ANDREEA / ANDREI - Aces nume de fata si de baiat este folosit in Anglia, Portugalia si Spania. Sursa este Andreas, un nume masculin grecesc, care inseamna "razboinic".
Exista multe dispute in privinta originii numelui feminin de Andrea, din care aceea ca ar fi aparut printre vorbitorii de limba engleza din secolul XVII.
Este posibil sa fi aparut direct in Scotia, de la englezescul Andrew, numele patronului spiritual, cu referire la grecescul Andreas. Sau poate sa derive independent din cuvantul grecesc andreia (insemnand "razboinic"), care este comun tuturor acestor nume.
Oricare ar fi originea, se bucura de o popularitate mare printre toti vorbitorii de limba engleza din secolul XX.
ANDREI, ANDREEA - vine din greaca si inseamna:razboinic, curaj. Nume derivate de la acestea: Andries, Andru, Andras, Andi, Andra, Deea. Ziua Sfantului Apostol Andrei este pe 30 noiembrie. ![]()
te pup,
pa, pa.:*
ANDREI, ANDREEA - vine din greaca si inseamna: barbatie, curaj. Nume derivate de la acestea: Andries, Andru, Andras, Andi, Deia. Sfantul Andrei a fost unul din cei 12 Apostoli ai Mantuitorului, fratele lui Petru, cel mai varstnic dintre Apostoli. El a ajuns si in partile noastre, in Dobrogea de azi, unde a intemeiat primele comunitati crestine de aici. Ziua Sfantului Apostol Andrei este pe 30 noiembrie.
Buna. POy ANDREEA / ANDREI - de la "Andreas", nume masculin grecesc care inseamna "razboinic".
App.place mult numele Andreea.bye
Mai toti de aici au dat copy si paste de la un site si se cred destepti vai eu port numele asta si sunt mandra de el pentru in spatele acestui nume se ascunde o istorie ceva feeric si tot odata numele omului care are mult curaj(tupeu) necrutare neindurare forta maretie dominanta puterea de a purta un razboi de la civil la mondial e un nume faimos raspandit in intreaga lume fie andreas andrei deea si tot odata sa nu uitam de sfantul andrei sarbatorit pe 30 nov
Vine de la Andreas care inseamna "razboinic" http://opiniiauto.ro/semnificatia-numelor.php
Si pe mine ma cheama andreea si chiar acum cautam ce inseamna am citit mai multe articole si am vazut ca inseamna barbatie curaj razboinic...in crecia era un razboinic pe nume andres cam ata stiu pup
ANDREEA / ANDREI - Aces nume de fata si de baiat este folosit in Anglia, Portugalia si Spania. Sursa este Andreas, un nume masculin grecesc, care inseamna "razboinic".
Exista multe dispute in privinta originii numelui feminin de Andrea, din care aceea ca ar fi aparut printre vorbitorii de limba engleza din secolul XVII.
Este posibil sa fi aparut direct in Scotia, de la englezescul Andrew, numele patronului spiritual, cu referire la grecescul Andreas. Sau poate sa derive independent din cuvantul grecesc andreia (insemnand "razboinic"), care este comun tuturor acestor nume.
Oricare ar fi originea, se bucura de o popularitate mare printre toti vorbitorii de limba engleza din secolul XX.
Andre9 întreabă: