Eu nu am nimic cu nimeni.Pana la urma esti fals cu tine insuti nu cu mine sau cu el
In ce am scris mai sus asociez religia cu biserica... harciog eu nu ma cred inteligent, ba dimpotriva, ar trebui sa fiu mai destept.
Daca tu te crezi te rog demonstreaza-mi ca esti, impartaseste-mi din nemarginita ta cunoastere, sa vad cat poti impartashi.
Da-mi motive bune sa ma abtin si am s-o fac... nici macar nu ai citit toata intrebarea, am cerut o parere, dar se pare ca o iei ca o jignire daca incerci sa ma cenzurezi. Concluzia mea esti unul din acei oameni de care am vorbit mai sus.
Buna! Ai dreptate in ce zici si in ce ai expus aici ma regasesc oarecum diferenta e ca nu sunt asa de infocata sa zic asa sa ma "razboiesc" cu credinciosii si sa-i conving de crezurile mele.Eu ma bucur daca lumea ma lasa in pace si nu ma judeca pentru ca nu merg la Biserica, nu tin post pentru ca asa trebuie, etc, dar cred ca incet lumea deschide ochii si vede "ceata" pusa peste ochii lor de mai marii Bisericii si asta e un lucru bun. Dupa mine fiecare e liber sa creada in orice si sa nu-i mai judece pe cei care nu se afiseaza!
Oameni nu au ajuns animale din cauza religiei, biaserica eu zapacit, recunosc, sunt ortodox, dar nu respect regulille bisericipatriarhale si ale Bisericii lui HRistos.
Fanatici religioși care vor să-ți bage pe gât religia/crezul lor sunt de când există religia și atitudinea agresivă și conservatoare (pe scurt, de când e omul om). Sunt mulți care-și fac cruce și din reflex, și din superstiție. Pentru cel ce nu e foarte inteligent sau perceptiv, orice devine o superstiție.
Religia în general nu mi s-a părut un lucru care trebuie luat în serios. Biblia e o poveste (cei drept, cam strâmbă, pe ici pe colo. dar best-seller), iar creștinii sunt fan-club-ul care face un mare make-believe. La fel e și la Coran. La fel e și la orice altă carte religioasă și religie.
Compară orice religie (ia Creștinismul, Budhismul și Hinduismul), și ai să vezi mari similarități între ele. Acum, revin-o la religia păgână (originala religie, preaslăvirea naturii. care mi se pare mai frumoasă și mai simplă, pe ici pe colo. ) și compară-le și cu ea. Presupun că ști deja că religia păgână este bazată pe observații asupra naturii, și deci, ai aflat sursa tuturor credințelor (sau una din surse. conceptul de zeu, de exemplu. să luăm, Dumnezeu, este imaginea pe care o proiectează omul, judecății. Omului îi place să fie judecat și să judece. Deasemenea, dacă observi, Dumnezeu e depictat cu chip de om. Ce altceva poate să reprezinte, decât omenirea însăși? )
Plus, ia să sărim la vreo câteva chestii: de ce nu ne închinăm soarelui, că doar îl vedem și știm cât de mult avem nevoie de el? Dacă Dumnezeu e atât de bun cu noi, de ce nu face ca omul să nu mai păcătuiască? Dacă vrea să-i ascultăm cuvântul, de ce nu vine să ni-l spună chiar el? Și de ce nu-mi dă un manual de utilizare a religiei când îi cer? De ce trebuie să-mi dau jos chipia când intru în biserică? De ce trebuie să-mi pun altă chipie când intru într-un templu evreiesc? (Oare acest omniprezent nu poate sta sub șapca ta?) De ce trebuie să mă rog la Dumnezeu, dacă vreau ca el să-mi fie prieten? (voi vă rugați des de prieteni?)
Eu, personal, am preferat să duc lipsa religiei. Acuma, am o total altă perspectivă. Nu există bine și rău. Există doar ce-ți convine și ce nu-ți convine ca fiind una sau alta. Moralitate. Dorință. Etc.
N-aș recomanda distrugerea religiei sau a bisericii, ci educarea oamenilor să înțeleagă ce înseamnă religia, care este istoria ei și cu ce ne-a ajutat și cu ce ne-a dăunat.
Ca un apropo, dacă are cineva nevoie să creadă în ceva (ca speranță. cum o fi ea), să creadă în realitate. În persoana iubită. În familie. În companie, în societate. ce o fi. Dar să nu facă un cult din așa ceva (pe scurt, să nu exagereze). Dacă nu... atunci ori acea persoană e care-free și fericită, ori fără speranță. Și nu există compromis.
-Semnat Wolfie Fjordstrøm, prim al Fjordstrom Systemics