte incomod si pentru limba si pentru gura sa vorbesti cu creionul in gura dar pentru ca e, atunci cand il scoti vei vorbi mai clar si mai raspicat. Si de asemenea mai poti face urmatorul lucru: sa citesti cu voce tare urmatorul fragment: "Rege Paragarafaramos! Cand te vei dezoriginaliza? Ma voi dezoriginaliza atunci cand cei mai originali dintre cei originali se vor dezoriginaliza." unde trebuie sa citesti foarte tare "Rege Paragarafaramos!", cu accentul pe "Rege" si apoi incet "Cand te vei dezoriginaliza?" si apoi mediu "Ma voi dezoriginaliza" si apoi tare de tot "cand cei mai originali dintre cei originali" si apoi incet "se vor dezoriginaliza." Asa ai sa iti antrenezi vocea sa fie impunatoare. Acestea sunt exercitii adevarate (sa nu crezi ca le-am inventat eu) ce le-am studiat la Tehnici de Comunicare si Negociere la facultate. Dupa ce reusesti sa citesti fragmentul respectiv clar si raspicat (de la exercitiul cu creionul) si cu modificarea in volum a vocii ai sa fii uimita de rezultate. Bafta multa si spor!
anonim_4396 întreabă:
RazvanCazan întreabă: