| Maria7689 a întrebat:

Ce pot sa fac daca parintii mei ma bat cu cureaua doar pentru ca am gresit cu ceva? E normal? Ce ma sfatuiti sa fac? Tatal meu este foarte abuziv, mereu ma bate cu cureaua daca gresesc ceva si urla la mine ca un porc! Ce pot face in acest caz, va rog ajutati-ma ca mor! Nu mai pot cu ei, imi vine sa ma sinucid! P.s : Am doar 12 ani.

Răspuns Câştigător
| Miruna333 a răspuns:

Acela este ABUZ FIZIC si Nu este normal. Niciun om pe acest pamant, nu are dreptul SA TE ATINGA. Suna la telefonul copilului, aduna probe cu incidentele de genul si prezinta-le la politie, trebuie decazuti din drepturile parintesti. Aia nu se pot numi parinti. Poate ai rude mai aproapiate care te pot lua in grija

| Maria7689 explică (pentru Miruna333):

Toate rudele mele sunt in Italia sad nu am cum sa sun pentru imi verifica telefonul voi sta asa sad ce naiba sa fac

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Miruna333):

In teorie sunt perfect de acord cu tine, dar in practica e o idee foarte proasta in cazul ei sa ramana fara parinti, si sa ramana intr-un centru de plasament unde tratamentul celor din acel centru, e de 10 ori mai rau decat cel aplicat de catre parintii ei. Si apoi sa stea sub acel tratament 6 ani de zile in care educatia si cresterea ei ii vor fi mutilate de catre statul roman.
Singura ei solutie e sa faca mai putine spre deloc, greseli, daca doar din greseli e batuta/pedepsita.
In ceea ce priveste situatia rudelor ei, nu cred ca o sa o poata lua cineva in intretinere, daca rudele ei sunt in strainatate. Mai e si varianta in care rudele ei, poate nu o vor pur si simplu in viata lor. Pana la urma au si ei dreptul la refuz, chiar daca din punct de vedere etic si moral nu e ok. Inainte sa faci ceva ce s-ar putea sa regreti toata viata, mai bine incearca sa redresezi situatia cumva cand esti pe cale sa faci o alegere impulsiva.

| Miruna333 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Educatia si cresterea ei oricum sunt mutilate din moment ce este victima abuzului si sta intr-un mediu toxic. Eu tot imi sustin ideea, eu asa as face, as cauta ajutor de la rude, daca rudele nu sunt, plasament. Acum ramane la alegerea ei.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Miruna333):

Pai si ce crezi ca e mai bine pentru ea? Sa fie batuta si maltratata mai tare si mai aspru de catre centrele de plasament? Sau cand mai greseste uneori, sa scape doar cu niste curele si tipete, dar in rest sa duca o viata oarecum normala in care merge la scoala, are viata sociala, hrana asigurata, etc?
Eu am vazut cu ochii mei cum sunt tratati cei din centrele din plasament, de parca ar fi ceva normal pentru staff-ul de acolo. Multi dintre ei scapa cu traume care ii lasa lezati pe viata.
Centrele de plasament in Romania sunt ca apa otravita din fantana. Mai bine de un milion de ori sa te bata parintii cand faci greseli, decat sa fi maltratat pe viata de straini, si sa ai tot viitorul varza.

| Miruna333 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Cred ca e mai bine pentru ea sa elimine raul din radacina.
Nu stiu situatia plasamentelor din Romania, insa, cred ca e gresita generalizarea tuturor plasamentelor. Poate nu e chiar atat de rau peste tot. Viata normala cu scapat curele si tipete nu exista. Tot maltratata este. Nu poti sa fii abuzat fizic si psihic si in rest, viata ta sa fie roz, in afara casei. Alegerea ramane tot a ei.

| Miruna333 a răspuns (pentru Maria7689):

Totusi, suna la Telefonul copilului. Stergi dupa apelul sau suni de pe alt nr. Explica-le situatia ta, macar daca se simt amenintati, poate o vor lasa mai moale. Nu meriti sa stai in acel calvar

9 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Poti suna aici sau https://www.116111.ro/ vorbeste cu diriginta/dirigintele de la scoala.

| NLS a răspuns:

Vorbește cu diriginta și cu psihologul scolii.
Bunici nu ai?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar ce ai facut/ce faci de te bat in halul asta?