Mazda face in general masini fiabile si nu cred ca e scumpa de intretinut. Parerea mea este ca e o masina de facut glovo, tazz si chestii d-astea.
M-am răzgândit nu vreau sa mai fac glovo cu ea, vreau sa o iau de plimbare distracție, și la glovo o bicicleta cu motor pe benzina și ies mult mai bine
Fiind des folosita la livrari, este fiabila, deoarece oamenii care administreaza reteaua aleg masini fiabile cu costuri de operare mici.
Nu cred că are rost sa îmi stric mașina și să fac atâtea km, că în 3 ani cel puțin ating sută de mii, pe când o bicicleta cu motor e la aceeași viteză cu mașina, consum 1-2% și pe combustibil nu dau mai mult 100 lei pe când o mașina consum 5-6-7% ce vine pe săptămână 300-400 lei
Cand ti-am spus eu de bicicleta acum ceva timp, ai zis ca nu vrei asa fiindca te ploua si te ninge.
Pai mi s-a aprins un beculeț! Mi-a dat mie unul o idee sa îmi iau bicicleta cu motor pe benzina, și am inceput să mă gândesc!
Oricum o sa îmi iau și masină, degeaba dau de permis categoria B?
Dar e ok sa am și mașina și bicicleta cu motor chiar ar fi mai profitabil! Pentru că în oraș merg cu cam aceeași viteză și consumul e de 3-4 chiar sau 5-6-7 poate chiar 8x mai mic decât mașina!
Rar găsești o mașină pe benzină sa consume 5%, des găsești mașini cu consum 6-7-8% cam asta e media! ce e de 9-10% încolo deja e consum mare, tata la Passat B6 a scos și consum de 13%
Un scuter/moped are o greutate de cel puțin 50 kg, unul poate sa aibă în jur de 70-80 kg si au un consum de maxim 2 %, poate mai puțin, dapai o bicicleta care cu tot cu motor montat are 20 kg cred că maxim 1% poate mai puțin!
La glovo faci aproximativ în 8 ore de munca 100km plus minus,
O mașină cu consum de 6% pe 100 km dai cam 40 lei aproximativ maxim dai 50 leisi te ajunge combustibilul 200-300 lei pe săptămână
Pe când pe un motor de 49cm³ cu un consum de 1% dai cam maxim 30-40 lei pe săptămână(am zis cu aproximație!)
Pe o parte mașina nu are rost sa o stric la glovo, că dacă o folosesc mai mult ca scop personal nu o sa merg așa de mult cum merge un curier! și uleiul o sa îl schimb la 1 an pe când un curier in 3-4 luni!
Și cauciuricurile o sa le schimb la 2-3 ani pe când un curier odată pe an!
Și o mașină pe curierat o folosești mult și cu cât mergi mai mult cu atât trebuie sa o repari mai des!
Și ca să mă gândesc logic daca e ploaie, zăpadă merg cu mașina și am rezolvat treaba! Oricât de prost ai fi tot găsești modalități!
nyoentox2002 întreabă: