Bine si asa... dar aseara cand am vazut rubrica meteo am zis ca nu ma poate omora... era anuntat 39 de grade in lunca dunarii... si cum stau la 5 km de dunare naspa... am fost pana la banca azi... cand m-am intors am zis ca pana diseara la 9-10 nu ies... dar trebuie sa ies ca cica diseara party... si mai vreau sa strang si bani eu...
Nu iesim afara din casa. nu facem efort. si dupa 9 seara nu mai intram in casa pana dimineata
Pe aici e fain 2 pashi si sunt pe lac... e ca la mare nisip fin 6-7 cluburi aglomeratzie
Veniti la Pitesti ca luni va fi un ger de+28 grade cum spun cronicarii de le curierul zilei
Ce-am facut si anul trecut, si acum 2 ani, si acum 3...
Si ne notam in agenda ca in decembrie sa mai punem o intrebare "Ce ne facem cu frigul/ zapada?"
Sfaturi de urmat pe timp de canicula
* Planificati-va ziua in asa fel incat sa va petreceti cat mai putin timp afara in timpul orelor de varf ( 11:00-15:00 ). Daca trebuie sa mergiti afara, cautati umbra.
* Purtati o palarie si haine deschise la culoare care resping caldura fiind preferate materialele naturale cum este bumbacul sau inul.
* Cand trebuie sa petreci afara mai mult timp, asigurati-va ca nu sunteti deshidrat/a si ca ati baut foarte multa apa inainte de a pleca.
* Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume si fructe care hidrateaza. Mancarea rece este mai recomandata.
* Beti ceai de menta si faceti dusuri cu apa rece!
* Ca sa faceti fata caniculei, consumati cel putin doi litri de lichide la temperatura camerei si alegeti ceaiul de menta si bauturile puternic mineralizate, va sfatuiesc medicii.
* Pentru ca prin transpiratie se elimina saruri minerale din organism, protejati-va si cu suplimente din farmacie, pe care le amestecati cu aproximativ o jumatate de litru de apa.
Recomandari de la Ministerul Sanatatii din Romania pentru perioada de canicula:
* Este necesar ca persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in spatiul liber intre orele 09.00-19.00, precum si frecventarea locurilor aglomerate;
* In cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, sa fie folosite mijloace de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire, preferabil din tesaturi naturale si in culori deschise);
* Se recomanda cresterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi si evitarea alimentatiei bogate in grasimi, in special de grasimi animale;
* In acelasi timp se va reduce consumul de cafea si se va evita consumul de bauturi alcoolice.
Buna! E ingrozitor de cald..ar fi bine de evitat iesirile in oras care nu sunt urgente.bye
raissa întreabă: