Diana
Prenume feminin modern, Diana apare in onomastica noastra din secolul trecut ca un imprumut direct din mitologia romana. Se identifica cu numele latin "diviana" (divin). In mitologia greaca, Artemis (zeita naturii si a fertilitatii) este echivalenta zeitei Diana. In mitologia romana, Diana este zeita ocrotitoare a vanatorii, a padurilor si a Lunii, a luminii. Numele este destul de popular la noi.
Incepe cu D ...
vine din Greaca nde se pronunta "Daiana."
este destul de popular
e un nume frumos si imi place te cheama Diana?
De la "diviana"inseamna zeita, dues = divin, ceresc, Artemis, era in religia greaca zeita vanatorii si a naturii salbatice...
Si pe mine ma cheama Diana si fratele meu mi-a pus acest nume dupa Printesa Daianaaaa...
Chiar imi place numele meu
Incepe cu litera "d"
Se termina cu "a"
Este alcatuit din 5 litere
Are 3 vocale si 2 consoane
Asa o cheama pe verisoara-mea
Diana, este zeita fertilitatii si a naturii in mitologia greaca, Arthemis. Ea este ocrotitoarea padurilor, a vanatorilor, a lunii, si a luminii. Prenume modern ce vine de la divin se identifica cu numele diviana ( divin )
Ca as fi vrut ffffffffffff muuuuuuuuuuuuuuult sa ma cheme asa pentru ca ador numele asta
Numele Diana semnifica curajul si vine din limba latina.Inseamna "divina".
Diana Krall – pianistă şi cântăreaţă de jazz
Diana, Prinţesă de Wales,
Diane de Poitiers – persoană de la curtea Franţei
Diana Muldaur – actriţă americană
Diana Rigg – actriţă britanică,
Diana Ross – cântăreaţă şi actriţă americană.
Diana-o regiune in Madagascar
"Diana" – cântec de Paul Anka,
"Dirty Diana" – cântec de Michael Jackson.
Etc
Imi place numele acesta!
Derivat de la o veche rădăcină Indo – Europeană care semnifică „divin, ceresc", legată de dyeus (ZEUS). Pentru romani „ diviana" este numele latin pentru „zeiţă". Diana (Artemis în mitologia greacă), fiica lui Jupiter şi a Latonei, este zeiţa Romana a vânătorii, pădurilor, lunii, a căsătoriei şi a naşterilor.
DIANA - de la "diviana", nume latin pentru "zeita".
Despre numele Diana
Numele de fata Diana este de origine romana si are semnificatia de zana, ceresc, luminos, divin.
In mitologia greaca Diana, fiica lui Jupiter, zeul suprem al statului roman si a Latonei si de asemenea, sora geamana a lui Apollo zeul zilei, al luminii si al artelor, protector al poeziei si al muzicii. Diana la randul sau este zeita vanatorii, fiind echivalenta zeitei Artemis din mitologia greaca si era famioasa prin frumusetea si gratia sa atletica.
andriancik întreabă: