Cufundarea degetelor intr-o baie de ulei cald este ideala pentru hidratarea cuticulelor si a pielii din jurul unghiilor. Intr-un bol, amesteca 3-4 lingurite de ulei cald de masline, cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie. Inmoaie unghiile si mentine-le aproximativ 10 minute, iar dupa aceea aplica un strat de lac protector.
Inainte de a aplica lacul, spala-te pe maini pentru a indeparta uleiul. Principala regula de care trebuie sa tii cont pentru a avea o manichiura rezistenta este sa indepartezi orice sursa de grasime de la suprafata unghiei, altfel lacul nu va adera. Indicat este sa folosesti un lac protector peste care sa aplici apoi lacul colorat.
Pentru unghii sanatoase poti opta pentru un tratament cu vitamina A, solutie uleioasa (o gasesti in orice farmacie). La fel ca in cazul tratamentului cu ulei si zeama de lamaie, mentine stratul de ulei pe unghie timp de 10 pana la 15 minute si foloseste ulterior un lac de protectie.Bafta!
Cand unghiile sunt casante, moi, agatate la colturi si se exfoliaza usor, e clar ca au nevoie e un tratament e urgenta. Piata abunda de produse de ingrijire pentru unghiile deteriorate, trebuie doar sa stiti sa le alegeti pe cele care vi se potrivesc. Din pacate, majoritatea tratamentelor sunt solutii de moment, atunci cand nu sunt folosite cu regularitate. Pentru inceput, renunta cateva saptamani la oja si lac de unghii, si aplica zilnic tratamentul pentru unghii.
Sunt foarte bune tratamentele pe baza de calciu, uleiuri esentiale si vitamine, care patrund in toate straturile unghiei, intarind-o. Dupa cele cateva saptamani de tratament, poti sa reincepi sa folosesti lacul de unghii, singura conditie este ca inainte de a aplica oja, sa aplici un strat de tratament.
Un truc pentru unghiile casante si care se exfoliaza usor: aplica un strat de lac transparent si tine mainile apoi intr-un bol cu apa rece. Abia apoi aplica stratul normal de oja. Unghiile nu se vor mai rupe atat de usor.
Foloseste regulat cremele nutritive! Unghiile noastre sunt supuse zilnic unor traume mai mici su mai mari: fie ca le folosim pe post de deschizator pentru dozele de suc, fie ca ni le roadem cand suntem nervoasa fie ca este vorba de actiunea nociva a unor substante precum acetona sau detergentii puternici. Astfel, nu ajunge doar tratamentul local, de urgenta, ci este nevoie de un tratament complex, care sa fie constant in timp si sa ne protejeze. O astfel de actiune au cremele puternic hidratante, pentru maini si unghii. Aveti grija atunci cand cumparati crema de maini, sa fie specificat ca se poate folosi sic si tratament pentru unghii.
Un tratament foarte bun il constituie cremele pe baza de parafina, care se aplica in strat gros pe maini si in jurul unghiei iar apoi se acopera mainile cu manusi de bumbac si se lasa produsul sa actioneze 30 de minute sau chiar peste noapte.
O alta solutie buna o reprezinta diversele uleiuri speciale pentru unghii, cum ar fi cel pe baza de arnica, care intareste unghiile si le reda stralucirea. Urmareste cremele pe baza de ingrediente naturale: glicerina, aloe vera, miere, ulei de masline sau ulei de migdale.
Maseaza unghiile pentru ca produsele de ingrijire sa patrunde cat mai adanc in piele! Masarea unghiilor ajuta nu doar la asimilarea mai rapida a diverselor tratamente pe care le folosim, dar si stimuleaza cresterea unghiilor. Masajul facut la baza unghiei stimuleaza circulatia sangelui in zona respectia si implicit cresterea unghiilor. Pentru masaj, foloseste ulei e masline si ulei de migdale, cele mai bune hidratante pentru unghii. Maseaza intai zona cuticulelor cu ulei de masline si apoi completeaza tratamentul masand intreaga suprafata a unghiei cu o bucata de lamaie. Zeama de lamaie este un intaritor natural pentru unghii si in plus le da si un aspect lucios, ingrijit.
Exista o sansa si pentru noi, cele cu unghiile mici si casante, trebuie doar sa stim cum sa profitam de ea!
citeste asta cap coada http://fucsia.ro/10-trucuri-pentru-unghii-naturale-lungi-pana-la-paste/ daca nu gasesti o solutie cosmetica atunci poate fi o carenta din alimentatie...
patrizia696 întreabă: