anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre copiii care au varsta cuprinsa intre 11-15 ani?
Despre modul in care se exprima, se comporta, despre cultura lor generala, ce ganditi cand va uitati la ei?
Dau funda pentru cea mai detaliata parere!

Răspuns Câştigător
| Shine a răspuns:

De la varsta de 11 ani, majoritate copiilor deja incep sa se maturizeze chiar daca este un pic prea devreme. Incep sa isi exprime parerile si chiar sa se certe cu parintii din aceasta cauza.
Unii dintre ei incearca lucruri noi ca fumatul, alcoolul sau drogurile, dar fac acest lucru din curiozitate sau pentru a parea mai maturi. La aceasta varsta mai apare si prima "iubire" si de la o simpla relatie se ajunge si la sex. La fel ca si la celelalte curiozitati, sexul reprezinta maturitate, iar tinerii sunt tentati sa incerce inainte de vreme sau inainte sa se informeze suficient. Cat despre gandirea lor...sunt usor de influentat de catre prietenii lor. Cultura generala pe care o au este inca in formare si toti au vise mari. Sa devina medici, avocati, vedete si altele, dar nu depun mult efort invatand.
Bineinteles, depinde si de caracterul lor si de educatia pe care o primesc acasa sau la scoala. Fiecare copil gandeste diferit si se maturizeaza treptat in felul sau.
Dupa parerea mea, copiii din zilele noastre sunt destul de informati despre lucruri pe care ar fi trebuit sa le afle mai incolo.

Sper ca te-am ajutat si sunt sigura ca mai exista destui tineri care inteleg ca maturitatea nu se demonstreaza decat prin gandire si comportament adecvat. bye

7 răspunsuri:
GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Cultura lor generală e încă în curs de dezvoltare deci nu poţi să te legi de asta pentru că pur şi simplu mai sunt multe lucruri de învăţat. Se comportă ca nişte copii deşi sunt unii care încearcă să pară altceva. Vor schimbări drastice, încearcă să se regăsească şi probabil de asta şi perioada asta e aşa grea pentru părinţi. La ce mă gândesc când văd un copil la vârsta respectivă, păi la agitaţie, la "probleme " care nu sunt probleme de fapt. Baftă!

| Liviu a răspuns:

Of...
Asta imi aminteste cand am fost la bucuresti acu 2 saptamani
Eram nevoit sa ma duc si.
Mam dus
IN autobuz. niste pustani 14 - 15 ani
Tocmai erau boboci
Faceau o galagie... de nesuportat in autobuz
Iar eu fierbeam ca nu puteam asculta muzica
(eu ascult muzica in autobuz nu conteaza unde ma duc Nu la castibig grin )
Si. nu intelegeam nimic
Cand coboara un baiat
O fata la vreo 14 ani cred 15
Ii arata **** aluia Si ii zice " Sa-ti trag la **** "
ala find in clasa cu ea Dar ala find mult mult mai mare ca ea
Stau si ma gandesc...
Daca punea ala mana si ii fut3a vreo 2 palme din fundu gradini ce patea?
Orcum eu cand ma uit la ei
Nu ma vad pe mine la varsta lor
Eu la 12 13 ani ziceam...
" Vorbim la telefon "
Ei acum zic
" vorbim pe mess "
De fapt atunci nici la telefon nu vorbeam
ziceam
" Iti dau beep si cobori jos "
Sau etc
P. S Nu le am cu limba romana deci sa nu aud criticibig grin

Răspuns utilizator avertizat
| SecretWish a răspuns:

Da, ai dreptate, asa sunt majoritatea.
Mai astept raspunsuri, dupa aceea voi alege un castigator happy

| SecretWish a răspuns:

"Eu am 12 ani... Si m-am maturizat destul de devreme adica acum nu mai ma joc cu baietii cu Avioane, Cu teroristii si banditii cum fac alti copi"
'ma mai joc' = suna mai corect happy
nu copi, ci copii
Mai ai putin de lucrat la felul de a scrie, in rest e ok, felicitarile melewinking

| SecretWish a răspuns:

Mi-a placut raspunsul lui/ei big grin

| Shine a răspuns:

Multumesc mult de funda!
Sunt fata si pot spune fericita ca ma incadrez in categoria "copil"big grin