anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre eutanasierea cateilor (in special a maidaneziilor). Sunteti pro sau contra? Justificati de ce sunte pro/contra.

63 răspunsuri:
| MiyakoSaki a răspuns:

Nu sunt de acord cu acest lucru. Oricat de brutali ar fi, moartea nu este raspunsul. Exista atatea lucruri pe care le pot face, dar ei ( oamenii) recurg la eutanasiare sad

| Ruxandra15 a răspuns (pentru MiyakoSaki):

Stiu,pacat nu?

| MiyakoSaki a răspuns (pentru Ruxandra15):

Da sad sunt suflete pana la urma crying

| CautNume a răspuns:

Eu sunt de acord.M-am saturat sa o iau pe alte străzi din cauza câinilor, iar ca ei sa fie ținuti în adăposturi ai fi prea mulți bani cheltuit inutil.

| William a răspuns:

Eu as omora toti cainii care ma latra sau care ma ataca fara sa le fi facut nimic, maidanezi sau nu.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru William):

Cainele ataca un om doar daca iti e frica de el sau mirosi a mancare ori a bautura. Sau esti un om rau.

| Λndrei a răspuns (pentru Ruxandra15):

Nu te cred. Un câine, animal de pradă așa cum este el, înfometat, atacă orice ar putea să-i umple burtica. În haită, animăluțele acestea te-ar vrea puțin condimentată.

| Titanos a răspuns:

Cine este impotriva eutanasierii maidanezilor, ori nu are copii mici acasa, ori nu a fost muscat sau fugarit de un maidanez ca apoi sa se plimbe prin spitale sa faca analize.
Sa vad cum bate cineva argumentul asta.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Titanos):

Uite, azi in parcul Izvor din Bucuresti a avut loc un targ pentru adoptia animalelor maidaneze unde s-au adoptat mii de animale cu acte. ONG-urile au lucrat cot la cot cu autoritatile statului si uite asa a aparut si o oportunitate de munca.
E foarte usor sa gasesti solutii radicale si e mai greu sa le gandesti pe cele benefice tututot.

| NOBODY a răspuns:

De-ar eutanasia și prostia, incultura și așa-zisele pițipoance, cocalarii și așa mai departe, aș accepta să eutanasieze și câinii.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru NOBODY):

Sti daca prostia ar durea spitalele ar fi pline. Ooo am o boala pe pitipoance si pe curve vai mai au si botul ala de rata plouatalaughing)

| NOBODY a răspuns (pentru Ruxandra15):

Ai ocupat deja locul la spital?

| Ruxandra15 a răspuns (pentru NOBODY):

Nu stiu care dintre noi trebuie sa faca o vizita la spital. Dar vezi ca la spitalul nr 9 nu accepta prosti

| ZambetulNebuniei a răspuns:

"Cainele ataca un om doar daca iti e frica de el sau mirosi a mancare ori a bautura. Sau esti un om rau."
Vrei sa facem pariu?

Cat de rau poate sa fie sufletul unui copil de clasa 1, care nu avea treaba cu animalele in general? Ii placeau, il atrageau, dar de era putin temator fata de ele, asa ca le lasa in pace. (totusi, interactiona cu animalele pe care le cunoastea)

Eu eram copilul ala fugarit de mai multe ori de diversi caini...
Asa, ca tot au ei sufletul curat.
Sa te vad pe tine cum te cateri de frica pe un gard in timp ce stau 3 potai jos si tot incearca sa sara sa te muste fara vreun motiv.
Tot din seria: "ZambetulNebuniei si intamplarile sale". Sa mergi la magazin (unul ceva mai departe de casa) si sa te trezesti ca vin 2 potai imense (erau imensi, pentru mine atunci) spre tine alergand si latrandu-te (eram singura fiinta din raza lor vizuala) si tu, te-ai speriat si ai fugit, iar ei te-au alergat si te-au muscat (noroc cu hainele alea groase si cu persoanele care au sarit sa ii goneasca).

Imi plac persoanele ca tine, militeaza, pentru alte speci, dar nu si pentru protectia semenilor. (Da, imi asum afirmatia)

Nu sunt pro, nu vreau sa moara niste fiinte. (surpriza, nu sunt un om lipsit de inima) Numarul lor deja e un impediment, pentru desfasurarea vietilor noastre intr-un mediu sigur.
Ar trebui sterilizati si luati in custodie (sau centre speciale, nu cunosc exact ce se intampla cu ei).
Nu e vina lor ca sunt asa de multi (bine, se tot reproduc, dar nu se pot opri, asta e instincul)

Te rog, sa eviti in viitor afirmatiile ca cea de care m-am legat eu! Nu cred ca ai cunoscut tu fiecare caine in parte, sa iti poti forma o parere generala de necombatut (daca generalizezi, iti asumi asta).

| Ruxandra15 a răspuns (pentru ZambetulNebuniei):

Am mai specificat ca am fost muscata de caini cu stapan. Maidanezii de ce nu ma musca? Stau intr-un loc exact la iesire din oras unde sunt 70 de catei(crede-ma sunt mai multi de 70) De ce doar unul dintre ei m-a muscat? Pentru ca si eu fraiera am trecut pe langa el cu mancare.Si m-am speriat fiindca a latrat si am luat-o la fuga logic ca vine dupa tine daca fugi. Ai dreptate nu e vina lor. Noi i-am lasat pe strada, cel care isi abandoneaza catelul trebuie amendat bine de tot nu cu 1000 de lei ci cu 10.000 ca sa vada ce inseamna sa stai pe strada ca un caine. Daca iau o pisica in brate in secunda doi ma zgarie de nici cu 7 fonduri de ten nu acopar ce a facut ea. Asa si copii de orice copil mic ma apropii ei plang. Pe cand cateii vin la mine, ii mangai, ii iau in brate(am ajuns sa si spal 2 cateluse )

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru Ruxandra15):

Am tot luat pisci in brate si m-am jucat cu ele si chiar daca am mai fost zgariat de una, nu am incetat sa ma joc cu ele.
Ma descurc binisor cu cei mici si reusesc sa ii fac sa zambeasca si sa am putina grija de ei.

Pe tine te-a atacat, pentru ca aveai mancare, dar pe mine de ce?

Cand am fost nevoit sa ma catar pe acel gard, nu aveam mancare la mine, nu fugeam, nu am dat in ei, nu am facut nimic, pur si simplu am trecut pe acolo.
Cand am fost nevoit sa fug (pentru ca da, am fost nevoit, nu am fugit inainte), am avut noroc ca am scapat destul de usor. La fel, doar treceam pe acolo, am alergat dupa ce am vazut ca ma latra si fug spre mine...

Crede-ma, am o teama de aceste patrupede, ceva de speriat. Pot sa interactionez cu ei, dar la inceput sunt defenisv, pana vad daca imi fac ceva sau nu.

Difera de la caz la caz.

Totusi, mi-ai lamurit o curozitate. Nu stiam de unde atat inversunare, pentru protejarea lor, dar acum am inteles.

Inteleg ca vrei sa le iei apararea, deoarece iti arata afectiune, dar nu inseamna ca restul fiintelor sunt mai prejos. Iau aprarea speciei mele, din simplu motiv ca fac parte din ea si ca imi doresc sa isi continue existenta intr-un mediu sigur.

Am auzit atatea cazuri de catelusi dragalasi (a se insera sarcasm) care au muscat copilasi mici si nevinovati.
Nu am nimic daca musca pe cineva care ii raneste (e dreptul lor sa se apere), dar nu sa atace persoane nevinovate.

Si eu ma plimbam pe camd si am luat-o pe o carare laturalnica si am dat de 3 dulai 2 dintre ele catele. Nu stiam ca sunt acolo, au inceput sa maraie si sa latre la mine.M-am intors incet pe unde venisem ma uitam sa nu vina dupa mine. Deci este logic ca le-am incalcat spatiul. Copii nu ii suport deloc deci poate fi si bebelus, si sa aiba si 10 ani eu nu o sa suport copii vreodata.Nu am rabdare cu ei

Am tot vazut parinti care zic nu pune mana ca are purici. Puricii nu se iau pe om. Doar intr-o haina si aia cu blana.Asa ajung copii de mici sa le fie frica pentru ca nu sunt lasati sa se apropie si tot asa devin violenti cu cateii, pisicile, si alte specii vai de ele.

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru Ruxandra15):

Ma bucur, ca dupa tine nu s-au luat, dar avem experiente diferite.
De acolo si faptul ca vedem acest subiect alte nuante.

Legat de cei mici. Sunt multe persoane care nu au rabdare cu ei, nici eu nu "dau pe afara" la capitolul rabdare, dar imi e drag de ei si incerc.

Totusi, incearca sa intelegi si parerile altora, nu mai fi asa vehementa. E spre binele tau. (da, e doar sfatul unui strain ciudat din lumea online. Nu trebuie urmat sau ascultat, nu e obligatoriu, dar am vrut sa ti-l ofer.)

Tot din seria: "ZambetulNebuniei ofera sfaturi tampite". Nici eu nu sunt cine stie ce om bun, dar incearc sa accept si alte persoane. Totusi, esti romanca, dar iti urasti semeni. (cam asta reiese din ce ai mai spus tu in alte comment-uri)
Nu sunt un fan al romanilor, dar am cunosc multi romani buni. Incearca sa nu ii mai bagi pe toti in aceeasi oala. Nu iti zic toate astea in van. Am facut si fac la fel ca tine si am avut multe de pierdut.
E la latitudinea ta ce ai de gand sa faci. happy

| OnuOnulică a răspuns:

Sunt contra.Fiecare ființă are dreptul să trăiască.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Mai contează părerea noastră? Oricum, deciziile au fost luate.
Personal, am fost întotdeauna, împotriva eutansierii.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru floresdemayo):

Au fost luate dar s-a facut ceva? Si eu sunt impotriva eutanasierii.Nu pot intelege cum un suflet curat ca al unui caine trebuie omorat pe cand al oamenilor care este rau este lasat sa traiasca. Pana la urma oamenii sunt cele mai javre fiinte de pe pamant.Noi zicem ca uite o javra schioapa ce-mi pasa de ea.Noi suntem javre pentru ca:noi bem,injuram, ne drogam, fumam, lovim, ucidem fara suflet.Deci cine nu are suflet noi sau animalele? Nu vad vreo diferenta da un caine te poate musca asa cum un dusman te poate injunghea sau impusca fara sa se gandeasca macar o clipa.

| zurick a răspuns:

Pro.
Îmi plac câinii, dar cei cu stăpân, cei curați, îngrijiți și iubiți, nu potăile care urlă de zor pe la 4 de noapte sau care mai că te dau jos.(dacă spui că nu mă pot ține pe picioarele mele, ai dreptate
și nu știu de ce...)
De vină sunt oamenii, care i-au hrănit pe străzi de milă și guvernul care ignoră, ca de obicei toate problemele din România.
Nu înțeleg dacă-i iubiți așa de mult de ce nu-i luați acasă? Să le oferiți voi ce n-au avut.

De ce ar fi avortul ilegal? De cât să-i oferi copilului o viață plină de suferință, mai bine i-o curmi.Sunt părinți care poate au rămas fără resurse și nu vor să-și împartă durerea cu el.Sau poate bebelul are o boală gravă care nu-i oferă prea multe șanse de supraviețuire.Sau poate sunt tineri care nu se protejează.De ce judeci?
Ești adoptată și-mi pare rău, dar sunt convinsă că ai o viață mult mai frumoasă decât o aveai la casa de copii.Doar nu crezi că acolo-i paradis? Chiar dacă te jignește, las-o, nu accepta o durere pe care nu trebuie să o primești. Poate mama ta biologică
n-are venitul pentru toți copii ei sau mai știu ce alte motive.
Sper că nu vei înțelege greșit.

| RainmakerX a răspuns:

PRO Am fost muscat cand eram in clasa a V-a de 3 caini.Ma faceau praf daca nu era un batranel care sa ma apere.Un caine fara stapan e un caine fara suflet caruia ii lipseste orice fel de afectiune.Eu insumi am 2 caini acasa dar acestia ma iubesc si sunt devotati.
Imi pare rau dar PRO.Nu ai ce sa faci.Multa lume este in pericol cu ei in libertate.Cel mai bine ar fi sa se faca vreo mobilizare in masa de adoptie si eutanasierea la cei mai agresivi.
O zi placuta in continuare!

| vocea a răspuns:

Eu sunt de acord sa ii eutanasieze daca nu au stapan, deoarece este un pericol pentru societate, dar sa fie in conditii europene nu sa moara in chinuri

| Ruxandra15 a răspuns (pentru vocea):

Conditii europene? Traim in Romania unde conditile sunt de Evul Mediu.

| NewTerminator a răspuns (pentru Ruxandra15):

Du-te, ia o gura de apa... Bun ai revenit si sper ca te-ai calmat!
Citeste primul rand de la primul reply. Asa. Avortul in Romania democratica este permis. Unde ai trait? Pe vremea raposatului era interzis. Unde ai auzit tu ca abandonul este legal? Atat abandonul unui animal cat si al unui copil sunt strict interzise. Ambele fiinte pot fi lasate in grija autoritarilor(nu stiu exact procedura, dar daca il duci tu unde trebuie este acceptat legal. Prin aceasta procedura iti pierzi dreptul de parinte asupra respectivului copil, cat si dreptul de a infia unul.)
Jmecheria asta facuta de onguri e facuta sa mentina adaposturile de caini care spala bani. Daca sunteti detinatoarea unui adapost FELICITARI, eu nu am reusit sa intru in bransa. Daca nu. mai calmati-va(nu numai dumneavoastra, ci in general iubitorii astia de caini) aceste adaposturi muta cainii cate o saptamana dintr-un judet in altul pentru a nu avea cercei si poze cu ei.

Daca iubiti animalele v-am dat mai sus modalitatibde a-i tine in viata: le tineti pe proprietatea dumneavoastra PRIVATA, nu in fata balconului dumneavoastea(aia e publica)
SAU

Daca nu aveti spatiu ca majoritatea stati la bloc
platiti chiria ceruta de adaposturi pentru a tine javra/javrele si va asigur ca va piere orice urma de dragoste pentru javre dupa prima luna.

Sa nu incercati sa sariti ca nu am inima ca nu stiu ce.
INTRADEVAR, este MOARTA, da mai misca incat sa imi iubesc enorm de mult corcitura din curte(pitbull+presa canarios), ca imi permit sa mi-l tin in curte. Si sa stiti ca si eu in ultimele 3 luni am inceput sa apreciez javrele astea stradale. MOTIV: carne de tun pentru antrenamentele cainelui meu.

Atat eu cat si altii care ne traim viata uram sa venim la 3 noaptea sprijiniti de una pe care urmeaza sa(sunteti maturi si stiti ce urmeaza). Dar in fata curtii, blocului sa ne pomenim cu 20 de caini(atatia par de la "aburi". I-am inumarat pe zi si sunt doar 9) si sa teebuiasca sa ne luptam cu ei.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru NewTerminator):

Nu ma refer la genul ala de legal. Adica dupa mine mama care isi abandoneaza copilul trebuie OMORATA. Suntem prea multi oameni in tara asta si majoritatea nu stiu sa lege 3 cuvinte. Din cate vad avortul este legal tot un suflet e si copilul ala deci ca omori un caine sau un copil tot aia e.Ambii iti mananca bani doar ca unul nu vorbeste si iti e devotat toata viata iar celalalt dupa 30 de ani e in stare sa te omoare pentru bani. Asta e Romania o tara mult prea saraca pentru civilizatie. Vorbeam cu un prieten ca Romania avea 23.000.000 de oameni candva. Acum are 21.000.000 de ce? Pentru ca toti oamenii cu cap nu o sa stea la un salariu de 1000 de lei pe luna. Si ai vrut sa zici ceva de unguri sau mi se pare mie?

Avortul e permis pana la 3 luni cand embrionul nu are schelet si creier mi se pare, nu stiu sigur, dar varsta maxima e de 3 luni, apoi e ilegal.

Tocmai tu ai spus ca suntem prea saraci sa fim civilizati. Civilizatia cum am putea so dezvoltam? Cu bani. De unde obtinem bani? Din aliminarea spalatoriilor de bani publici. Cum eliminam aceste spalatorii? Eliminand motivul existentei acestora. In cazult de fata caini sunt motivul si adaposturile sunt spalatoriile. Si va rog sa va opriti cu aceste argumente moraliste. Suntem prea salbatici incat sa tina.
Pun pariu ca daca auziti de o pustoaica de 14 ani (romanca pentru a elimina conceptele rasiste) ca a facut sex neprotejat de buna voia cu un baiat si a ramas gravida ati alege dintre:

A) sa avorteze ca e prea mica> eutanasierea e ok(dumneavoastra ati ziso)
B) sal tina daca a fost imprudenta si a actionat fara discernamant si judecata> omul sa tina cainele pana moare, sa nul abandoneze, sau sal predea la un centru unde sai plateasca ingrijirea pana moare, in orice caz sa plateasca el pentru cine si nu statul.
Discernamantul este un drept obtinut integral la 18 ani in Romania, dar nu este permanent, iti poate fi retras.

Credetima, cat timp vorbim doar pe chestii legale nu ma faceti.

Sincer tin mai mult la un caine decat la un om. Si nu mi-ai raspuns cu unguri ai zis ceva?

Eu ii dau de mancare unui caine care a fost schiop. L-am numit schiopulet. In 3 luni am reusit sa il fac sa se apropie de mine foarte tare trebuia sa i arunc mancare de la 5 m acum distanta e de juma de metru sau mai putin depinde daca am ceva in mana sau nu. Daca am ii e frica sa via asa aproape daca nu, se apropie foarte tare.O data am reusit sa ii dau un os din mana mea am simtit o fericire atatde mare incat nu o pot exprima in cuvinte.Pe cand daca ma apropii de orice copil mic incepe sa planga

Ial pe proprietatea ta, nu-l lasa pe strada, asta vreau sa spun. Cainii nu au ce cauta fara stapan pe strada. Iti e usor sa ii dai de mancare ce ai, dar e mai greu sa iti pese cu adevarat de el si sa bagi bani in vaccinuri, control medical, sa ii strangi mizeria, sa ii suporti mirosul cand e ud. Toate astea sunt lucruri pe care iubitorii de caini stradali nu le cunoasteti cu adevarat.

E greu sa ai grija de un caine, sal educi, sal formezi asa cum iti doresti(eu pe al meu l-am facut de agresivitate extrema/omor om, dar la fel de bine puteam sa-l fac sa il las bona la un copil.

Referitor la bozgori(nu am vazut unde iai pomenit, dar na): sa se duca(dragi moderatori scuzari replica dar sunt tare rasist la chestia asta) in **** la ei in tara daca vor sa se numeasca unguri. Cat timp s-au nascut (de cateva generatii) pe pamant romanesc se numesc romani. Iarasi e o cacanarie electorala pentru ca sunt multi in nordul tarii. Sub ce drept moral(in mortii masii stefan cel mare sa chinuit sa fac o singura tara si multi sau luptat cu ei sai scoata de pe pamantul romanesc) au ei partid cu tema(cum so numi) ungureasca. E clar ca ei vor sa isi urmareasca doar interesul lor de a obtine acea parte a romaniei.

| vocea a răspuns (pentru Ruxandra15):

Atitudinea romanilor lasa de dorit, vrem sa salvam cateii cum ii lasam pe drum abandonati, ca ne e mila de ei cica,

Vezi ca sunt unguroaica si ungurii sunt mai oameni decat voi.Chiar daca nu stiu nimic in ungureste am fost in Ungaria si fata de romani sunt mult mai destepti si mai intelegatori decat romanii. Si eu am avut caine a devenit prea mare a trebuit sa il dau si dupa 2 luni a murit fiindui dor de propria familie.Acum am un pechinez cu care dorm in pat.Und sa tin la bloc 7 catei? Daca as putea as faceo dar trebuie sa se apropie de mine. Cainii sunt violenti datorita oamenilor.Eu nu vad diferenta daca te omoara un caine sau un om omul e de 10 ori mai javra decat animalele. Noi ne facem intre noi javre si nu ne dam seama dar o fiinta care nu ne injura ne ataca daca o atacam pe ea o facem javra farasa gandim.Asta e poporul roman care nu se va schimba niciodata.O tara care pana la civilizatie nu va mai exista. Noi ne plangem de catei dar de cei care ne fac de ras in strainatate ca fura ca dobitocii, am fost intr-un magazin din Croatia si aceea femeie cand a auzit ca vorbesc romaneste m-a facut hoata.Mia crapat obrazul de rusine fiind romanca(dupa parintii adoptivi). De atunci in orice tara merg si in magazin vorbesc in germana as faceo in engleza dar e mai greu pentru mine.

Nu mai fi asa rasist.Bine nici eu nu suport moldovenii pentru ca sunt prosti bata si ma amuza felul lor de a vorbi:di se, bini etc. Spui ca Romania e plina de unguri, Italia, Spania, Franta, Anglia nu sunt pline de romani? Si ei nu se plang ca noi ca ungurii sunt la 2 pasi de noi dar Italia, Spania? Maiales Anglia cu masina faci 2 zile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pro. pe cat de "crud" ar parea e pur si simplu patetic in 2014 sa iti fie frica sa iesi din curte ca te mananca "cainii pe strada. De 6 ani sunt in Italia si nu am vazut decat odata un caine fara stapan, dar avea zgarda cu numar si am sunat si i l-am dus si gata povestea. Plus ca sunt si niste idioti, sa castrezi un caine costa de te rupe, si asa cand ii lasa pe strazi se imultesc mai ceva ca bacteriile. Ti se face mila de o tara asa

| Ruxandra15 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai si cine e de vina pentru abandonul cateilor pe strazi?

| anonim_4396 explică (pentru Ruxandra15):

Pentru abandonare oamenii. pentru inmultire guvernul, in loc sa poti castra cainii pe gratis baga niste preturi, la salariile de rahat care sunt in Romania, vezi sa nu duca careva cainii acolo.

| doreal a răspuns:

Eu sunt pro pentru cainii maidanezi, care nu au stapan, care sunt rai si nu pot fii dresati. Sunt iubitoare de animale, doar ca viata unui om conteaza mult mai mult ca a unui caine. Cei carora le plac cainii, de ce nu ii iau la ei acasa? Credeti ca daca aparati cu atata devotament ca maidanezii sa nu fie eutanasiati, nu sufera? Le trebuie mancare, un culcus iarna cald unde sa doarma si sa fie iubiti si ei de cineva.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru doreal):

Daca zici ca e buna eutanasierea de ce avortul este acceptat? De ce nu este ilegal? De ce abandonul este legal?

| doreal a răspuns (pentru Ruxandra15):

Pentru ca lumea a ajuns oribil. Nu este vina lor ca noi oameii ne aruncam proprii copii la gunoaie. Cum poti ca mama sa iti arunci pruncul in tomberon? Aici este problema, la noi. Prea multe fete insarcinate de la varste fragede, prea multe avorturi. Nu exista educatie sexuala in scoala mai deloc, acasa unii parinti nici macar nu vb cu copii lor de asa ceva. Abandonul hai ca ar mai fii ceva, poate ca sa nu mai omoram atatia prunci dar nici macar ala nu e bun, prea multa suferinta.

Multumesc de intelegere ca abandonul e o suferinta. Nu e neaparat de varsta am o prietena a nascut la 17 ani si a pastrat copilul deci nu e vorba de varsta sunt altele la 30 de ani care abandoneaza copii

Am mai citit o intrebare de a ta si am sa iti raspund aici daca se poate : nu fii suparata daca mama ta ti-a spus acele vorbe, le-a spus la nervi. Daca propria mea mama imi spune ca mai bine nu m-ar fi facut, etc. Nu e vina lor ca spun astea (bine la mama este alta) ci stresul. Adultii sunt intr-un stres continu, le este foarte greu in ziua de astazi. Mama ta poate regreta toate astea acum, daca nu te duci frumos si discuti cu ea deschis. Ii spui ca te doare sa iti spuna astfel de lucruri si daca nu te mai vrea prin preasma ei doar sa iti spuna pentru ca vei sta in camera ta. Dar nu cred ca nu regreta happy.

Regreta? Asa imi face de cel putin 2 ori pe saptamana.

Atunci, chiar nu stiu ce sa zic, ar trebui sa porti o discutie cu ea fortat.

Discutie cu ea? Ea stie doar matematica altceva nu stie. Nu cred ca e copil premiat care vara asta sa fi facut numai matematica. Toti copii au fost afara numai eu lucram ca proasta.

| Titanos a răspuns (pentru Ruxandra15):

Cum poti compara tu avortul si abandonul "COPII" adica finte umane cu soarta unor MAIDANEZI. Trezeste-te la realitate si iesi din zona ta de confort.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru Titanos):

Si pe mine m-au muscat o groaza de catei cei mai multi cu stapani javre din astea cu pedigrii.

Fiint umane? Romanii nu mai sunt considerati fiinte umane. Poate nu ai mai fost in strainatate de 20 de ani eu zic sa faci o vizita si sa afli parerea strainilor despre noi. Adica copii trebuiesc omorati nu? Pai asa de ce nu avem pedeapsa cu moartea? Mie imi place foarte mult ideea asa mai scapa Romania de oameni prosti nu? Tari CIVILIZATE o au dar nu noi sunt in preistoric, doar dinozaurii ne lipsesc. Si ce daca un om a fost uscat de caine? Eu am fost si muscata, si aruncata de pe cal si aproape injungheata de un dobitoc dar nimic nu ramane neplatit pe lumea asta. Faci rau unui animal ti se intoarce impotriva. Stiu cazuri care au lovit cu masina un catel dupa un timp acelei persoane i-a fost incendiata casa. Deci asa cum ii vezi tu pe tigani de la colturile blocuriloe care te blesteama ca nu le dai bani asa si un caine iti pune gand rau inainte sa moara.

Ce am inteles eu de la tine:
Romanii sunt prosti, urasc ca sunt roman, sustin ca un caine sa fie egal cu un om.
P.S Ce legatura are un caine cu o incendiere unei case laughing, oamenii ca tine ma revolta, dar ma si amuza in acelasi timp.

Animalele mai simt si omul.

Unui om daca ii e scris sa moara nu ai ce sa ii faci. Daca acum cineva te injunghe sau te impusca nu este diferit daca te-ar omora un caine. Deci oameni sunt egali cu aminalel.Tot ce ne desebeste de ei este faptul ca gandim mai mult, vorbim, intelegem. Nu suntem cine stie ce fiinta pe pamantul asta tot muritori suntem chiar daca murim la 2 zile de la nastere sau 120 de ani.

Sa bagam cainii la puscarie, sau sa le facem macar dosar penal, daca suntem egali.

| Cristina1275778 a răspuns (pentru doreal):

Am caini, si eu as vrea ca tu sa fi eutanasiata, nu se vede ca esti iubitoare de animale. Cu tot respectul as vrea ca oameni sa fie eutanasiati chiar daca si eu sunt un om.

| doreal a răspuns (pentru Cristina1275778):

De ce eu sa fiu eutanasiata? De ce ai vrea raul unui om? Nu poti compara un caine cu un om, logic. Un om are suflet. Tie ti-ar place ca copilul tau sau orice om sa fie eutanasiat pentru niste caini care sunt si salbatici? Serios? Eu nu am spus ca (,) cainii sa fie omorati, ador animalele dar cand se inmultesc de nu mai stie ce sa faci? Sti cum e sa mergi pe strada fiindu-ti frica ca maidanezii sa nu sara pe tine? Nu cred, pff. Iar daca tot atat de mult iti plac cainii ai fost vreodata sa adopti un catel sau sa iei unul de pe strada? Sau ai doar caini ca sa mearga cu geanta? Prima data salveaza un suflet si dupa vb., oamenii ca si cainii unii merita sa fie eutanasiati unii nu. Dar aici nu ne bagam ci cel care ne-a facut. La caini, au fost dati in grija omului si el trebuie sa faca asta. SI MIE IMI ESTE MILA DAR NU STAU MUSCATA DE UN CAINE "SALBATIC PENTRU CA DIN VINA UNUI PROST CARE ARUNCA PUII IN STRADA SUFERIM TOTI. CAND O SA FII IN LOCUL CELOR TERORIZATI DE HAITE DE CAINI, MAI VB. Iar eu nu iti doresc raul cum mi-l doresti tu mie, fara macar, DAR MACAR, nu ma cunosti. Denota ca esti o copila., habar nu am cati ani ai. Care habar nu are ce vb.

| Teardrop a răspuns:

Contra. Nu sunt de accord cu nici un fel de exterminare în masă când e vorba de fiinţe avansate care se ataşează şi de care te poţi ataşa (o spun, ca să nu se înţeleagă că mă refer şi la paraziţi).

Există şi alte metode. În primul rând castrarea e extrem de importantă. Apoi, dacă e neapărat nevoie, în cazul unui câine extrem de agresiv, eutanasierea, da' nu prin chinuri, înjunghieri sau loviri cu pietre, aşa cum sunt "eutanasiaţi" acum în lume. Injecţiile letale s-au inventat cu un scop.

Apoi, ar mai fi ideea adăposturilor, da' astea sunt hoţii extrem de mari, şi prefer să nu.

Am mulţi prieteni care şi-au luat câinii de pe stradă.

De obicei, câinii nu latră la tine fără motiv.
Dacă-i loveşti, dacă-i sâcâi, dacă le dai copiilor tăi aparate cu ultrasunete, ca să se joace cu ele, dacă îi sperii, atunci te atacă.
Aici nu se pune problema de foame, pentru că nu le e foame. Există foarte puţini câini maidanezi flămânzi, pentru că oamenii îi hrănesc.

| NewTerminator a răspuns:

Pro: nu e normal sa traiasca pe strazi sa sa se hraneasca din tomberoane. Astia cu dreprul aimalelor sa ii ia acasa daca nu vor sa fie omorati. Nu e normal nici sa fie tinuti in adaposturi pana mor pe banii statului. Cine vrea sa traiasca dar nu are loc de ei sa plateasca chirie pentru custile lor si atunci pot sa traiasca.

Oameni buni, statul se intreaba daca merita sa dea bani pentru anumite vaccinuri pentru nou nascuti sau pentru animalele producatoare pentru ca pentru astia nu face nimeni proteste, dar pentru javre dau repede ca e an electoral si fac greva20 de bosorogi sau casnici.

Si crezi ca daca tara asta se umple de copii se scapa de ceva? Poate creste prostia altceva nu. Atunci nici sa iti abandonezi copilul nu e normal sa sa ii ei viata ca asa ai tu chef. Si sa ne facem crescatorie de animale? In Romania si cu caini si fara ei moartea este sigura. Sa nu imi zici ca nu avem vaccinuri din cauza cainilor ca ma prapadesc de ras.

| Andi86 a răspuns:

Nu sunt de acord cu acest lucru. Oricat de brutali ar fi, moartea nu este raspunsul. Cel mai bine ar fi sa-i duca in alta tara laughing.

| Omulcarearenevoiederaspunsuri a răspuns:

Sunt contra dar nu sunt un fan al cainilor
Sunt contra guvernului Romaniei care nu a fost in stare sa faca adaposturi in tara asta! Sunt suflete trebuie sa recunosc asta si trebuie sa avem grija de ele! Adaposturile sunt singura solutie. Dupa cum am spus suntem oameni si trebuie sa ne diferentiem de animale prin gandire logicA.

| FataCurioasa a răspuns:

Contra eutanasierii!

| alexandratechi a răspuns:

Buna, eu nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor.In primul rand sunt si ele fiinte, au tot dreptul la viata.
In al doilea rand ar fi mai corect sa fie ingrijiti si adoptati de oamenii care au cu adevarat nevoie de ei.

| melissa a răspuns:

Si pro, si contra. Sunt totusi prea multi, dar sunt si ei niste suflete nevinovate... nu ei au vrut sa fie asa...