Colecție de documente, registre, condici privitoare la o anumită instituție, persoană sau problemă. – Cuv. lat. ÁCTA s.n.pl. 1. Colecție de documente, registre etc. privitoare la o anumită instituție, persoană sau problemă. 2. Titlu al unor periodice sau colecții de lucrări științifice, publicate de o societate sau de o instituție. ÁCTA s. n. pl. 1. colecție de documente, registre etc. 2. titlu al unor periodice, colecții de lucrări științifice publicate de o societate, de o instituție. (< lat. acta) fundita ca chiar e bun raspunsul l-am scris eu ca am cautat in dexul meu
Conform celor înscrise în DEX tu ai dreptate.Considerîndu-l a fi un substantiv comun. Dar acest ACTA, despre care e vorba în întrebare, a primit răspunsuri corecte de la didutu, romy 01 și MaddyMădă. Vezi aceste răspunsuri. Sănătate!
ACTA=Acordul-Comercial-de-Combatere-a-Contrafacerii
-este un tratat comercial plurilateral a comertului cu produse contrafacute.
Sper ca te-am ajutat! Funda?
Stiu ca ai zis ca nu vrei linkuri, dar aici explica cel mai bine, pe intelesul tuturor: http://creativemonkeyz.com/roboti/robotzi-s02-ep-special-acta/ Vei intelege bine aici!
Acordul comercial de combatere a contrafacerii (sau ACCC[1]; în engleză: Anti-Counterfeiting Trade Agreement, abreviat ACTA) este un tratat comercial plurilateral propus ca răspuns la „creșterea globală a comerțului cu bunuri contrafăcute și lucrări protejate de drepturi de autor".[2] Domeniul de aplicare al ACTA este larg, și include contrafacerea bunurilor fizice cît și „distribuirea prin internet și tehnologia informației".[3]
În octombrie 2007 Statele Unite, Comunitatea Europeană, Elveția și Japonia au anunțat că vor negocia ACTA. Mai mult, următoarele țări s-au alăturat negoceirilor: Australia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Mexic, Iordania, Maroc, Singapore, Emiratele Arabe Unite și Canada.[3][4][5]
Negocierile ACTA au fost secrete pînă pe 22 mai 2008 cînd un document despre tratatul propus a fost publicat pe Wikileaks, iar în scurt timp și ziarele au scris despre negocierile secrete.
Din 23 august 2011, textul acordului se regăsește oficial pe site-ul Comisiei Europene. Acesta este disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene și conține 51 de pagini. Titlul oficial al documentului este Acord comercial de combatere a contrafacerii între Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, Australia, Canada, Japonia, Republica Coreea, Statele Unite Mexicane, Regatul Maroc, Noua Zeelandă, Republica Singapore, Confederația Elvețiană și Statele Unite ale Americii.
ACTA este o organizatie care vrea sa eradice pirateria de tot, dupa mine este o imensa porcarie, de exemplu daca esti intr-un cluc si te filmezi acolo si pe fundal e o anumita melodie vei primi amenda!