)) daaa, că parcă profilul liceului ți-ar dicta cariera. Du-te pe filo dacă asta îți place, lasă mințile învechite care au impresia că doar mate-info are viitor ca s-a mai dezvoltat și Românica de atunci.
Hai să discutăm despre un nimic care ai putea să ajungi.
De exemplu un nimic de profesor de română la liceu.
Vei avea un salar modest în raport cu IT-știi și bișnițarii care vând pepeni în piață, dar o vacanță generoasă. Spre pensie salarul crește substanțial dar pe parcurs poți da meditații să îl mai ajustezi, să începi să scrii, să faci literatură și poate că te cărtărești astfel. Vei învăța să scrie corect, să vorbească, să exprime clar ideile, să gândească logic, chiar cam 5000 de elevi în cariera ta, care te vor iubi, dacă ești corect și cu dorința de a-i ajuta cu ceea ce știi tu,
Cam așa un nimic de nimic poți deveni. Printre altele.
Du-te la filologie dacă asta îți dorești.
Poți să mergi la orice facultate vrei, nu îți trebuie neapărat mate-info.
Eu de exemplu am facut medicina dupa filologie. Un coleg a facut ASE, o alta colega academia de politie, foarte multi au facut Drept sau limbi straine. Asta daca vrei sa faci facultate. Daca nu poti sa fii linistita ca nici cu mate-info, stiinte sociale sau stiintele naturii nu o sa faci mare lucru - nu te angajeaza nimeni in IT sau sociolog sau chimist sau bibliotecar fara facultate.
Vrăjeli, profil mișto mai ales dacă vrei să fugi de matematică. Poți ajunge profesor de geografie, română, engleză, prof. universitar, politician, europarlamentar și încă 10000 de domenii în care poți lucra dacă urmezi și o faculutate, dar românica nu știe forma elevul ce să-i faci.
Și eu merg pe filologie pentru ca nu ma pricep la mate, oricât as încerca. Mulți mi-au spus, inclusiv proful de mate din particular, ca nu se va alege nimic de mine și voi fi o secretara într-un birou obosit, dar nu e asa! Poți face multe chiar dacă nu ai făcut liceu mate-info sau alteceva.Plus ca la ce te ajuta un liceu real dacă tu nu ai înclinații spre partea asta? Ii clar ca nu îți vei alege o meserie în acest domeniu, asa ca te chinui 4 ani degeaba. Du-te pe filologie dacă asta simți. Asculta-ti instinctul! Secretul e sa faci orice meserie, dar sa fii cel mai bun. Atunci vine succesul
Pe acest profil știu că trebuie să faci neapărat o facultate dacă vrei să ajungi ceva.
Oricum eu tot pe filo ma duc.
ansei întreabă:
12344fujbujh întreabă:
Idkrjek întreabă: