| AlexLasagna1 a întrebat:

Ce licee din Iasi imi recomandati?+informatii despre acele licee.Media de admitere nu e o problema si as vrea sa meeg la profilul de stiinte ale naturii.

Răspuns Câştigător
| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Din experienta mea îți zic sa nu alegi un liceu doar pentru ca este un "liceu foarte bun" pentru ca nu are relevanta, poți ajunge cineva, poți sa te duci la orice facultate indiferent de liceu. Pot fi profesori buni peste tot. Dar a fi un profesor bun nu înseamnă numai sa fii exigent și sa dai teme multe, ideal ar fi ca un profesor sa știe sa comunice cu elevii, iar acest lucru nu ține de liceul în care te afli. Și dacă ai impresia ca dacă vei obține numai note de zece peste tot vei avea un succes enorm te înșeli... De exemplu mi-e mi-a pasat de școală doar cât sa trec la materiile inutile, și ma axam doar pe materiile de bac, iar cu toate astea am ajuns la aceeași facultate cu o colega de la mine din liceu care era șefa de promoție, într-un liceu de științe ale naturii... Deci te ajuta cu ceva ca iei 10 peste tot?

Dar ok, îți recomand liceul Cuza, am terminat anul trecut, iar eu îți pot spune experienta mea. La început în clasa a 9 a te vor stresa profii cu temele de parca ai fi la național, dar după a 9 a va fi totul lejereala, trebuie doar sa știi cât de cât materia, iar profesorii te vor trece indiferent de situație, pentru ca lor nici nu le pasa.

Ps: dacă sa zicem ca alegi liceul asta, ferește-te de MUNTEANU

| AlexLasagna1 explică (pentru Tataru_Ionut_2001):

Ok! Daca merg voi tine cont de sfatul tau!

4 răspunsuri:
| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Am uitat sa menționez ca profesorii sunt foarte ok, nu prea sunt profesori rai, ba chiar țin foarte mult ca elevul sa ai e de câștigat, niciodată nu vor fi în potriva ta, ba chiar vor tine cu tine, iar dacă vei avea o problema te vor ajuta cu orice

| 4StarLight a răspuns:

Eu in gimnaziu am fost la National, iar la liceu la Alecsandri. Ceea ce ti-as sugera este sa nu alegi un liceu numai după prestigiul lui pentru ca acesta vine cu un pret. Liceele de genul Negruzzi, National, Racoviță, nu se potrivesc fiecaruia dintre noi, trebuie sa poti face față la volumul de teme și de lecții, la cerințele profesorilor care pot fi destul de exigenți si care pot uita uneori ca totusi si elevii sunt oameni. Pe deasupra, exista o competitie mare intre elevi, in unele clase atmosfera poate fi foarte rece. Nu vreau sa generalizez, insa iti spun din ce am trait si din ce am auzit si pe la altii. Ti-as recomanda mai degrabă un liceu de mijloc, eu de Alecsandri am fost foarte mulțumită. Profesorii sunt foarte buni, se implica mult si comunica mult mai usor cu elevii. Colectivele mi se par mai omogene (in liceu, nu stiu de gimnaziu). Cantemir, Ibrăileanu, Eminescu mi se pare la fel de echilibrate. Științe ale naturii cred ca găsești toate scolile menționate. Sper ca te-am ajutat. happy

| AlexLasagna1 explică (pentru 4StarLight):

Multumesc pentru informatii!