Un manechin trebuie sa aiba o inaltime minima de 1, 70 m. Totusi, chiar si pentru a fi fotomodel, nu este suficient sa ai un fizic placut.
In primul rand, trebuie sa iti dai seama daca te conformezi standardelor industriei de frumusete. Ai parul sanatos, des, stralucitor si o tunsoare moderna, care iti avantajeaza forma fetei? Ai pielea neteda, fara pete sau acnee? Ai dintii albi, drepti, fara carii sau alte defecte vizibile? Ai un corp atragator, sportiv? Urmatorul pas este sa iti masori si notezi inaltimea, greutatea, diametrul bustului, taliei, soldurilor, culoarea ochilor si culoarea naturala a parului, precum si masurile pentru rochii, pantaloni si pantofi.
Dupa ce treci de testul atributelor fizice, e cazul sa iti analizezi personalitatea, precum si obiceiurile de ingrijire personala. Esti o persoana deschisa si flexibila? Ambitioasa? Organizata? Iti este usor sa ramai motivata, in ciuda obstacolelor? Esti energica? A fi fotomodel inseamna sa te supui unui program obositor, te poti astepta sa stai in picioare ore intregi pana cand sedinta de shooting este terminata. Cum te simti in fata aparatului de fotografiat: esti naturala sau pozezi artificial? Mananci echilibrat, faci sport in mod regulat? Nutritia corecta, sportul si orele suficiente de somn sunt obligatorii pentru a avea si a-ti mentine corpul sanatos. Cum te comporti in cazul criticilor: plangi usor, te superi sau le accepti si iti corectezi greselile? Te-ai gandit ca vor fi numeroase dati cand vei fi respinsa? Nici un fotomodel nu este perfect pentru toate fotografiile, asa ca trebuie sa te astepti ca in multe ocazii sa auzi cuvantul "nu".
Alta etapa importanta este sa iti dai seama in ce tip de reclama sau fotografii ti-ar placea sa apari. Fotomodelele comerciale, care apar in reclame de tot felul - de la pasta de dinti la asigurari de sanatate - pot avea orice varsta, dimensiuni sau forme. Modelele cele mai cautate sunt cele care arata ca oamenii obisnuiti, de pe strada, acest lucru le face credibile. Va trebui sa te decizi care este imaginea pe care ai dori sa o proiectezi. Ti se potriveste rolul unei mamici dragastoase? Sau cel al unei adolescente nastrusnice? Te vezi in aer liber sau in spatele unui birou? S-ar putea ca aceasta sa fie cea mai grea parte a intregului proces de creare a imaginii tale. Pentru inspiratie, uita-te cu atentie in reclamele din reviste si incearca sa te imaginezi in acele roluri.
Daca crezi ca ai suficiente atuuri, e momentul sa angajezi un fotograf profesionist sau, daca vrei sa economisesti bani, cere unui prieten talentat sa iti faca cateva fotografii: in costum de baie, in pantaloni scurti si un tricou, intr-un taior, o rochita, etc. Imaginile alese din reviste ar trebui sa-ti serveasca drept ghid in aceasta etapa. Marimea fotografiilor trebuie sa fie de marimea unei pagini A4 (29 x 32 cm) Alege cele mai bune fotografii si incepe sa-ti construiesti un portofoliu.
Abia acum incepe munca. Trebuie sa-ti faci o lista cu agentii de modelling si de casting din orasul tau, sa dai telefoane, sa bati din usa in usa. Intreaba daca sunt in cautare de modele, spune-le ca deja ai un portofoliu si ca ai dori sa obtii un interviu. Daca nu sunt receptivi, poti sa le trimiti, totusi, o copie a fotografiilor, impreuna cu un CV, si sa revii cu un telefon peste o saptamana. Tine minte: o fotografie face mai mult decat 1.000 de cuvinte, mai ales in modelling. Iti doresc succes!
Nu situ daca faci diferenta intre fotomodel si manechin. Fotomodel inseamna model ce pozeaza pentru reviste etc. Nu face prezentari de moda. Pentru asta nu trebuie nici inaltime si nici greutate. Ci mai degraba se cauta o expresivitate anume a fetei.
Pentru a prezenta pe podium, intr-adevar minim 1.70 poate chiar mai mult.
Alexutzaa22 întreabă:
anonim_4396 întreabă: