| gabytofan a întrebat:

Ce parere avesti de sarcasm? Ma refer la oamenii care sunt mereu sarcastici si cu care nu poti purta o discutie serioasa. Eu,sincer, cred ca e o forma de manifestare a lipsei de inteligenta. Astept parerile voastre.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Eu cred ca cei care sunt sarcastici au o doza foarte limitata de inteligenta, apeland la sarcasm ca sa-si elimine frustrarea si incapacitatea sa se exprima, sau a realizeza ceva in viata.
Sarcasmul rovenind din nemultumurile si neputintele lui sufletesti, in general dand pe afara de atata rautate.

Asta este categoria de oameni pe care de obicei o ignor cat pot, sau o ocolesc in totalitate, pentru ca prostia lor nu are limite si nu merita sa-mi petrec timpul sa ascult un asemenea personaj, incarcat cu negativism, ura, rautate.

4 răspunsuri:
| Ironwin a răspuns:

Ahh sarcasmul, e superb, nu exista viata fara sarcasm happy, cu toate acestea trebuie folosit cu cap. Deci da sunt de acord cu tine in cazul in care se abuzeaza de el nu mai e deloc o manifestare a inteligentei.

| T0T a răspuns:

Și eu cred la fel. Sarcasmul trebuie folosit doar în anumite circumstanțe. Unul care nu știe altceva e 0 la capitolul profunzime iar profunzimea aia nu e doar una sufletească și mai bine zis e una în gândire. Desigur poate tu pentru omul ăla nu însemni nimic ci doar un prilej de miștocăreală. Asta e, vezi-ți locul.

| Ara997 a răspuns:

Sarcasmul reprezinta o aparare sub forma de "atac" atacul denota frica. indivizii sarcastici au o caruta de angoase. aici este raspunsul.
sarcasmul este declansat de complexe de inferioritate care te fac sa te simti vulnerabil, si deci sa ai frica, ai frica te aperi, te aperi atacand -intelegi?

| PersonajFictiv a răspuns:

E o lipsa de maturitate.
Daca tu esti serios pe un anumit subiect si vrei o parere de la persoana respectiva si iti raspunde sarcastic,sau foloseste sarcasmul in momentul ala intr-un mod neplacut denota lipsa de maturitate,cred ca asta e prima pe lista.
Poate insemna si un pic de egoism,gen, ca nu prea ii pasa de ce se intampla si despre ce se discuta si nu se implica chiar daca stie ca pentru tine e relativ important.
Inteligenta nu prea are treaba zic, daca cineva e imatur si nepasator, nu inseamna ca e prostut, ci ca nu prea ii pasa.

Întrebări similare