| Piuliță a întrebat:

Ce părere aveți despre bicicleta Focus Raven Rookie, ce preț are?
Funda.

1 răspuns:
| rossi46 a răspuns:

In primul rand Focus este un brand de top printre biciclete si asta ar trebui sa reprezinte o garantie in privinta calitatii. Desigur este o bicicleta de entry level asa ca nu te astepta sa faci vreun downhill extrem cu ea insa pentru plimbari prin padure si chiar portiuni de off-road abordate mai agresiv, bicicleta este foarte buna. Cadrul are totusi o forma ce se indreapta catre dirt bike, fiind putin aplecat insa asta este o problema de gust. Daca tie iti place genul asta de cadru nu este nicio problema, singurul aspect negativ putand fi acela ca nu este destul de ergonomic pentru drumuri foarte lungi. Din cate am vazut in poze, cadrul nu cred ca permite montarea de frane pe disc insa nu ar trebui sa fie o problema foarte mare daca nu te gandesti sa participi la cine stie ce competitii. Ca nivel de echipare piesele nu sunt stralucite dar nici slabe nu sunt. Furca lasa putin de dorit dar toate bicicletele entry level au in dotarea standard o furca slaba. Pedalierul cel mai probabil va incepe sa scoata unele sunete enervante daca o vei folosi des la cross country dar nu necesita schimbare decat daca situatia o impune. Butucii au sistem de prindere rapid, ceea ce iti va fi de un foarte mare ajutor. Pertotal o bicicleta buna, echipata cu piese din gama low si mid end (piese folosite pentru trasee prin paduri, drumuri de tara etc.) dar care poate deveni destul de performanta in cazul in care investesti in alte componente mai calitative. Pretul modelului 2011 este de 1.190 RON si cred eu ca reprezinta un raport bun calitate-pret. Atentie totusi daca permite cadrul prinderea franelor pe disc pentru ca din pozele vazute nu am putut sa ma lamuresc in totalitate desi cred ca nu. Ia in vedere toate amanuntele ca sa stii exact ce vrei de la bicicleta inainte sa o cumperi. Succes!