MAHMUREÁLĂ, mahmureli, s. f. Faptul de a fi mahmur; starea celui mahmur; lipsă de bună dispoziție; buimăceală, mahmurie. – Mahmur + suf. -eală.
Mahmureala consta in lipsa chefului de a face ceva. Aceasta stare o au de obicei persoanele dupa o noapte plina de bautura. Mai exact, sunt lipsiti de buna dispozitie.
Sall. Din popor, adunat de la cei care le au cu spritu. Dupa o betie, zdravana, a doua zi, sunt mahmuri. Sunt aerieni, ametiti, dezorientati etc. Pa
Mahmureala consta intr-un ansamblu de semne si simptome cu incarcatura subiectiva negativa care pot aparea in urma consumului exagerat de alcool. Consecintele mahmurelii sunt nu numai senzatiile neplacute, ci si scaderea performantei la locul de munca, iritabilitatea si starile conflictuale.
Ca regula generala, cu cat o persoana consuma mai mult alcool, cu atat mai mare este probabilitatea de aparitie a mahmurelii in ziua urmatoare. Nu exista nicio formula magica pentru a stabili cat alcool poate fi consumat „in siguranta", la adapost de aparitia mahmurelii.
Indiferent cat de neplacuta este, mahmureala dispare de la sine de cele mai multe ori; in anumite cazuri poate dura chiar si mai mult de 24 de ore. Adoptarea unei atitudini responsabile in ceea ce priveste consumul de alcool este singura metoda eficienta de prevenire a aparitiei mahmurelii.
danielleinad00 întreabă:
kris666 întreabă: