Nu am o parere buna,adica, de ce te-ai rani singur? Chiar daca simt ca viata e cruda, rea, urata, de ce nu fac nimic in privinta asta? sa o faca mai frumoasa? de ce aleg calea usoara si mortala? E stupid.Acestia nu se stiu descurca, le e frica de viata reala
Bună! Depinde de fiecare adolescent care face asta în parte. Unii poate ajung la capăul răbdării, la disperare, alţii o fac din plictiseală. Depinde de fiecare. Cert este că nu trebuie să judecăm fără cunoştinţă de cauză
Fiecare are propiul mod de a trece peste suparari.
Vorba poetului: mie imi place despre noi.
Sincer, eu nefiind o persoana care se taie cu regularitate, nu vad o problema in aceasta activitate solitara sau de grup (cine stie, poate unora le place sa se taie alaturi de mai multe persoane, eventual unii pe ceilalti... sper ca nu am dat idei :-s).
Daca nu ar exista o problema, un dezechilibru in viata lor (sau in psihic), nu ar recurge la astfel de exteriorizari. Undeva apare o eroare si ar fi de preferat sa fie ajutati, nu criticati (a se citit "numiti prosti").
Depresia e o boala grea, cu atat mai puternica in perioada instabila a adolescentei...
Despre ei, o părere bună. Deoarece cei care fac acest lucru sunt in general puțin mai "inteligenți". Ei mereu văd lucruri pe care o persoană "normală" nu le-ar vedea.
Dar, despre faptul că se taie am o părere total opusă. E penibil. Kids.
Da? Spune-i unuia asta, sa vezi cum sare. Nu se considera emo.
Sincer mi si pare o prostie si una mare! Problemele se rezolva altfel nu asa, mie imi plac manutele mele finutee si dragute ) imi e bine asa!
Sincer eu nu inteleg de ce oamenii care fac asta sunt mereu judecati. E adevarat ca unii fac asta doar pentru atentie, dar unii chiar au probleme adevarate si sufera mult, se simt singuri, parasiti, uitati de toata lumea... Nu sunt neaparat emo, in general sunt persoane mai sensibile decat majoritatea si au mare nevoie de dragoste si afectiune, iar cei din jurul lor, in loc sa-i ajute, sau macar sa nu le faca si mai mult rau, le spun ca sunt nebuni sau rasfatati, ca iau totul prea in serios sau mai stiu eu ce... Nu promovez asa ceva, dar nici nu le pun etichete de genul acesta. Asta e societatea din ziua de azi, te judeca pentru orice, si probabil asta e unul dintre motivele pentru care unii recurg la astfel de gesturi. Mi-ar placea sa-i pot ajuta pe cei care trec prin asa ceva, da aceea, rog persoanele care se ranesc singure, sau care se confrunta cu o etapa mai grea din viata lor sa-mi lase un mesaj pe privat, sa vorbim. Pace!
Daca suferi, faci ceva sa iesi din starea asta, nu sa ti-o agravezi. Copii astia au nevoie de consult psihiatric.
Si eu m-am taiat. Cand te tai, nu o faci pentru ca esti nebun sau altceva. Eu am avut probleme mari in viata. Simteam ca ma doare sufletul asa tare incat taiatul nu va mai durea deloc, asa ca pur si simplu mi a venit sa o fac. Parca nu eram eu. Nu suntem doar copii prosti. Suntem tristi si pierduti. Ai auzit de Tumblr?
Da, ala e site-ul care va spala creierul de ajungeti sa considerati ca aveti mai multe probleme si mai multa experienta de viata decat aveti de fapt.
dinumariiia9ir întreabă:
Twix4Ever întreabă: