| Lorenuta2000 a întrebat:

Ce părere aveţi despre impactul reţelelor de socializare asupra tinerilor din ziua de azi? Dar despre faptul ca s-a pus aceasta întrebare la BAC?

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Nu cred ca retelele de socializare in sine sunt un lucru rau, insa felul in care sunt folosite in ziua de azi poate avea efecte negative. Mi se pare ca multe persoane le folosesc excesiv si posteaza acolo fiecare detaliu din viata lor, isi concentreaza prea mult atentia asupra a ceea ce se petrece in mediul virtual (doresc sa afle cat mai multe detalii despre alte persoane, apare asa-zisa drama din cauza comentariilor sau a altor postari etc.) si ajung sa traiasca mai mult virtual decat in realitate. In orice caz, retelele de socializare pot fi foarte utile si practice daca sunt folosite cu un anumit scop (aflarea mai rapida a unor informatii, mentinerea legaturilor cu persoane care locuiesc departe, noi cunostinte etc.) Nu mi se pare nimic anormal in faptul ca a existat la BAC o cerinta legata de impactul retelelor de socializare pentru ca e ceva ce predomina in ziua de azi, ceva comun si un subiect despre care aproape orice persoana isi poate exprima opinia.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

S-a pus intrebarea la bac pentru ca e o problema sociala actuala. Nu prea conteaza pe ce subiect isi arata un absolvent de liceu aptitudinile de argumentare si sustinere a unor idei.

| ZambetDeGheata a răspuns:

Cu siguranta e un impact negativ deoarece tinerii uita sa mai socializeze in viata reala. Relatiile au ajuns sa fie incepute pe facebook si nu ar fi chiar un lucru rau daca macar s-ar continua in viata reala.