Pentru mine, saracia este atunci cand n-ai bani sa iti cumperi de mancare, de baut (nu alcool neaparat.suc,apa,orice),sa nu ai bani sa iti cumperi haine. Poti vedea oameni saraci (cei care cersesc) la fiecare colt de strada, in special romii (nu spun cu rautate), dar nu neaparat.Iti dai seama ca sunt saraci dupa cum arata, ce haine poarta sau cum miros sau in ce case traiesc.Dar, asta nu inseamna ca cei "saraci" nu pot fi buni la suflet.
Sa n-ai ce sa mananci, sa n-ai cu ce plati facturile, sa n-ai curent electric, sa ai datorii...etc
Saracia, este de 2 tipuri : Saracia sufleteasca, saracia materiala. hai sa iti spun parerea mea.
1. Saracia sufleteasca : Atunci cand un om nu este pur, cand sufletul lui este in dezavantaj fata de celelalte, cand nu isi poate umple "golul din suflet" pentru ca are diverse probleme existentiale.
2. Saracia materiala : Atunci cand nu ai de ajuns de multe bunuri materiale sau bani cu care sa te intretii, cand nu ai unde sta, ce manca, cand simti ca totul se prabuseste peste tine din cauza ca lumea se bazeaza in ziua de azi mai mult pe materialitate decat pe spiritualitate, de la saracia materiala se poate ajunge si la saracia sufleteasca, din cauza problemelor intalnite.
Nu stiu daca sar peste subiect dar, din cauza acestor "saracii" sunt si 2 clase de oameni ca sa zic asa...
1.Omul cu o situatie materiala foarte buna, dar care este de cele mai multe ori o persoana nu prea "pura", un om inganfat care nu poate sta cu cei nefavorizati din cauza ca se crede superior.
2.Omul nefavorizat materialistic vorbind, dar care are un suflet pur, care este un om binevoitor, care este prietenos, un om simplu, nesofisticat..care de cele mai multe ori este dat la o parte.
Desigur, exista si exceptii. Sper ca te-am ajutat (PS : nu am luat de niciunde ceea ce am scris, am scris din suflet, Peace)
Iti multumesc din inima pentru raspunsul tau chiar m-a ajutat este un sfat foarte bun Te :*
Pai dupa pererea mea degeaba ai de toate, case, masini, bani, daca nu ai un copil si credinta in Dumnezeu. Asta cred ca eu ca e cea mai mare saracie, sa nu ai copil.