Sti tu? Fiecare vicios are argumentele lui cu care se absolva pe el insusi de pacat! Betivul zice: "Eu beau zilnic, dar numai dupa paranz si niciodata vin!". Fumatorul zice: "Eu fumez 2 pachete de tigari pe zi, dar nu pe stomacul gol si niciodata fara filtru! Tu zici ca bei, fumezi, chiulesti, dar nu din clasa a VI-a! Hai ca esti simpatic! Sunt rele aceste lucruri la orice varsta din viata de elev( si nu numai) le faci! Sa arunce cu piatra cel fara pacat! Daca erai "nufar", mai ziceam sa critici, dar asa...
Am mai raspuns la o intrebare de genu.
De vina sunt parintii care NU stiu sa dea o educatie copiilor. Copii nu au nici o vina. Ei vad la altii cum fac, si considera ca e bine, si fac si ei.
Asta este! Nu ai ce sa faci! Copilul nu se educa singur nu?!?
Elianna eu nu critic pe nimeni si nu vroiam sa spun ca aceste lucruri sunt anormale, caci hai sa fim seriosi, fiecare dintre noi a chiulit macar odata de la scoala, a fumat macar o tigare, s-a imbatat macar odata(sunt si exceptii bineinteles dar putine), dar ideea era uramtoarea:cu toate ca si eu fac aceste lucruri, eu nu am inceput sa le fac de la o varsta asa de mica.Bineinteles ca si eu cum ar veni sunt tot un copil, dar in clasa a 6-a eu nu stiam ce e aia tigarea, sau ce e aia betia etc, intelegi? Nu am nimic cu ei daca fac aceste lucruri, dar imi pare rau cand vad ca incep asa mici. O seara buna.
Mai gataa nu mai puneti atatea intrebari de genu' asta cu generatia din ziua de azi... generatia din ziua de azi e asa cum e, nu mai stiu ce`i aia copilarie si nici ce`i ala copil.Acum toti sunt maturizati dezvoltati etc si s-au pus prea multe intrebari de genu` asta in seara asta pe site. gata acceptati realitatea, e viata lor si punct. daca asta e educatia pe care le-o ofera parintii lor e asta e.
Si eu sunt printre copii aia care spui tu ca isi pierd copilaria, si sincer am facut asta pana acum vreo jumate de an cand mi-a deschis ochii o melodie:
http://www.youtube.com/watch?v=CMTHLJE0oXQ
Depinde daca parintii tai sunt genu de parinti care vin la 6 acasa si nu vorbesti de loc cu ei, ca se sraduiesc prea tare sa-ti faca "mofturile". Genu asta de parinti te maturizeaza foarte mult pentru ca atunci cauti o alta solutie de ai spune cuiva sentimentele tale, si gasesti un prieten...de multe ori acel prieten nu te ajuta ba din potriva.
Of. eddy, nici eu nu sunt departe de generația asta de copii și eu una mă simt ca o boșoroagă (deși am 19) care a trăit în timpul dinozaurilor și am aterizat și eu pe aici, pentru că sincer deși îi înțeleg sau măcar încerc, nu pot să îmi dau seama cum de nu își pot folosi capul un pic mai mult. și eu am avut 12-13 ani, dar eu la vârsta aia mă gândeam la cum să termin mai repede temele să merg la fotbal, nu suspinam după vedete sau băieți, nici nu îmi trecea prin gând țigarea sau băutura și mi-a prins bine și mai târziu. dar cred că asta se întâmpla din cauza părinților cum a mai spus și @Psihologul, de fapt totul se învârte în jurul ei, ori dacă părinții de azi sunt mult prea stresați, obosiți (sau nici ei nu au primit o educație prea strălucită sau din contră, părinții lor au fost prea stricți) nu se mai pot ocupa de cei mici și ei cresc cu tv-ul, net-ul și ceilalți de vârsta lor... de unde educație?
când ești mic și mai ales când ajungi la adolescență, îți dorești foarte mult să fi și tu mare să faci ce fac oamenii mari, pentru a căpăta anumite privilegii, ori dacă filtrul părinților e zero, ei copiază tot ce văd la cei mai mari; partea proastă este că nu pot să copieze și ce-i bun (e mai greu) și copiază de obicei aparența, ceea ce văd ei...
o seară bună în continuare
Eu cred ca esti ipocrit. Esti exact ca parintii carora le spun copiilor sa nu mai fumeze, dar stau cu tigarea-n gura cat e ziua de lunga.
Oricum daca un copil ajunge sa faca lucrurile pe care le-ai spus tu, e numai vina parintilor. Daca le-au dat prea multa libertate, ajung sa`si faca prietenii nepotriviti, dar daca sunt prea stricti, copii nu vor suporta si vor ajunge sa faca lucruri nu tocmai bune.
Beti, fumati si chiuliti cat mai mult, copii.Am auzit ca mai sunt locuri la Bellu
Din capitolul "rade ciob de oala sparta" prezentam liceeanul moralist.Copil esti pana la 18 ani d. p. d. v legal.Deci si tu inca esti copil si nu te diferentiezi cu nimic de restul turmei