anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna sa fi matur? ( multi iti raspund ca trebuie sa ai unele calitati, dar daca nu ai una din ele, gata nu mai esti matur?)

9 răspunsuri:
| lola a răspuns:

O persoana matura este o persoana care a ajuns la o deplină dezvoltare fizică și intelectualăhappy O persoana "coapta" care stie cand sa vorbeasca si cand sa taca, care stie ce e bine pentru el/ea.

| unavailiable93 a răspuns:

Maturitatea inseamna responsabilitate. Dar asta nu inseamna ca daca gresesti odata nu mai esti matur. O persoana este matura atunci cand este capabila sa ia corect anumite decizii si sa fie dispus sa isi asume responsabilitatea daca a gresit.

| AdeLina a răspuns:

Matur? E un cuvant destul de complicat... Si dupa parerea mea asta nu tine de vreo calitate pe care ar trebui sa o ai .Cred ca tine pur si simplu de comportamentul in societate... Sa nu te porti ca un copil sa zbieri sa te maimutaresti... Sa poti lua singur decizii si sa nu depinzi de altcineva... Sa fii INDEPENDENT intr-un cuvant... Sau mai degraba SA STII SI SA POTI FI INDEPENDENT... Pentru k niciodata nu stii ce iti ofera ziua de maine happy

| Ruxy a răspuns:

Parerea mea e ca maturitatea o dovedesti prin modul de a gandi si de a actiona. Astfel, un om matur poate vedea atat partile bune, cat si partile rele, atat riscurile cat si sansele de reusita, poate face diferenta intre ce e bine si ce nu, poate fi subiectiv atunci cand e nevoie si mai ales isi poate asuma responsabilitatea, raspunderea pentru faptele sale. Un om matur mi se pare si cel care spune "iarta-ma" si o face din suflet, crezand in aceste cuvinte.

| giulia_6563 a răspuns:

Sa fii o persoana matura e lucru mare...in momentul cand ai ajuns la maturitate o data cu ea vine si o serie de responsabilitati...in general se spune ca fetele se maturizeaza mult mai repede decat baietii (fetele 18 anii, baietii 22)bine sunt cazurii cand unele persoane se maturizeaza mult mai repede datorita anumitor probleme din viata lor...cand esti matur vezi anumite lucrurii sub alt aspect fata de atunci cand esti adolescent...vezi totul cu alti ochii, renunti la anumite gesturii, gandesti altfel, intelegi ce sunt ale greutatile vietii. poti raspunde de unul singur de greselile tale si de viata ta. te poti intretine singur, incetezi sa mai faci copilarii etc

| lenyia a răspuns:

A fi matur nu inseamna neaparat doar sa ai o anumita varsta, ci sa fii capabil sa-ti asumi raspunderi; sa fii in stare sa-ti indeplinesti sarcinile pana la capat; sa faci un lucru bun fara sa fii supravegheat; sa fii in stare sa ai bani multi si sa nu-i cheltuiesti pe toti; sa suporti o nedreptate si sa nu cauti razbunare.
Esti tanar(a) doar odata... dar imatur poti ramane o viata!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Maturitatea inseamna intelegere, iubire, responsabilitate, credinta respect.toate la un loc te fac sa fi matur sa fi responsabil...pentru toate faptele si sentimentele tale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca nu sunt o persoana matura, pentru ca sunt foarte, foarte geloasa si foarte, foarte, repezita uite de exemplu in seara asta am vrut de 2 ori sa imi inchei socoteliile cu viata, ce anume trebuie sa fac ca sa devin matura?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa astepti happy