| anonima20 a întrebat:

Ce parere aveti despre fetele care fumeaza? eu fac 16 ani anul asta.am inceput cu o tigara -2 doar pentru. ca treceam prin cateva momente grele si acum fumez 2/3 pe zi.stiu ca nu e bine, dar. nu ma pot lasa. totusi sunt zile in care nu fumez deloc, dar cateodata simt nevoia si...

8 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

O parere neutra, daca pot spune asa. E doar un viciu sau o preferinta, in functie de motivele fiecaruia. Nu gasesc asta nici respingator, nici atractiv, ci doar o simpla activitate (nu chiar sanatoasa, insa doar o activitate). Eu fumez destul de rar, ocazional. Nu am inteles niciodata toata treaba cu asa-zisa dependenta (care, daca exista, e doar una psihica, in mod cert), fiindca niciodata nu am simtit nevoia sa fumez, oricat de mult timp ar fi trecut.

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Părerea mea este că e fix treaba lor şi nu trebuie să le judecăm.
Fiecare îşi creează personalitatea, îşi pune eticheta, îşi întemeiază imaginea pe viitor.
Este adevărat că nu e întocmai frumos să vorbeşti cu o fată care miroase a fum de ţigară, îi dispare spiritul feminin. Cine ştie?! Aceasta este opinia mea şi poate nu toţi gândesc la fel.
Este intrigant când auzi puşti de 14 ani spunând că fumatul pentru ei a devenit deja un viciu.
Un viciu nu ţi-l creezi într-o lună, ci în ani de zile.
Aşadar, dacă ai posibilitatea, opreşte-te acum cât încă mai ai timp şi nu vei deveni dependentă. În primul rând că vei economisi bani iar în al doilea rând ar trebui să te gândeşti la sănătatea ta.
Este alegerea ta.
Pa-pa.

| sophieLY a răspuns:

Fetele care fumeaza, o fac doar pentru a da impresia de smechere, parerea mea. Eu am fumat o singura data sa vad cum e, dar nu mi-a placut, si nu pot sa imi dau seama cum unele persoane, chiar si colegele mele de clasa, sunt "dependente" de tigari. Nu-mi place sa le aud vorbind despre asta, sau sa le vad ca vin si ma intreaba "vii de la ultima ora cu mine sa fumez o tigara?". Pur si simplu ma lasa rece subiectul, pentru ca, cunosc fete care fumeaza cate un pachet de tigari pe zi si cer intr-una bani. Eu pur si simplu nu vreau sa ajung asa, sa ajung sa imi cheltui banii pe tigari si sa imi distrug sanatatea.
E alegerea ta daca vrei sa continui asa sau sa te opresti acum cat mai poti.

| anonima20 explică (pentru sophieLY):

Nu toate fetele care fumeaza o fac doar pentru a da impresia de smechere.eu de exemplu nu fumez in fata nimanui. adica doar 2 persoane stiu ca o fac. asa eram si eu la inceput " vai nu suport fumul. astia fumeaza toata ziua bla bla " si pana la urma... in fine

| sophieLY a răspuns (pentru anonima20):

Nu? Scuza-ma atunci! In cazul asta, tu de ce fumezi?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dizgratioase, nu as saruta niciodata o fata a carei gura pute a fum

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Părerea mea e că alea miros urât, le dispare toată feminitatea, gingășia tipic feminină. Mă rog, sunt plămânii lor.

Mi se pare de asemenea o abureală să te apuci să îți faci și mai mult rău, fizic de data asta, ca să nu simți durere psihică. Problema nu dispare așa! Chiar și în timp ce te relaxezi fumând, suferința rămâne, nu rezolvi ceva decât prin fapte care să te facă să uiți, benefice, nu distructive.

Eu o mai fac la plictiseală (și știu că nu-s prea feminină), însă nu am devenit dependentă niciodată.

| Ivanovicius a răspuns:

Voi fi sincer. Fetele, cat si baietii care fumeaza mi se par prost crescuti. De la 18 ani incolo, faci ce vrei. Dar pana atunci, ma dezgusta.