Conform DEX
SOFISTICÁT, -Ă, sofisticați, -te, adj. (Despre limbaj, stil, aspect etc.) Căutat, artificial, complicat sau prețios; (despre oameni) care se manifestă artificial, complicat, prețios. – V. sofistica. Cf. fr. sophistiqué.
Dupa mine, o persoana sofisticata este o persoana ce PARE a fi ireala, o persoana care se dichiseste atat de mult atat la comportament cat si la fizic, ca uit asa fie ea, o persoana pretentioasa ce se considera a se afla mia presus de marea majoritate( ce este constituita de oamenii obisnuiti)
A te imbraca sofisticat=elegant sa ai atitudine de doamna...nu e deloc genu meu:]]
A fi ciudat, sa aiba alt still de viata fata de ceilalti, mai ciudatenie, asta cred eu
A fi simplu, cu puțin orgoliu, cu un comportament demn să i se spună "sofisticat". Pentru pițipoancele din ziua de azi înseamnă să ai un decolteu cât mai generos, buzele cât mai roz, și tocurile cât mai înalte.
Sa te imbraci diferit, sa te machezi (intr-un mod unic)sa vorbesti intr-un anumit mod si nu cu toate persoanele doar cu cele,, importante, populare''. Cuvantul,, SOFISTICAT''nu ma defineste deloc.
Sofisticat? Hmm, deseori când aud cuvântul ăsta, din start mă gândesc la o piți#poancă =) sorry, sunt sinceră