De engleza te lovesti la tot pasul, daca nu stii engleza esti considerat "handicapat". Insa si franceza este foarte utila, si mie imi place extrem de mult, dar de cand n-am mai facut la scoala, am uitat-o aproape complet.
In acest moment, cunosterea limbii engleze este obligatorie daca vrei sa faci ceva in viata, practic e cultura generala, nici macar nu se mai considera o limba straina. E foarte bine daca cunosti, pe langa engleza, o limba straina cum ar fi fanceza, germana, rusa, spaniola, italiana.
Ambele sunt de circulatie internationala, sunt la fel de utile, dar engleza e mai usoara.
Dupa parerea mea mai utilizata este engleza dar e bine sa le stii ambele limbi
Cu cat stapanesti mai multe limbi straine, cu atat mai usor te vei putea descurca in situatii diverse. Dintre cele doua, engleza este mult mai uzitata, franceza ramanand un fel de limbaj de salon, mai muzicala, mai poetica, etc.
Sincer n-ar sctrica si o germana, si de asemenea n-ar stica sa stii macar engleza si franceza! te vor ajuta
Normal, engleza. dar trebuie sa stii si franceza.sunt multe expresii uzuale in franceza(menage a trois, etc). de fapt cred ca orice limba invatata inseamna un atu in plus in viata.niciodata nu stii ce se iveste si atunci regreti ca la momentul oportun nu ai invatat.
Mai buna? adica cum?
mie mi se pare mai folositoare engleza desi nu prea ma descurc.franceza cred totusi ca e mai usoara.
Nu-i adevarat franceza nu este deloc usoara, gramatica franceza e destul de grea, daca nu o stapanesti nu te prea poti descurca. engleza o stie toataa lumea...insa daca stau bine sa ma gandesc e o engleza de balta. franceza nu accepta asa ceva... deci pentru mine FRANCEZA e ffff importanta si foarte frumoasa, deci zvonurile cum ca franceza ar fi o limba usoara sunt fff false... daca nu te dedici acestei limbi intr-totul nu ai sanse sa o inveti cum trebuie!
Engleza e limba internationala. insa daca mergi in franta, francezii nu prea stiu engleza (vorbesc din experienta personala) asa ca e bine sa stii franceza. si franceza nu e o limba usoara asa cum spun unii pe aici. intr-adevar sunt multe cuvinte care seamana cu romana, insa gramatica si pronuntia e foarte grea.intr-adevar engleza e mai usoara ca si franceza si mult mai utila, dar cel mai bine e sa le inveti pe ambele pentru ca nu se stie cand te lovesti de ele, si alte limbi pe langa acestea
Geo2969686 întreabă: