Eu cred ca emo ineamna sensibilitate...persoanele emo sunt foarte sensibile si sincer eu ii admir pentru asta eu am foarte multi prieteni care sunt(sau au fost) emo, si ii cunosc foarte bine sunt niste persoane asa de bune, nu sunt prea vesele (si acum sincer nu cred ca cineva poate fi vesel mereu). Nu am nimic cu cei emo cum am mai zis chiar ii admir si nu suport omaneni care zic ca emo sunt cei care se sinucid sau care isi taie venele, nu e adevarat. Emo = sensibilitate, cel putin asta cred eu!
Ns, eu cand aud emo ma gand la emotie, emotional ceva de genul stitul emo, una si aceeasi, nu ma deranjeaza nici muzica nici felul lor de'a se imbraca comporta! emo=emotie, emotionant...
Emo este un termen utilizat pentru a descrie o anumita categorie de tineri, de adolescenti, care doresc sa iasa in evidenta, sa se faca vazuti, auziti, atat prin comportament, cat si prin imbracaminte, muzica, etc. Este un concept care descrie un curent/trend cultural.
Tepes, sunt de acord cu tine, dar nu cred ca ei isi constientizeaza statutul, ci dimpotriva, aderand (impropriu spus) la acest curent ei simt ca apartin unui grup, ii fac mai puternici, si simt ca isi "inalta" spiritul adoptand toate caracteristicile culturale.
Pe de alta parte, cred ca relatia cu parintii, deteriorata de altfel, joaca un rol major in viata copilului determinat sa caute "intelegere" in alta parte.
Cuvantul emo, asa cum au zis si restul, vine de la emotie(si derivatele acestuia)."Emo" este un curent, la fel ca si alte curente (punkeri, rockeri etc)!
Si ce inseamna emo pentru mine? Niciodata nu am avut o neplacere sa raspund la intrebarea asta "esti emo"? Da sunt, np si ce?(doar nu-mi tai venele)! Eu chiar ma bucur de viata si ma distrez, cu parintii ma inteleg perfect si pana la urama toti suntem suparati uneori pentru ca avem o zi mai proasta sau avem diferite motive sa fim suparati! Emo ma caracterizeaza, sunt o tipa emotiva nu pot zice nu, dar stiu sa ma controlez! Muzica screamo sau hardcore o ador. Emo pentru mine este EU.
Emo pentru mine inseamna emotiv, sentimente, uman. Inseamna o slabiciune dar nu pentru ca exista ei, ci pentru ca exista si altii.
Pt. mine termenul EMO inseamna emotie, sensibilitate.Nu am nimic impotriva acestor persoane pana la urma sunt si ei oameni, nu?
Dumnezeu ne-a invatat sa ne iubim aproapele, nu?
Black. ii iubesc asa ca oameni. iubesc sensibilitatea oamenilor, dar nu aceea lasa care-i indeamna la renuntare, la suicid, si care devin emo numai pentru a se incadra in ceva, gasca, miscare, curent etc. daca vor sa atraga atentia asupra lor, sa se cunoasca mai bine, sa vada care sunt caracteristicile varstei, de unde vine spiritul rebel, de ce, pentru a rezolva intr-un mod matur diferentele intre ei si adulti, intre ei si parinti, intre ei si altii ca ei, care nu sunt emo. dar ei merg cu valul, si cand sunt deasupra e bine, sunt ca surferii, dar cand ii prinde valul dedesubt renunta si se inneaca.si culmea asta tot pentru a atrage atentia.
Multumesc tuturor!
Din punctul meu de vedere unii au raspuns bine, altii sa zicem mai putin bine...
Motivul care m-a facut sa postez aceasta intrebare a fost pentru ca am vazut ca muuulta lume nu stiu despre ce vorbesc, nu stiu ce fel de oameni urasc, nu stiu nimic despre ei, cu toate ca ii urasc din tot sufletul
Emo= emotiv (cu toate ca raspunsul lui oky m-a amuzat)
Emotivitatea nu are nici o legatura cu stilul emo... probabil parul si toate celelalte au inceput sa fie copiate de la o anumita persoana care s-a afisat asa la inceput, in fine... e simpatic si stiulul dar prin emo nu te referi la haine si par si nu mai stiu eu ce.
Un "emo" este persoana care spera cand stie ca nu mai e nimic de facut, care iubeste cand nu este iubit, care in loc sa caute razbunare, incearca sa ierte, de multe ori singuratic, pentru ca oamenii il considera slab, iar spre deosebire de majoritatea oamenilor din ziua de azi care se complac in situatia in care au ajuns, un "emo" inca spera la o lume mai buna
Iar cei care se sinucid sau se ranesc singuri sunt ori teribilisti, ori sunt sadomasochisti (sper ca am scris bine xD), ori niste "indivizi" care se duc la scoala si zic : "uite frate, Sunt "EMO" " ca sa zic altfel... vor doar sa atraga atentia si ar face orice pentru asta
Apropo: Eram cu un coleg(s-a intamplat sa mergem in aceeasi directie intr-o anumita zi) Si incepe sa imi povesteasca cum s-a luat un "emo" de el, bla bla bla... dupa ce a terminat povestea eu l-am intrebat de ce era emo si mi-a zis ca pentru ca avea parul nu stiu cum. Apoi i-am explicat eu ceva si raspunsul lui a venit imediat dupa ce am terminat de vorbit : Da ma, dar asta era "emo" adevarat, pentru ca avea unghiile negre.
LOL?!?!?
In fine... va multumesc tuturor ca mi-ati raspuns
Succes!
P. S. Am uitat sa precizez: nu poti fi emo si apoi sa nu mai fii nu e o alegere... sau o moda de care te plictisesti... e doar felul de a fi