| Shift a întrebat:

Ce parere aveti despre adolescentii din ziua de azi? Tot mai multi se indreapta spre o cale total gresita [droguri, acool, tutun etc. ]!
Vor sa se faca remarcati prin lucruri gresite, sa arate ei ca sunt „tari". Chiar si adolescentele. Tocmai ce am vazut o filmare [ce'i drept, veche. ] in care trei adolescente agreseaza/bat o fata de 12 ani. Ce vor sa demonstreze prin asta? Ca sunt mai tari decat o biata fetiscana care mai are o viata intreaga in fata ochilor? Cum ar trebui acea fata sa se apere? Nu zic ca mie nu imi mai scapa cate o jignire mai „porceasca", dar totusi, asta intrece limita! Ce ar trebui sa faca copii din clasele mai mici? Sa nu mai iasa din casa de frica elevilor de liceu care vor sa arate ca sunt tari? Cum sa se apere cand sunt intr'o astfel de situatie?

10 răspunsuri:
| ησ мυѕι¢✪ησ ℓιƒє a răspuns:

Adolescentii din ziua de azi au capul plin de prosty...nu mai pot zice nimic altceva...

| YOLO3e333 a răspuns:

Cu drogurile, bautura si tigarile nu am nimic, e viata ta faci ce vrei cu ea, dar ce ai spus tu mai sus e chiar nesimtire, cum poti sa te duci la cineva mai mic decat tine si sa il bati? Du-te si bateti capul cu unu de varsta ta nu cu cineva mai mic decat tine...
Deci in principiu sunt niste terminati aia care fac chestia asta.

| isa_9377 a răspuns:

Teribilism draga asta au in cap adolescentii din ziua de azi,, tupeu,, unii se simt frustrati si vor sa iasa in evidenta ...sa fie bagati in seama mai repede sa para,, maturi,,

si de aceea majoritatea adolescentilor isi distrug viata de cele mai multe ori iar cand isi dau seama este deja prea tarziu...

o spun din proprie experienta...plus e de vina si anturajul eu din cauza anturajului m-am apucat de baut la 17 ani si de abia am scapat din,, mirajul bauturii,, mi-am dat seama la timp ca imi distrug viata si m-am lasat de baut acum nu mai pun picatura de alcool in gura dar multi nu reusesc si continua sa se autodistruga in continuare.
in plus de vina de cele mai multe ori e si comunicarea proasta cu parintii din cauza ca adolescentii vor sa fie liberi si independenti...

| VodkaCoca a răspuns:

Cei care incep cu dragorule/alcool tigari e din vina ca au probleme in familie s'au pur si simplu anturajul, de exemplu eu am inceput sa fumez ca fetele de le mine din clasa fumau, si hai incearca si tu am tras un fum a 2'a zi 2 a 3'a zi ceream cate o tigara intreaga dupa aia am inceput sa'mi cumpar pachetu de tigari, cu alcoolu chiulisem intr'o zi de la scoala ca fetele hai hai si tu, si ce sa facem hai sa luom o sticla de ceva laughing bine nu e ca beam in fiecare zi dar atunci a fost prima data cand ma ametisem, drogurile la fel de obicei in anturaj hai incearca si tu sa vezi cum e, cel putin eu asa am patit am refuzat de cateva ori dupa aia am incercat si eu, acum reusesc sa fac diferenta intre bine si rau si sa refuz si sa merg mai departe ca am avut cateva probleme, cat despre cei mai mari care se ia de aia mai mici ca ei vor sa demostreze ca ei sunt cineva dar oricum cu cineva de varsta lui nu prea ar avea curajul, eu incepusem sa bat fetele de la mine din scoala laughing, dupa aia m-am cumintit si eu intr'adevar eu cautam motiv de cearta eram dusa cu capu, bine ca din cauza ca ma imprietenisem cu anumite fete si faceam cam ce faceau ele si important ca mi-am dat seama in timp ca gresesc, dar sunt cei care nu isi da seama, cum ar veni vor sa fie cineva vor sa fie si ei cunoscuti ca nimeni nu ii baga in seama. Daca ar durea prostia ar fi bine. oh go on

| sissi a răspuns:

Adolescentii care incep cu tutunul, alcoolul si drogurile vor sa arate cine sunt ei, au impresia ca totul li se cuvine...si viata sexuala si`o incep de la o varsta mai frageda, fara ca macar sa stie care sunt riscurile la care se predispun... iar despre cei care se iau de altii mai mici, consider ca ar trebui sa le dea cineva o mama de bataie si poate asa se mai potolesc

| innulea a răspuns:

Adolescentii in ziua de azi sunt tot mai ''vulgari''

prin vorbe [urite...de genu (stiti voi ) ] ei umilesc pe cei care sunt mai putin atit de mindri, in schimb care au simt omenesc...

Eu cind primesc cite o insulta. ''pot sa si raspund inapoi'' poate inapoi cu vorbe [urite.] caci cu derbedeii in ziua de azi nu este imposibil...

Nu permit nici macar celui mai bogat sa ma insulte.sa ma unijeasca...

In fata lu Dumnezeu, suntem toti egali...

| 2696 a răspuns:

Hai sa va spun eu care e motivul. Parintii ( nu, nu va mirati ca asa e)
parintii nostri au fost educati intr-un fel oribil cu bataie si neintelegere, cu conceptii gresite asupra unui lucru si cu o credinta care face mai mult rau decat bine deci parintii nostri au fost si ei la randul lor stresati dar nu existau mijloace pe atunci de razbunare ( droguri tigari cluburi etc)...acum exista iar adolescentii le consuma numai si numai din cauza educatiei primite( o bataie in familie, neintelegri s. a. m. d) se inchid in ei si in niste vicii specifice varstei ...deci cam asta e raspunsul si nu faptul ca sunt ei nebuni de la dumnezeu. Si eu am 14 ani si gandesc destul de matur pentru varsta mea, nu m-am drogat si nimic altceva pentru ca parintii m-au informat liber despre orice subiect si nu si-au afisat nervii in fata mea. Sper sa intelegeti

| divinuu a răspuns:

Asa si? Ok.nu mi se pare bine sa bati pe cineva mai mic ca tine. dar de varsta ta nu vad nicio problema. Daca pers aceea nu e f dezvoltata fizic.nu ma privestewinking. Si eu vreau sa bat o colega pentru ca e foarte tare in gura si vb mult si prost.Doi pumni in gura si aia e.Scz.da la unii oameni nu merge cu vb frumoasa si dulce. O sa ziceti ca totul se rezolva prin vb calma. dar nu e totdeauna asahappy

| Shift explică:

Poate. Dar ce treaba aveau adolescentele acelea [de vreo 16 ani ] cu o pustoaica de 12 ani? Vreau sa mentionez ca fata nu le'a facut nimic, pur si simplu s'au luat de ea. I'au taiat parul, au ars'o cu o tigara pe obraz, au jignit'o in ultimul hal! Ti se pare normal? Poate tie da, da' mie nu prea.

| Razvan a răspuns:

Vina ne apartine tot noua.Educatia asta lipseste.Nu dam un exemplu bun generatiilor urmatoare tocmai de asta ajungem din ce in ce mai rauhappyVrem respect, dar nu stim sa il oferim. E normal sa ne mire cum copii nostri educati de acasa se transforma in alti oameni cand intra intr-un anturaj.Ne luptam cu morile de vant pentru ca oricum nu ne mai asculta nimenisad