| cocoshanell a întrebat:

Ce parere ave ti despre aceasta intrebare si raspunsul ei? ":kongeriket intreaba:
88% dintre români susţin întemniţarea celor care îşi permit să critice religia ortodoxă.

91% dintre români susţin reintroducerea pedepsei cu moartea în România.

Cu cifrele în faţă, eu întreb:

1. Ce diferenţă este între noi şi o ţară teocratică?

2. Cât de departe suntem, în mod real, de ceea ce eu numesc "Romanistan"?

3. Cât de toleranţi sunt, în fapt, românii drept-ortodocşi?

4. Voi cum vedeţi aceste cifre? Vă încadraţi în acele cifre? De ce da?/De ce nu?

Desigur, sondajul are o marjă de eroare poate chiar mai mare de 3% dar asta nu înseamnă că o populaţie însemnată a României nu gândeşte aşa!

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/romanii-ar-vota-intr-o-maj oritate-covarsitoare-pentru-pedeapsa-cu-moartea-ce-parer e-aveti-5787016

P.S.1: Poziţia mea în ceea ce priveşte pedeapsa cu moartea este în opoziţie de teama erorilor judiciare. De asemenea poziţia mea în ceea ce priveşte pedepsele teocratice este în opoziţie întrucât România, cel puţin teoretic, nu este şi nu poate fi un stat teocratic.

P.S.2: Date fiind experienţele anterioare în dezbateri de acest gen, vă rog să încercaţi să răspundeţi doar la întrebări şi evitaţi divagările extremiste atât într-o parte cât şi în cealaltă.

P.S.3: Având în vedere că o parte dintre indivizi nu au citit articolul sursă(şi la insistenţele lui ioandelasal), detaliez aici că 52% dintre repondenţi s-ar declara în favoarea iniţierii unui referendum naţional privind problemele mai sus menţionate, procentele prezentate fiind dintre cei care s-au declarat în favoarea unui referendum pe această temă. Asta neschimbând faptul că titlul studiului sună ca în primul rând a întrebării
Ai un raspuns pentru kongeriket?

Conţinut obscen/ilegal
Caracter irelevant
Neinteligibil sau spam
Ce nota dai intrebarii?
Adauga la favorite

*
25 răspunsuri: | RSS raspunsuri
*
ramona a răspuns:
raspuns ales
In Romania sunt 18.300 de biserici si de 10 ori mai putine spitale sau scoli. E normal sa fim un popr de cre(s)tini. Asta ar fi preambulul. Pe rand acum.

1) Aceste cifre expuse sunt exact inverse celor din Norvegia, Suedia sau Franta (considerate a fi state cu adevarat laice). Diferenta este ca acolo statul si autoritatile sunt cu adevarat respectate. La noi, religia crestina scoate aceste notiuni din cursul lor firesc atata timp cat ortodoxismul iti cere sa recunosti un singur pedepsitor si sa ai un singur scop in viata, acela de a-l proslavi pe Dansul. De asemenea, religia ne-a transformat intr-un popor umil care se simte inferior si ingenuncheat. Trebuie sa lingem cruci, icoane sau dorsale bisericesti pentru a fi iertati.

2) Suntem totusi departe de Romanistan, tinand cont de faptul ca cele mai religioase state din lume sunt Afghanistan si Somalia. Comparatia cu acele state e deplasata.

3) Realitatea este ca romanii ortodocsi sunt intoleranti, dar vorbim de o intoleranta pasiva si nu agresiva, adica exprimata prin barfa si ironie ieftina.

4) Eu sunt din categoria ateilor. Consider ca aceste cifre pe care le-ai expus releva faptul ca romanii nu au aplecare spre adevar, realitate si mai ales spre stiinta si prefera sa traiasca in aceasta minciuna (religia).

Si culmea este ca aceste cifre mai spun ceva ascuns. Faptul ca ortodocsii se simt foarte inconfortabil in prezenta unui ateu. E de inteles pentru un crestin. Adica esti sclavul lui D-zeu, te rogi la el, ingenunchezi, il rogi sa-ti dea sanatate si pastile, pupi mana preotului, te bagi sub patrafir si vine unul si-ti spune ca il doare in fund de zeul tau si iti demonstreaza ca religia este falsa si nu exista asemenea zei. Normal ca ai vrea sa ii vezi la inchisoare pe cei care nu se considera supusi acestei Inchizitii moderne.

Răspuns Câştigător
| georgesur a răspuns:

Pai intrebarea este ca si omul:confuza, ticaloasa si cu destule agramatisme.
Sa ma explic!(dind doar cite UN exemplu, din lipsa de spatiu) Confuza pentru ca are greseli de logica si de formulare:
"52% dintre repondenţi s-ar declara în favoarea iniţierii unui referendum naţional privind problemele mai sus menţionate, procentele prezentate fiind dintre cei care s-au declarat în favoarea unui referendum pe această temă". Ati inteles ideea?
Ticaloasa, pentru ca ea contine de fapt un ansamblu de intrebari retorice, prin care urmareste sa-i jigneasca pe credinciosi; falsifica niste procente pentru a-si justifica teoria; acuza de intoleranta tocmai el, care da dovada(impreuna cu Nicotina) de agresivitate si fanatism ateu (leninist-stalinist).
Cu multe agramatisme: "poziţia mea în ceea ce priveşte pedepsele teocratice este în opoziţie "; pozitia... este in opoztie thinking iar despre "pedepsele teocratice" nu am auzit decit pe TPU de la el (cult baiatu'!).
Nu prea merita pierdut timpul cu el.

1 răspuns:
| Arthur a răspuns:

Are mai mult legătură cu Gustos.ro - decât cu TPU, adică ghiveci, reţetă anagramată. În concluzie sunt de aceeaşi părere cu George.