anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre cei care asculta doar un anumit gen de muzica? Sau care exclud imediat un alt gen de muzica.
Adica am auzit pe mai multe persoane zicand ca nu asculta decat un gen, sau altele care zic ca asculta orice gen de muzica, in afara de manele.

Parerea mea ar fi ca ar trebui sa iti paca muzica din orice gen. Bine inteles ca dintr-un anumit gen mai mult. Adica eu unul ascult mai mult rock, si din astea care te fac sa simti ceva, ca sa zic asa. si hituri, oarecum. Dar mai ascult si o manea cand sunt prietenii si mai glumim. Asta m-ar incadra intr-o categorie marginaliata de persoane sau ceva?
Adica dupa ce muzica asculta o persoana iti poti da seama ce fel de om e. Ce se poate spune despre persoanele ca mine din punct de vedere al playlistului?
Astept pareri, multumesc. happy

Răspuns Câştigător
| FrumusicaSufletista a răspuns:

Pai persoanelor care asculta doar un singur gen sunt persoane ce se tem de schimbări,cei ce asculta orice gen, înafară de unul sunt persoane ce judeca după aparențe, persoană care asculta orice gen preferind doar unul, sunt persoane normale ce nu se tem de schimbări și sunt mereu deschiși pentru a primi pe cineva, dar tot odată sunt atenți la fiecare detaliu.Această este părerea mea, fără supărare.

| DoarBogdan a răspuns (pentru FrumusicaSufletista):

Mda... Nu prea inteleg de ce m-as supara happy.
Dar totusi, daca stau sa ma gandesc, sunt mult mai multe persoane din categaria a 2-a, care asculta orice gen, in afara de unul, parerea mea. Sau assa zisa experienta de viata, m-a facut sa cred asta. Ma uit in jur si pana acum nu vad pe unu care sa gandesca ca mine, cel putin din cercul meu de prieteni. Daca ei aud ce muzica ascult, dupa incep deja sa ma catalogheze, pentru ca genul lor domina. Si ma refer in special la manele happy.

| FrumusicaSufletista a răspuns (pentru FrumusicaSufletista):

Pai așa în orice caz,mai știu eu ce înțelege cineva și se supăra,iar dac ceilanti îți impun un anumit gen,tu nu trebuie să le faci pe plac și doar să nu îi observi,ceea ce privește manelele,după părerea mea nu sunt preferatele mele,însă ca și în orice muzică poți găsi lucruri buni și lucruri rele,uneori ca să iînțelegi ce stare ai trebuie să asculți orice muzică,și dacă te reprezintă manele,manel trebui să asculți, dacă rock, rock asculți, ceea ce îți place aceea asculți, căci e viață ta la urma urmei.

| DoarBogdan a răspuns (pentru FrumusicaSufletista):

Stai ca nu cred ca intelesasi happy. Eu nu sunt fan manele. Ei sunt happy. Dar vreau sa zic, ca daca aud ca ascult muzica rock sau dramatica, cred ca sunt deprimat sau ceva. Dar bine, nu ma intereseaza parerea lor. Nu as schimba muzica care imi place pentru nici unu din ei.
Whatever, mersi oricum.
Intrebarea asta imi veni asa, in timp ce ascultam two steps from hell happy

| FrumusicaSufletista a răspuns (pentru DoarBogdan):

Am înțeles ca nu ești fan al manelelor, așa am dat un exemplu, oricum întrebare este buna.

20 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nu stiu despre altii, dar eu ascult ce imi place, nu imi pasa ce gen e, si nimeni nu are dreptul sa imi spuna ca nu e corect sa ascult un singur gen. Cui ii place doar un gen, treaba lor, de ce ai avea ceva impotriva? Ascult si eu muzica usoara, house, trap, rap, si cand vad altii ca ascult si rock se uita stramb gen "tu rock? nici nu arati a rock-er", deci fiecare asculta ce ii pica bine.

| Wehrmacht a răspuns:

Eu ascult rock.Nu stiu daca pot sa spun ca ascult si alte genuri ca sunt cateva piese acolo care imi plac si din cate vad alea-s considerate mai naspa de fani deci...
Ascult in functie de ce gandesc si ce simt intr-un anumit moment.Se intampla ca muzica romaneasca sa nu imi convina din mai mai multe motive.Vara asta cand ma duceam la mare s-a auzit din boxe unu care spunea, nu canta, cum este obsedat de calculator, n-are prieteni si se joaca non-stop.Deci exact asa zicea cam toata "piesa"(cu accent pe ZICEA, ca nu canta). Printre 10 d-astea nu stau sa astept cateva 2-3 bune.Si am o problema si cu partea instrumentala.
N-am gasit melodie care sa-mi fie pe plac si sa nu fie rock.

| R0R0 a răspuns:

Fiecare face ce vrea.
Nu poti sa schimbi un om.
Mie, de exemplu, imi place genul pop.Dar, cum ai zis si tu, cand e sa fie ascult si manele si populara si clasica laughing

| DoarBogdan a răspuns (pentru R0R0):

Eu astazi trecui la un examen, si cum ajunsai acasa, nu stiu de ce, dar ascultai o manea laughing

| R0R0 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Soarta laughing (zice cea care nu crede in soarta laughing )

Poate destinul imi pregateste ceva happy

Ce?

Pai nu stiuhappy. Cine stie ce are destinul pentru el.
Nici tu nu sti, presupun happy

Dai bine cu presupusul laughing

laughing

| Seba2013 a răspuns:

Iti vorbesc asa mai in graba, fara a ma prepara bine
Sursele le am, dar trebuie sa le mai citesc odata.
Daca tu ai o opinie inviduala care nu este in concordanta cu opinia publica, te considera deviat.
Uite aici cum aceste campanii, creeaza opinia publica:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Manele
Citeste ultimul paragraf, acolo arata studii stiintidice, imagine rea, si altele.
Ei stiu ca tu ai necesitatea de apartenenta, si atat timp cat tu iti exprimi opinia un public, ei te vor discredita, iar lucrul aceste este rau pentru ca nu ne place izolarea.
Sfatul meu este sa ramai cu convictia ta, iar daca anturajul nu te place, asta este.
Creeazati prieteni care te accepta asa cum esti, nu cum vor ei.
Intotdeauna este bine sa ascultam de cei care vor sa ne ajute sa facem o schimbare, dar daca acel ajutor nu indeplineste criteriile care le valorezi, pastreaza-ti convingerea, nu te lasa manipulat.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Seba2013):

Mersi pentru raspuns man. O sa retin.
Si ai dreptate in privinta prietenilorhappy

| Seba2013 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Foloseste acest principiu si al alte sfere.
Prietenii sunt un grup social.
Dar un grup social nu este neaparat niste prieteni.
Un grup social poate fii, institutii ideologice, care iti induce filozofia lor.
De exemplu, nazismul.
Nu este Hitlar cauza, ci oamenii care au acceptat opinia lui.
Nu este Ceausescu cauza, ci oamenii care au acceptat opinia lui.
Ai grija la cei care iti induc opinia lor.
Cerele dovezi, pentru ca opinia vine din interpretarea fenomenelor si a evenimentelor.
Sa iti aduca dovezi, dar sa nu iti induca opinia lor, sa te lase pe tine sa interpretezi evenimentele si fenomenele asa dupa criteriile tale...nu a lor.
Asculta acest video de la minutul 17:20 la 21:40.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/......ideo-text/

Ce crezi, totul se rezuma la prieteni, sau acest principiu se refera la o sfera mai mare?

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Muzica... o simţim, o auzim şi o interpretăm în mii de feluri. Nu cred că trebuie neapărat să fie un anumit tipar cu care, cu ce şi cât ascultă fiecare. Gândeşte-te aşa, suntem 7 miliarde pe acest pământ şi toţi, dar absolut toţi suntem diferiţi. Aşadar fiecare o percepe în felul său, marea greşeală pe care o face generalizarea este că vrem să ajungem la un punct comun, ceea ce cred că e cam greu cu putinţă. Ceea ce ne defineşte ca oameni este că judecăm, gândim, simţim, iar muzica o face să fie de n ori mai intensă acea trăire de moment. Marginalizare? Nu prea cred, mai degrabă refugiu!

| DoarBogdan a răspuns (pentru Florin_Chiba_1988):

Chiar ai dreptate. Multumesc pentru raspuns.

| Florin_Chiba_1988 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Este părerea mea! În plus ascult mai multe genuri de muzică!