Ca le lipseste ceva la cap. Tocmai de aceea cand ma gandeam sa ma sinucid ma gandeam mai intai ca o sa fiu considerata o descreierata ce`i drept.Si nu sunt de acord cu sinuciderea. a gandi si a face sunt 2 lucruri diferite.
Eu ii inteleg. Daca viata ta ajunge la un punct in care chiar nu mai are sens, nu ai pentru ce sa mai lupti, nu ai motivatie, nu vrei sa te mobilizezi si esti intr-o stare totala de inertie, iar toate astea sunt pe fondul unui caracter slab, da, inteleg. Si pana la urma ce e sinuciderea? Mori inainte de de termen. Eu ii inteleg pe cei ce se sinucid cand au probleme majore, cruciale. Dar sa te sinucizi ca te-a parasit Ileana... asta e prostie.
Un act de lasitate. Dumnezeu ti-a dat viata Dumnezeu ti-o ia.Stie EL de ce ne-a creat.Numai lasii se sinucid.nu au curaj sa se confrunte cu problemele vietii...nu stie sa treaca peste incercarile vietii. Dumnezeu ne pune la multe incercari si vrea sa vada cum reusim sa trecem peste ele... vrea sa vada cat curaj avem.nu cat de lasi suntem.Fii tu sigura ca acei oameni care se sinucid nu ajung in Rai.nu li se face slujba.la biserica nu ai voie sa-i treci pe acatist pe partea mortilor bineintels(mi-a spus o calugarita).
Dupa parerea mea sinuciderea este un gest extrem de controversat.
Trebuie sa ai curaj sa te sinucizi sau
Trebuie sa fii las ca sa nu continui sa traiesti.
Aaaa am uitat sa spun ca nu sunt de acord sub nici o forma cu sinuciderea. Intotdeauna exista o alta metoda de a rezolva problemele de care nimeni nu duce lipsa. Inclin sa cred ca sinucidrea este totusi o lasitate intrucat curajul necesar, il poti avea intr-un moment anume. Viata este o lupta - te lupta deci!
Horus - priveste cata dorinta de viata au handicapatii(desi viata lor este cumplita) - nu dispera la primul "pumn primit" - nici nu stii cat de multe lucruri bune iti rezerva viata. Lora are dreptate - cu siguranta cineva te iubeste dar supararea te orbeste si nu poti vedea. Nu vreau sa cred ca intrebarea ta reflecta o stare ce-ti apartine. Dar daca este asa... mizeaza pe trecerea timpului - el rezolva totul dar numai cu ajutorul tau.
Nu stiu ce parere sa am. Intr-un fel simt compatimire, mila - altfel simt revolta. Dar in niciun caz nu judec. Nu poti sti ce e in sufletul unui om. Nici macar psihologii platiti pe bani frumosi, adusi pe la tv. habar n-au! E o metoda extrema, egoista - in spate raman familie, prieteni... NU e o cale de urmat. Solutiile la probleme nu sunt intotdeauna la indemana. Daca vrei cu adevarat, le poti cauta.
Ba, eu sunt de acord cu Lora. In viata oricui exista o persoana, oricat de insignifianta pare, caruia ii pasa de celalalt. Daca ai dorit doar un raspuns care sa se muleze pe propria ta credinta, trebuia sa spui de la inceput: Rog sa raspunda cei care cred, ca si mine, ca sinuciderea e sumumul calitatii de om.
Sinuciderea e un gest izvorat din neputinta, din impotenta de a nu vrea si de a nu face niciun efort de a-i intelege pe altii si pe tine. E mai usor sa renunti decat sa faci eforturi!
Anna
Nu sunt de acord cu sinuciderea eu cred despre persoanele care se sinucid ca sunt niste lasi ( parerea mea ) nu au curaj sa infrunte greutatile vietii oricare ar fi ele. viata este data sa fie traita oricum ar fi ea grea sau ushoara.
Kindly întreabă:
PinkTerror întreabă:
kry5tyna întreabă: