Hei Westeye! Fumatul iti poate distruge plamani si odata ce ai inceput sa fumezi n te mai poti prii(adica provoaca dependenta). Iar pentru fumatori prea tineri ei bine pe la 40-50 ani nu vor mai avea viata. Iar pentru cei care exagereaza adica fumeaza vreo 2-3 pachete pe zi vor muri cam pe la aceeasi varsta.Multa BAfta!^^
In primul rand cancer la plamani care daca nu este tratat la timp duce la moarte [daca reusesti sa scapi:-s] asa ca recomand fumatorilor daca le place viata si vor sa si-o traiasca in continuare sa se lase de fumat. Multa sanatate!
Fumatul este unul dintre VICIILE ce, in final, aduc moartea. Din pacate foarte multe persoane fumeaza si, din pacate, mai ales in randul tinerilor, si inca chiar de la varste foarte fragede. Stiu ca de cele mai multe ori de vina este anturajul, dorinta de a te remarca, de a te integra sau de a fi acceptat de un anumit grup sau din pura curiozitate dar care mai apoi se transforma in dependenta. O data devenit dependent de acest RAU, este extrem de greu sa renunti, sa duci o viata sanatoasa, iti trebuie foarte, foarte multa vointa. Chiar zilele trecute, am ascultat un medic spunand ca o persoana care fumeaza o perioada indelungata de timp isi scurteaza viata cu pana la 20 de ani. Mereu am vrut sa inteleg care este placerea intr-o tigara... Am avut in familie un membru care a fumat foarte mult timp si am multumit Bunului Dumnezeu cand a renuntat sa mai fumeze, mai ales ca nu isi facea rau doar lui ci ne facea rau tuturor din casa, noi, astfel devenind fumatori pasivi. Consecintele fumatului nu le simti imediat, nu le simti in tinerete ci doar in timp, dupa cativa ani, la maturitate, cand poate constientizezi raul ce ti-l faci singur. Fumatul cauzeaza, in principal, boli cardio-vasculare(infarct, tensiune arteriala, hemoragie cerebrala etc.), boli ale plamanilor ( cancer pulmonar), boli ale ficatului si multe altele. Tigara ataca cele mai importante si vitale organe: inima, plamanii, ficatul etc. si, din pacate, multi realizeaza pericolul cand este deja prea tarziu. Cel mai mult conteaza sanatatea ta, a celor din jur, VIATA! Si trebuie sa invatam sa o pretuim fiindca doar o sansa avem!
Kapetanosable întreabă: